Χακάν Τσαβούσογλου: Την Ελλάδα δεν πρέπει να την παίρνεις σοβαρά

Χακάν Τσαβούσογλου: Την Ελλάδα δεν πρέπει να την παίρνεις σοβαρά

«Θεωρώ ότι οι προσεγγίσεις των Ελλήνων πολιτικών στις τελευταίες μέρες, ειδικά στο πλαίσιο του Αιγαίου, είναι ελιγμός εναντίον της αντανακλά την πολιτική της στενής οικονομίας, για να κάνουν τους ανθρώπους να ξεχνούν τα οικονομικά προβλήματα και να τους κάνουν να βάλουν τις σκέψεις τους στο πίσω μέρος του μυαλού τους, και να φέρουν μπροστά τον κίνδυνο με την Τουρκία», είπε

cavusoglu
Στα κατεχόμενα της Κύπρου βρέθηκε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Χακάν Τσαβούσογλου, ο οποίος για μία ακόμα φορά έστρεψε τα βέλη του κατά της Ελλάδας. «Δεν μπορούμε να μπούμε ούτε σε αεροπλάνο εξαιτίας της πολιτικής της Ελλάδας», είπε ο Τσαβούσογλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ανέφερε ότι «Η Ελλάδα είναι μία χώρα, που δεν πρέπει να την παίρνουμε σοβαρά. Είναι μία χώρα που την ξέρω πολύ καλά, έζησα εκεί, γενήθηκα εκεί. Τη χωρίζω στα δύο. Στους πολιτικούς και στους ανθρώπους, αλλά και οι άνθρωποι είναι χωρισμένοι στα δύο, σε σοβινιστές και στους πιο ήπιους», είπε σχολιάζοντας ότι η επιρροή της πολιτικής έρχεται και από τις σχέσεις με την Τουρκία.

«Θεωρώ ότι οι προσεγγίσεις των Ελλήνων πολιτικών στις τελευταίες μέρες, ειδικά στο πλαίσιο του Αιγαίου, είναι ελιγμός εναντίον της αντανακλά την πολιτική της στενής οικονομίας, για να κάνουν τους ανθρώπους να ξεχνούν τα οικονομικά προβλήματα και να τους κάνουν να βάλουν τις σκέψεις τους στο πίσω μέρος του μυαλού τους, και να φέρουν μπροστά τον κίνδυνο με την Τουρκία».

Στη συνέχεια μίλησε και για τους «Τούρκους στην Ελλάδα», αναφερόμενος προφανέστατα στους μουσουλμάνους της Θράκης. «Από τις 24 Ιουλίου 1924 (εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης) οι ελλείψεις συνεχίζονται». «Στην περίοδο όπου το μέσο εισόδγημα στην Ελλάδα είναι στα 27.000 δολάρια, στη Δυτική Θράκη είναι περίπου στα 2.500, τη λιγότερο ανεπτυγμένη περιοχή της Ευρώπης. Τα αδέρφια μας δίνουν μία σημαντική μάχη. Είναι απογοητευμένοι και πάντοτε δρουν με την ελπίδα ότι θα δουν αποτελέσματα από τους πολιτικούς. Είναι πιστοί πολίτες, πληρώνουν τους φόρους τους και πάνε στο στρατό. Πεθαίνουν στον πόλεμο για το κράτος. Τι κάνετε γι' αυτούς;» είπε ο Τσαβούσογλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης