Ξυδάκης: Απάντησε χθες ο πρωθυπουργός, τι να απαντήσει ξανά στην πρόκληση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Ξυδάκης: Απάντησε χθες ο πρωθυπουργός, τι να απαντήσει ξανά στην πρόκληση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6: «Η Τουρκία μπορεί να λέει πολλά πράγματα, δεν έχουν σημασία αυτά τα πράγματα»

xidakis-mic-new
«Απάντησε χθες ο πρωθυπουργός, τι να απαντήσει ξανά;». Αυτή ήταν η αντίδραση του κοινβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών όπως δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Η Τουρκία μπορεί να λέει πολλά πράγματα, δεν έχουν σημασία αυτά τα πράγματα. Σημασία έχει επί του πεδίου, υπάρχει μια αναθεώρηση από τη δεκαετία του '80» συμπλήρωσε ο κ. Ξυδάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο η τουρκική προκλητικότητα έχει ενταθεί γιατί «υπάρχει επαναχάραξη ενεργειακών οδών, γίνεται πόλεμος εδώ και 5 χρόνια στη Συρία, έχουν ανακαλυφθεί μεγάλα ενεργειακά κατάσματα και η Τουρκία θέλει μερίδιο στη μοιρασιά».

Κλείσιμο
Σε νέα ερώτηση για το αν πρέπει να υπάρξει απάντηση στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ ο κ. Ξυδάκης είπε ξανά ότι «υπάρχουν οι απαντήσεις, έχουν δοθεί εδώ και χρόνια, υπάρχει γραμμή πλεύσης και από την εποχή της κρίσης του '87 και τη συμφωνία του Νταβός και με τις προκλήσεις της δεκαετίας του '90».

Κληθείς να τοποθετηθεί εκ νέου για την κίνηση των πέντε νέων που ύψωσαν σημαίες σε πέντε νησιά στο σύμπλεγμα των Φούρνων ο κ. Ξυδάκης επέμεινε ότι «είναι κοντά στη συνοριογραμμή, υπαρχει ένταση και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί». «Αυτές τις περιοχές τις εποπτεύει το κράτος δια των ενόπλων δυνάμεων. Την εποπτεία και την τήρηση της διασφάλισης των συνοριακών γραμμών και των ζωνών που μπορει να θεωρηθούν υψηλής επαγρύπνησης την έχουν οι ένοπλες δυνάμεις. Οι Ανθρωποφάγοι είναι ζώνης επαγρύπνησης» κατέληξε ο κ. Ξυδάκης.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης