Λαφαζάνης: Καταγγέλλουμε την παράνομη ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας

lafazanis

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ κατήγγειλε την κυβέρνηση για στήριξη της αμερικανικής πυραυλικής επίθεσης - «Αρχιεγκληματίες, εμπρηστές της ειρήνης και του Διεθνούς Δικαίου οι Τραμπ, Μακρόν Μέι» - Η Λαϊκή Ενότητα προγραμματίζει συγκέντρωση το απόγευμα έξω από την αμερικανική πρεσβεία  

Για « βρώμικη ιμπεριαλιστική πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας κατά της Συρίας, η οποία εξαπολύθηκε για άλλη μία φορά με πλήρη παραβίαση κάθε ίχνους Διεθνούς Δικαίου» έκανε λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη Συρία.

Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι η επίθεση έγινε «με διάτρητο πρόσχημα την αναπόδεικτη χρήση χημικών από την κυβέρνηση Άσαντ», ενώ έκανε λόγο για αμερικανικούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.

«Καταγγέλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις την παραδομένη και υποτελή κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, η οποία εθελόδουλα έχει μετατρέψει την χώρα μας σε αμερικανικό στρατιωτικό προτεκτοράτο και μέσα από τις διάσπαρτες αμερικανικές βάσεις στην χώρα και πρώτα απ’ όλα την Σούδα, προσέφερε απλόχερα υποστήριξη από στεριά, θάλασσα και αέρα στην βρώμικη ιμπεριαλιστική επίθεση στην Συρία», τόνισε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, λέγοντας ότι «η μετατροπή της χώρας σε τυφλό νεοαποικιακό εξάρτημα και άφωνο παρακολούθημα των τυχοδιωκτισμών των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην περιοχή έχει ανυπολόγιστα τραγικές συνέπειες για τα εθνικά μας συμφέροντα».

Επίσης, αποκάλεσε «υπερπρωθυπουργό» τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, στον οποίο η χώρα έχει παραδοθεί ως αμερικανική αποικία.

Η ΛΑΕ, μαζί με παλαιστινιακές οργανώσεις και την επιτροπή αλληλεγγύης στην Συρία, διοργανώνουν σήμερα, Σάββατο, 14 Απριλίου, συγκέντρωση έξω από την αμερικανική πρεσβεία. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 18:30.


Αναλυτικά, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε:

Καταγγέλλουμε την βρώμικη ιμπεριαλιστική πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας κατά της Συρίας, η οποία εξαπολύθηκε για άλλη μία φορά με πλήρη παραβίαση κάθε ίχνους Διεθνούς Δικαίου, που το έχουν καταντήσει κουρελόχαρτο και με διάτρητο πρόσχημα την αναπόδεικτη χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση Άσαντ της Συρίας.

Η επίθεση αυτή των ΗΠΑ και των συνηθισμένων πρόθυμων που την ακολουθούν στα εγκλήματα, εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τις αμερικανικές ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις στην περιοχή σε μια περίοδο κατά την οποία τόσο οι ΗΠΑ, όσο και οι δυτικές δυνάμεις χάνουν συνεχώς έδαφος και επιρροή τόσο στην Συρία, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Οι αμερικανικοί πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί στην Συρία ενώ δεν μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους, με τον συριακό λαό να συσπειρώνεται και να αντιστέκεται πιο αποφασιστικά, δυναμιτίζουν περαιτέρω το κλίμα στην εύφλεκτη περιοχή μας και εγκυμονούν άμεσους κινδύνους γενικότερου πολέμου, που μπορεί να προσλάβει διαστάσεις παγκόσμιας αναμέτρησης, ανοίγοντας για τον πλανήτη τις πύλες της Κόλασης.

Καταγγέλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις την παραδομένη και υποτελή κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, η οποία εθελόδουλα έχει μετατρέψει την χώρα μας σε αμερικανικό στρατιωτικό προτεκτοράτο και μέσα από τις διάσπαρτες αμερικανικές βάσεις στην χώρα και πρώτα απ’ όλα την Σούδα, προσέφερε απλόχερα υποστήριξη από στεριά, θάλασσα και αέρα στην βρώμικη ιμπεριαλιστική επίθεση στην Συρία.

Η μετατροπή της χώρας μας σε τυφλό νεοαποικιακό εξάρτημα και άφωνο παρακολούθημα των τυχοδιωκτισμών των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην περιοχή έχει ανυπολόγιστα τραγικές συνέπειες για τα εθνικά μας συμφέροντα, ενθαρρύνει τις απειλές του τουρκικού καθεστώτος σε βάρος μας και σε βάρος της Κύπρου, βάζει σε άμεσο κίνδυνο την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ τοποθετεί την πατρίδα μας και στο στόχαστρο ενδεχόμενων αντιποίνων.

Η Ελλάδα δεν έχει κανέναν λόγο να στρέφεται κατά της Συρίας, με την οποία αδικαιολόγητα έχει διακόψει διπλωματικές σχέσεις και πολύ περισσότερο δεν έχει κανέναν λόγο να στρέφεται εναντίον του Ιράν και ιδιαίτερα της Ρωσίας.
Αυτήν την ώρα η Ελλάδα, αντί να παραδίδεται ως αμερικανική αποικία, με τον πολυπράγμονα Αμερικανό πρεσβευτή Geoffrey Pyatt να έχει μετατραπεί σε «υπερπρωθυπουργό» της χώρας, χρειάζεται να αποκαταστήσει αμέσως τις διπλωματικές σχέσεις με την Συρία του Άσαντ και να αναπτύξει σχέσεις στρατηγικές συνεργασίας με την Ρωσία, στο πλαίσιο μιας ανεξάρτητης πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής.

Οι κινήσεις αυτές της χώρας μας συνιστούν κεντρικό ζητούμενο για την ασφάλεια, την άμυνά της και την ειρήνη στην περιοχή, πριν να είναι πολύ αργά για τα εθνικά μας συμφέροντα, ακόμα και για την επιβίωσή μας.

Η Ελλάδα αυτήν την ώρα χρειάζεται να κλείσει όλες τις αμερικανονατοϊκές βάσεις στην χώρα και να σταματήσει κάθε άμεση ή έμμεση εμπλοκή και στρατιωτική υποστήριξη των πολεμικών τυχοδιωκτισμών των ΗΠΑ και των προθύμων συμμάχων τους.

Οι τελευταίες τραγικές πυραυλικές επιθέσεις ενάντια στην Συρία αναδεικνύουν πιο άμεσα την ανάγκη μιας δημοκρατικής ανατροπής στην χώρα για μια Ελλάδα κυρίαρχη, ανεξάρτητη, βαθιά δημοκρατική, χωρίς μνημόνια και λιτότητα, χωρίς κηδεμόνες και χωρίς τα ευρωατλαντικά δεσμά, που θα ακολουθεί τον δρόμο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του προοδευτικού κοινωνικού μετασχηματισμού.

Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική, εφικτή και ανορθωτική απάντηση στα σημερινά οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά αδιέξοδα της Ελλάδας.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Εν πάντα είναι

Τόσο μίσος για τις Η.Π.Α και τόση αγάπη για την Ρωσία! Μήπως είναι κομμουνιστής;

Βαλεντίνη

Μια ζωή διαμαρτυρία είσαι ρε Λαφαζάνη. Θυμήσου πως παρεσυρες τον Ελληνικό λαό να ψηφίσει τον Τσίπρα και τώρα στενάζει . Για πες πως θα απαλλαγούμε από αυτές τις βδελλες ; Είναι και τυχεροί ,είχαν καθαρη τετραετία , ούτε δημοτικές , ούτε βουλευτικές , ούτε προεδρικές εκλογές ώστε να δείξει ο κόσμος την απέχθεια του..

Ηλίας

Ώπα ρε [...], ανακάλυψες ιμπεριαλιστική πολιτική. Ξέχασες τα εγκλήματα του Στάλιν στην Πολωνία στην Εσθονία και Λετονία. Αλοιθωρίζεις περίεργα σύντροφε απολίθωμα.

Μίλησε και ο κοκοβιός!!!!!

Μαζι με τους..πλειστηριασμούς(!) καταγγέλλεις την ιμπεριαλιαστική(!) κίνηση στη Συρία ή...άνευ???

Αχαχαχαχα

Αμα το καταγγελει ο αυτοκρατορας Λαφαζανης οφειλουν να τον ακουσουν οι μεγαλες δυναμεις τωρα και να παραδωθουν

Σύριζας

Μέγα σούργελο...

ΜΙΚ

Να δούμε τώρα πώς θα αντιδράσει ο Τραμπ στις καταγγελίες αυτές.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pap12

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπογράμμισε, ότι παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις ότι η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού θα επιδρούσε αρνητικά στην απασχόληση, τα στοιχεία τριμήνου δείχνουν αύξηση των νέων θέσεων εργασίας

Pappas_kilkis

Δείτε βίντεο από την προσέλευση του Νίκου Παππά στο χώρο της εκδήλωσης το βράδυ και φωτογραφίες από την άδεια αίθουσα όπου έγινε η εκδήλωση - Τρεις κι ο κούκος στην εκδήλωση - Παρά την κινητοποίηση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, περίπου πενήντα άτομα έδωσαν «το παρών» 

1
pap0

Δείτε φωτογραφίες από την άδεια αίθουσα - Παρά την κινητοποίηση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, περίπου πενήντα άτομα έδωσαν «το παρών» - Οι διοργανωτές καθυστέρησαν κατά μια ώρα την εκδήλωση με την ελπίδα να μαζέψουν κόσμο

29