Αυλωνίτου στο ΘΕΜΑ 104,6: Η σημαία να ανεβαίνει σε κάθε βραχονησίδα μόνο αν μπορούμε να την υπερασπιστούμε

Αυλωνίτου στο ΘΕΜΑ 104,6: Η σημαία να ανεβαίνει σε κάθε βραχονησίδα μόνο αν μπορούμε να την υπερασπιστούμε

«Η ελληνική σημαία και το πότε μπαίνει αυτό αφορά τη χώρα. Ο καθένας μπορεί στο σπίτι του ή σε κατοικημένη περιοχή να τη βάλει, όχι σε μια έρημη βραχονησίδα που μπορεί να την πάρει ο αέρας και οτιδήποτε μπορεί να συμβεί» υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

aulwnitou_thema
Την άποψη ότι η ελληνική σημαία μπορεί να ανεβαίνει σε βραχονησίδες μόνο αν μπορεί το ελληνικό κράτος να την προστατεύει διατύπωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Με αφορμή την κίνηση των τριών νέων να υψώσουν σημαίες σε πέντε μικρά νησιά στο σύμπλεγμα των Φούρνων, η κυρία Αυλωνίτου είπε χαρακτηριστικά: «επειδή τα θέματα είναι δύσκολα πρέπει όλοι να αποδεχθούμε ότι την άσκηση εξωτερικής πολιτικής δεν την κάνει ο καθένας μας. Έχουμε χιλιάδες βραχονησίδες εκτός αν είμαστε ικανοί να στήσουμε την σημαία σε κάθε βραχονησίδα και να τις υπερασπίσουμε, τότε μόνο μπορούμε να το κάνουμε. Με αυτή τη νεανική ενέργεια τι κατάφεραν; να έχουμε το Λιμενικό, να έχουμε δυνάμεις μας να ασχολούνται με το θέμα αυτό».

«Η ελληνική σημαία και το πότε μπαίνει αυτό αφορά τη χώρα. Ο καθένας μπορεί στο σπίτι του ή σε κατοικημένη περιοχή να τη βάλει, όχι σε μια έρημη βραχονησίδα που μπορεί να την πάρει ο αέρας και οτιδήποτε μπορεί να συμβεί»
πρόσθεσε η κυρία Αυλωνίτου.

Αν και σύμφωνα με την ίδια η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ με την οποία ισχυρίζεται ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος «δεν μου φαίνεται ήσσονος σημασίας» εντούτοις, όπως είπε «αυτό το έχουν ξαναπεί, αλλά είναι η πρώτη φορά που ενημέρωσαν την ΕΕ. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να προκαλεί καταστάσεις. «Η Τουρκία θέλει να μας σπάσει τα νεύρα να κάνουμε κάτι. Άστην να λέει ότι θέλει έχουμε τις διεθνείς συνθήκες που μας κατοχυρώνουν, εμείς έχουμε μόνο το δρόμο της νομιμότητας».

Κλείσιμο
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε οτιδήποτε επεισόδιο όχι με υπαιότητα δική μας. Οπωσδήποτε δεν είμαστε προκλητικοί, ενώ κρατούμε χαμηλούς τόνους όταν πρέπει να απαντηθούν κάποια πράγματα που λέγονται πρέπει να απαντώνται» συμπλήρωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης