Ο Πτέραρχος ε.α. Βαΐτσης σύμβουλος του Μητσοτάκη σε θέματα εθνικής ασφάλειας

vaitsis_pterarxos

Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας την περίοδο 2015-2017 – Στόχος είναι να ενισχυθούν οι τομείς Άμυνας και Εξωτερικών της ΝΔ

Τον Πτέραρχο ε.α. Χρήστο Βαΐτση επέλεξε ως σύμβουλό του για θέματα ασφάλειας ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου της Πειραιώς.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, με την τοποθέτηση του κ. Βαΐτση στη συγκεκριμένη θέση ενισχύονται οι τομείς Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο κ. Βαΐτσης θα στελεχώσει την ομάδα των συμβούλων του Προέδρου, εισφέροντας τις πολύτιμες γνώσεις και τη μεγάλη πείρα του στα ζητήματα εθνικής ασφάλειας και αμυντικής πολιτικής, ενώ θα συμβάλει καθοριστικά στην υλοποίηση της πάγιας πρότασης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για την ανάγκη σύστασης Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας», αναφέρει η ΝΔ.

Ο κ. Βαΐτσης ολοκλήρωσε το 2017 τη σταδιοδρομία του στην Πολεμική Αεροπορία με το βαθμό του Πτεράρχου, αφού προηγουμένως είχε φτάσει στην κορυφή της ιεραρχίας ως Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (2015-2017). Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ομάδα Υψηλόβαθμων Αξιωματούχων (Senior Officials Group) για την εκπόνηση της Νέας Δομής Διοίκησης του ΝΑΤΟ και επικεφαλής της ελληνικής στρατιωτικής επιτροπής για τον καθορισμό και εφαρμογή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (Confidence Building Measures) μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Μετά την αποστρατεία του, έχει διδάξει σε μεταπτυχιακά προγράμματα και σεμινάρια, ενώ την παρούσα περίοδο συνεργάζεται, ως σύμβουλος, με την Πολεμική Αεροπορία του Κατάρ.

vaitsis


Αναλυτικά, το βιογραφικό του κ. Βαΐτση που έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ:

Σταδιοδρομία

Ο Πτέραρχος ε.α. Χρήστος Βαîτσης αποφοίτησε το 1980 με τον βαθμό του Ανθυποσμηναγού, από το τμήμα Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων.

Τον Ιανουάριο του 2017 ολοκλήρωσε ευδοκίμως τη σταδιοδρομία του στην Πολεμική Αεροπορία με το βαθμό του Πτεράρχου, αφού προηγουμένως είχε φτάσει στην κορυφή της ιεραρχίας ως Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (2013-2015) και Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (2015-2017).

Επί σειρά ετών υπηρέτησε σε Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών και έχει στο ενεργητικό εκατοντάδες αποστολές αναχαίτισης και περισσότερες από 4000 ώρες πτήσης σε διάφορους τύπους αεροσκαφών.

Κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε πλειάδα διοικητικών και επιτελικών θέσεων κάθε βαθμίδας.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω θέσεις υψηλής ευθύνης:

- Διοικητής Μοίρας μαχητικών αεροσκαφών

- Διευθυντής Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ)

- Διευθυντής Τυποποίησης και Αξιολόγησης του ΑΤΑ

- Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας

- Εκπρόσωπος Τύπου Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

- Διοικητής 110 Πτέρυγας Μάχης

- Διευθυντής Προσωπικού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

- Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ

- Διευθυντής Κλάδου Στρατηγικής και Πολιτικής του ΓΕΕΘΑ

- Υπαρχηγός Τακτικής Αεροπορίας

- Διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ)

- Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (Αρχηγός ΑΤΑ)

- Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Αρχηγός ΓΕΑ)

Διετέλεσε Πρόεδρος του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου (ΑΑΣ), Μέλος του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) και Μέλος του Συμβουλίου Άμυνας (ΣΑΜ).

Ως Διευθυντής του Κλάδου Στρατηγικής και Πολιτικής του ΓΕΕΘΑ, διετέλεσε εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ομάδα Υψηλόβαθμων Αξιωματούχων (Senior Officials Group) για την εκπόνηση της Νέας Δομής Διοίκησης του ΝΑΤΟ.

Έχει διατελέσει επικεφαλής του Στρατηγικού Διαλόγου στο στρατιωτικό πεδίο μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ.

Έχει επίσης διατελέσει επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για τον καθορισμό και υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας στον αμυντικό τομέα μεταξύ της Ελλάδος και δεκάδων κρατών της Α. Ευρώπης, Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής.

Έχει διατελέσει επικεφαλής της ελληνικής στρατιωτικής επιτροπής για τον καθορισμό και εφαρμογή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (Confidence Building Measures) μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Έχει υπηρετήσει ως Αεροπορικός Ακόλουθος στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βόννη.

Μετά την αποστρατεία του, έχει διδάξει σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, έχει διδάξει σε σεμινάρια του New York College, Athens, ενώ την παρούσα περίοδο συνεργάζεται, ως σύμβουλος, με την Πολεμική Αεροπορία του Κατάρ.

Σπουδές - Μετεκπαίδευση

Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ΜΑ in International Studies από το King’s College, University of London.

Έχει αποφοιτήσει από διάφορες Σχολές και Πανεπιστήμια του εσωτερικού και του εξωτερικού, εκ των οποίων ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής:

- “Flight Safety”, University of Southern California (1st in Class – Recipient of the ‘’Trojan Trophy’’ for Academic Excellence and Faculty Recognition)

- Canadian Forces Command and Staff College, Toronto – Canada

- Royal College of Defence Studies, London

- Σχολή Εθνικής Άμυνας (Σ.ΕΘ.Α)

- Σχολή Πολέμου Αεροπορίας

- Σχολείο Εκπαιδευτών Πτήσεων

- Fighter Weapons School

Διακρίσεις

Έχει τιμηθεί με μεγάλη σειρά διαμνημονεύσεων και παρασήμων από την Ελληνική Δημοκρατία, καθώς και με τα παράσημα Médaille de la Défense Nationale και Ordre National du Mérite από την Γαλλική Δημοκρατία.

Προσωπικά Στοιχεία

Ο Πτέραρχος ε.α. Χρήστος Βαîτσης γεννήθηκε στη Λάρισα το1959.

Είναι έγγαμος και έχει δύο (2) κόρες.

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Μπράβο Κυριάκο!!!

Άξιος ο πρώην αρχηγός!!!!! Για τις γνώσεις που έχει και το ήθος του!!!!!

Δέσποινα

Πραγματικά είναι μεταξύ των καλλιτέρων Αξιωματικών της Π.Α ο Πτέραρχος Βαϊτσης και μακάρι να αναλάβουν και άλλοι Αξκοί οι οποίοι έχουν τα ανάλογα προσόντα, ώστε να προσφέρουν αυτά που έχει στερηθεί η χώρα μας και ο λαός, δηλαδή εθνική αξιοπρέπεια, ασφάλεια και σεβασμός στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αρκετά πιά οι προσπάθειες γκριζαρίσματος των εδαφών μας. Πρέπει να βρεθεί κάποιος να δώσει στους γείτονες αποστομοτική απάντηση για να ηρεμήσουν και να μας αφήσουν ήσυχους.

Παστράγκαλος Ε.

Μπράβο στον Κούλη. Διάλεξε έναν απο τους ικανότερους και αρτιότερους Αξκούς στις γνώσεις και στο ήθος.

John Doe

Το Κατάρ ειναι συμμαχος των Τούρκων από το 70. Το 2015 υπέγραψαν συνθηκη "Στρατηγικής Συνεργασίας" των 2 κρατών και το 2017 με την διπλωματική κρίση του Κατάρ η Τουρκία βρέθηκε στο πλευρό του. Ωραία χώρα βρήκε ο πτέραρχος για να συμπληρώνει τη σύνταξή του, με λεφτά της Τουρκίας...Κυριάκο πάρτο αλλιώς θα βρείς. Προτείνω Μανωλά Χρήστο.

Γιώργος

Κυριάκο, προχώρα. Τον πτέραρχο δεν τον ξέρω αλλά δεν διάλεξες καταληψίες και άτομα που έχτιζαν τα γραφεία των καθηγητών με τους καθηγητές μέσα. Πιστεύω ότι διάλεξες σωστά. Τους κακόψυχους μην τους λαμβάνεις υπόψιν είναι αυτοί που ψήφισαν τον ΓΑΠ, και κατόπιν τον Πινόκιο.

Πόπη

Ήθελα κάτι να πω αλλά διάβασα τα από κάτω σχολιανά που με κάλυψαν. Τουλάχιστο ο Κυριάκος μας προσφέρει άκρατο γέλιο.

..

Πόπη γυρνά στην Καλλιόπη και ξύδι..

Κυριάκο

ξέρεις πόσους ψήφους έχασες σήμερα; Καλά πας....

Πειραιώτης μαουνιέρης.

Γιατί τους έχασε ρε κουμπάρε;Επειδή δεν θα τον ψηφίσεις εσύ;Μα εσύ δεν πιάνεσαι...

Σωτήρης

Καλή κίνηση αλλά δεν φτάνει. Με ποιούς θα κάνεις κυβέρνηση Κυριάκο, όταν οι καλύτεροί σου είναι οι δύο πρώην του ΛΑΟΣ? Με Φωτήλα, Μάρκου, Σπυράκη κτλ? Η με τον Κικίλια στο Άμυνας?

Βασανιστής Μακρονήσου

Δε τον σώζεις ούτε εσύ στρατηγέ ! Μην ευελπιστείς, ο αρχηγός μας είναι να το κλαις.

Πειραιώτης μαουνιέρης.

ξου ρε συ,ξου,που μου βγήκες κι εσύ ο αρχιστόκος ψηφοφόρος της ΝΔ.Ουστ,λιγούρη των 60 λεπτών.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

maximou-vrady

«Μπορεί να άργησαν 24 ώρες τα λαγωνικά της ΝΔ αλλά το ανακάλυψαν το νέο επιχείρημα που θα χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα για να καταψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές απαντώντας στην Πειραιώς 

1
potami0

Ψήφος κατά συνείδηση - Δεν αποχωρεί κανείς από την κοινοβουλευτική ομάδα  - «Οχι» από Αμυρά και Ψαριανό - Αύριο θα αποφασίσει ο Λυκούδης που απουσίαζε - Δεν τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας - Καταγγέλθηκε ως πολιτικά ανήθικη η στάση του Σπύρου Δανέλλη

108