Σβίγκου: Περισσότερο αναγκαίο από ποτέ ένα νέο φιλειρηνικό κίνημα για τη Συρία

svig_009

«Να δοθεί ένα δυνατό αντιπολεμικό μήνυμα από τους ευρωπαϊκούς λαούς για τη Συρία», αναφέρει μεταξύ άλλων, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Την ανησυχία της για τις εξελίξεις στη Συρία, μετά τα «χειρουργικά» πυραυλικά χτυπήματα από ΗΠΑ, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο, εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου με συνέντευξη που παραχώρησε στο Α' πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας. Υπογράμμισε πως αυτή η εξέλιξη πρέπει να ανησυχεί όλη την Ευρώπη και όχι μόνο τη χώρα μας και όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να ανησυχεί όλη η Ευρώπη και όχι μόνο η χώρα μας και όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι μια εξέλιξη αρκετά επικίνδυνη η οποία μπορεί να οδηγήσει και σε μια ανεξέλεγκτη κλιμάκωση, με οδυνηρές επιπτώσεις και στον άμαχο πληθυσμό αλλά και στη σταθερότητα της περιοχής.

Για το εάν αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει τις μεταναστευτικές ροές η κ. Σβίγκου είπε πως οι προσφυγικοί πληθυσμοί έρχονται μετά από πολέμους, μετά από αναταράξεις, μετά από εμφύλιες συγκρούσεις, για αυτό και στο συμφέρον της Ευρώπης είναι η εξεύρεση μιας λύσης μέσα από τη διπλωματία, με κεντρικό το ρόλο των Ηνωμένων Εθνών. Ο ΟΗΕ πρέπει να ολοκληρώσει την έρευνα για τα χημικά και να λογοδοτήσουν οι δράστες, αλλά οι πολεμικές επιχειρήσεις δεν πρέπει να συνεχίσουν, πρέπει να σταματήσουν και να δώσουν τη θέση τους στο διάλογο και τη διπλωματία. Νομίζω ότι είναι η μόνη λύση η οποία και σέβεται τα δικαιώματα του συριακού λαού, αλλά και διασφαλίζει τη σταθερότητα και την ειρήνη, κατέληξε.

Τέλος σημείωσε πως βλέπουμε ένα κλίμα επιστροφής σε λογικές ψυχρού πολέμου -και αυτό μόνο κινδύνους για την ειρήνη δημιουργεί. Για αυτό τώρα, περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η κινητοποίηση και των λαών της Ευρώπης και ένα νέο φιλειρηνικό κίνημα που θα παρέμβει πρωταγωνιστικά και θα καθορίσει τις εξελίξεις πέρα από τις κυβερνήσεις. Και θα ήθελα να επικεντρωθώ σε αυτό με την έννοια ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί έχουν δείξει και τα προηγούμενα χρόνια την ευαισθησία τους σε τέτοια ζητήματα και θεωρώ ότι και σήμερα πρέπει να δοθεί ένα δυνατό αντιπολεμικό μήνυμα και από τους λαούς της περιοχής αλλά και από τους ευρωπαϊκούς λαούς, με δεδομένο ότι και η Ευρώπη θα συζητήσει το ζήτημα.

Αναφορικά με την οικονομική πορεία της χώρας και για το κατά πόσο η έξοδος από το πρόγραμμα θα είναι καθαρή, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως θα υπάρξει εποπτεία στη χώρα σύμφωνα με τις διαδικασίες που είχαν ακολουθηθεί στις υπόλοιπες χώρες που είχαν βγει από μνημονιακά προγράμματα, ωστόσο σημείωσε πως το ζήτημα της καθαρής εξόδου ή της προληπτικής γραμμής που έθεταν διάφοροι εντός της χώρας, αυτό έχει λήξει. Όλοι οι ευρωπαίοι εταίροι μιλούν για καθαρή έξοδο, πράγμα το οποίο ήταν και είναι ο στόχος της Ελλάδας. Το οποίο θα γίνει.

Πάντως, όλες οι ενδείξεις μάς επιτρέπουν να μιλούμε με αισιοδοξία. Και ότι στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου θα έχουμε μια συνολική συμφωνία εξόδου της Ελλάδας από τα μνημόνια και την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και την ελάφρυνση του χρέους και τη συμφωνία για τη στρατηγική για την ανάπτυξη, αλλά και τους όρους της μεταμνημονιακής εποπτείας. Αυτό είναι κάτι το οποίο όλο το προηγούμενο διάστημα η Ν.Δ. αρνιόταν ότι θα συμβεί, μάλιστα θεωρούσε ότι θα υπάρξει και νέο πρόγραμμα. Αυτοί ήταν ευσεβείς πόθοι, όπως θεωρώ ότι ευσεβείς πόθοι εκφράζουν και όσοι θεωρούν ότι το πρόγραμμα δεν θα βγει με τον τρόπο που έχει πει η κυβέρνηση αλλά και οι δανειστές, υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και την πιθανή προσέγγιση με το Κίνημα Αλλαγής, η κ. Σβίγκου σημείωσε πως η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ. είναι γνωστές και ειλικρινείς, και πρόσθεσε ότι είναι δύο κόμματα τα οποία έχουν εντελώς διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες.

Πάντως για το Κίνημα Αλλαγής τόνισε πως θα πρέπει να καθορίσει ποια θα είναι η πολιτική και η στρατηγική του το επόμενο διάστημα και με ποιες συμμαχίες θα πορευτεί. «Γιατί καταλαβαίνετε ότι όταν υπάρχουν εντός του Κινήματος Αλλαγής τόσο δυνατές φωνές που μιλούν για συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. και συμπόρευση με την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που γνωρίζουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά. Και συμπλήρωσε «Με το να κλείνεις το μάτι για στον κ. Μητσοτάκη, του οποίου όλοι γνωρίζουμε ποιες είναι οι θέσεις και για τον δημόσιο τομέα και για τα κοινωνικά και δημόσια αγαθά, για την παιδεία και την υγεία, καταλαβαίνουμε ότι αυτό δεν αφήνει περιθώρια συγκλίσεων με δυνάμεις της Αριστεράς».

Τέλος σε ερώτηση εάν θα προκύψουν πρόωρες εκλογές η κυρία Σβίγκου είπε «τέτοιες πληροφορίες δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα και οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στην ώρα τους όπως έχουν δηλώσει τόσο ο πρωθυπουργός όσο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

ΣΧΟΛΙΑ (14)

karanikas fun club

Ο γκομενάκος της τι λεει;Ενταξει βολεύτηκε στον υπουργειο ναυτιλίας;Του φτάνουν τα 2000 τον μήνα ή να πουμε του αλεξη να υπογραψει καμμια αυξηση;

Τα φιλερηνικά κινήματα

ξεκίνησαν την δεκαετία του 60 πληρωμένα από τη ΕΣΣΔ για να υπάρχει αναστάτωση στις Δυτικές κοινωνίες. Μια γενιά δίποδων αγράμματων μεγάλωσε με αυτά τα παραμύθια. Μόνο τα όπλα φυλάνε την Ειρήνη όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι ανθέλληνας ή [...]

ηνιοχος 2018

βγαλε εισιτιριο και πηγαινε στην συρια. ενα ταξιδακι θα σε ηρεμησει σβιγκου. λυπαμαι αλλα εκλογες θα γινουν πριν το 2019. οτι εφαγες εφαγες.

EΡΩΤΗΣΗ

Ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΓΚΟΜΕΝΟΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ?

Montazieros

Ότι ναναι! Αφού μας έκαναν Ντουμπάι είπαν να επεκτείνουν τα ενδιαφέροντα τους και σε άλλους πολιτισμούς και κοινωνίες. Και όταν ένα μεγαθήριο της πολιτικής όπως η Σβιγγου ασχολείται με αυτά υπάρχει ελπίδα.

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΣΩΣΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. ΑΝ ΜΗΝΗΣ ΑΝΕΡΓΗ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΣ ΟΠΩΣ ΤΑ 5000000 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ,ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΡΙΩΝ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΝΗΣ ΔΕΚΑΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΨΑΧΝΗΣ ΓΙΑ ΧΑΖΟΥΣ?

Απλά

Έχει δίκιο η τύπισσα. Εγώ λέω να πάρει μια ντουντούκα και να πάρει μαζί της και όλο το συνάφι των ΣΥΡΙΖΟ-τρολ αλλά και τους τολμηρούς "αγωνιστές" βουλευτές και κομματάρχες τους και να πάνε στη Συρία να τους πείσουν να σταματήσουν τον πόλεμο. Στην ανάγκη ας ορκιστούν σε ότι πιστεύουν ότι θα τερματήσουν τον πόλεμο.... Άντε, γιατί από τον καναπέ, με καβατζομένους μισθούς από το κόμμα και με την ασφάλεια της ειρηνικής (μέχρι τώρα) Ελλάδας, όλοι είναι "αγωνιστές" με παχιά λόγια και μπουρδολογία....

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ(ΚΟΥΛΗ).ΜΩΡΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΟΣ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΟ ΕΚΑΣ ,ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΥΠΟΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ?ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ?ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΤΩΝ ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΣΕ45 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ .ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΙ ΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ 300 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ(ΕΣΕΙΣ ΛΕΓΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ)ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΟΤΙ ΔΕΞΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΔΕΞΙΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΔΕΞΙΩΝ.ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΛΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ .

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣΣΣΣΣΣ!!!!!!

Βρε Τσυριζού...για ποιά αντιπολεμικά μηνύματα...και για ποιό φιλειρηνικό κίνημα(!) μιλάς, όταν απο την βάση της Σούδας Χανίων έφυγαν τουλάχιστον 12 αεροπλάνα στην τελευταία "επιχείρηση" εναντίον της ...Συρίας????

Pik

Σιγά μην σκίσεις κανένα καλτσόν ...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

TSEPELHS

«Ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης  δεν έμεινε μόνο στις για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους προεκλογικές φωτογραφίες και στη στελέχωση του ψηφοδελτίου του με πρωτοκλασάτα στελέχη του DEB αλλά συνεχίζει να προκαλεί με τη συμπεριφορά και τις κινήσεις του», τονίζει δημοσιογράφος από την Ξάνθη

tsipras_brixeles

 Κατά την ομιλία του στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

mitsotakis-brussels-arthro

Με έμμεση αναφορά στην υποχρέωση των Σκοπιανών να σεβαστούν τη Συμφωνία των Πρεσπών η ελληνική στήριξη για έναρξη διαπραγματεύσεων της γειτονικής χώρας με την ΕΕ - Πρόταση για «decoupling», αποσύνδεση δηλαδή της υποψηφιότητας των Σκοπίων από της Αλβανίας

5
Kriton_Arsenis

Μπέρδεψε τους παραλήπτες ο βουλευτής του ΜεΡΑ25, καθώς αντί για τον Τάκη Θεοδωρικάκο, επέλεξε να απευθύνει την επίκαιρη ερώτησή του στον Κύπριο ομόλογό του, Κωνσταντίνο Πετρίδη - Για «εκ παραδρομής λάθος» έκανε λόγο το γραφείο Τύπου του ΜεΡΑ25

10
1mitsotakis-simaies-arthro

«Η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν μπορεί να εκβιάζονται από την Τουρκία στο μεταναστευτικό» είπε ο πρωθυπουργός και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση «να επιδείξει πολύ μεγαλύτερη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα στην διαχείριση αυτού του ζητήματος»

1
Tsipras

Ο Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες, είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον επικεφαλής του PES, Σεργκέι Στάνιτσεφ και τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ

1