Τόσκας στους δημάρχους νοτίων προαστίων: Οι αστυνομικοί δεν θα φεύγουν για τα γήπεδα - Θα μένουν να κάνουν περιπολίες

toskas_not

Οι υποσχέσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη στους πέντε δημάρχους του παράκτιου μετώπου για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας - Σε έναν μήνα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στην οποία θα γίνει αξιολόγηση των αποφάσεων

Ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων της νότιας Αττικής, με αστυνομικούς από τους 800 που αποδεσμεύτηκαν από φύλαξη προσώπων και γραφεία, απαλλαγή των υπηρετούντων στην περιοχή από καθήκοντα πέραν της αστυνόμευσης, καθώς και ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις στην παραλία, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο πακέτο μέτρων, το οποίο συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, με πέντε δημάρχους του παράκτιου μετώπου.

 Οι λύσεις για τα προβλήματα που συζητήθηκαν θα εφαρμοστούν άμεσα, όπως δήλωσαν και οι δύο πλευρές, με στόχο να υπάρξουν αποτελέσματα εντός μηνός, τα οποία θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση, στις 15 Μαϊου, για να γίνουν διορθωτικές κινήσεις αν χρειαστεί, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν συναντήσεις των δημοτικών με αστυνομικούς παράγοντες κάθε μήνα.

«Όλοι είμαστε στην ίδια βάρκα, όλοι ζούμε τις ίδιες καταστάσεις και με τέτοια αντίληψη, εποικοδομητική, το κράτος μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεργάζεται για να διορθώσουμε καταστάσεις» δήλωσε ο κ. Τόσκας αμέσως μετά τη συνάντηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε ειδική αναφορά στην αποδέσμευση των 800 αστυνομικών και τόνισε ότι η μετακίνησή τους από τη φύλαξη προσώπων και τα γραφεία είναι ονομαστική, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουν σε μη μάχιμες υπηρεσίες, ενώ τις μετακινήσεις τους και όλες τις λεπτομέρειες θα συντονίζει και θα παρακολουθεί επιτροπή με επικεφαλής τον υπαρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

 Σημειώνεται, ότι ένα από τα κριτήρια για την απομάκρυνση των αστυνομικών από τη φύλαξη προσώπων είναι και η ηλικία. Δηλαδή, γι' αυτόν τον σκοπό επελέγησαν νέοι στην ηλικία αστυνομικοί, οι οποίοι θα μπορούν να αξιοποιηθούν σε περιπολίες και άλλες μάχιμες υπηρεσίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, τα μέτρα που συζητήθηκαν για τη νότια Αττική, είναι η ενίσχυση των τμημάτων, αλλά και:

- Άμεση συντήρηση των περιπολικών για να είναι όλα σε καλή κατάσταση και διαθέσιμα επι 24ώρου βάσεως.

- Απαλλαγή όλων των αστυνομικών τής περιοχής από φύλαξη στόχων, καθώς και σε μέτρα στα γήπεδα ή άλλες εκδηλώσεις. «Θα δοθούν οδηγίες στους υπηρεσιακούς αξιωματικούς, προκειμένου να μη διαρρέει προσωπικό για άλλες υποχρεώσεις της αστυνομίας και να παραμένει το προσωπικό για την ασφάλεια της περιοχής» διευκρίνησε ο κ. Τόσκας.

- Αύξηση των περιπολιών, κυρίως εποχούμενων, στην παραλιακή ζώνη, ειδικά τη θερινή περίοδο που η περιοχή προσελκύει κόσμο.

- Επιχειρήσεις της αστυνομίας, με στοχευμένους αυστηρούς ελέγχους για την αντιμετώπιση της πορνείας και των ναρκωτικών.

Σε ό,τι αφορά τα περιπολικά και τις μοτοσικλέτες, όπως είπε ο αναπλητρωτής υπουργός, συζητήθηκε να υπάρξει συνεργασία με τους δήμους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, μελετάται να προωθηθεί ειδικό πλαίσιο για να μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να συνδράμει και οικονομικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Γενικότερα για τον στόλο των οχημάτων της αστυνομίας, ο κ. Τόσκας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε: «Μακάρι, μέσα σε δύο χρόνια να λύνονταν τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί. Από το 2004, ελάχιστα οχήματα έχουν μπει στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας. Εμείς κάνουμε προσπάθειες με ευρωπαϊκά χρήματα. Πήραμε πρόσφατα από ό,τι είδατε αρκετά λεωφορειάκια της αστυνομίας. Θα πάρουμε τους επόμενους μήνες έναν αριθμό, γύρω στα 450 οχήματα. Ως τις 10.000 που είναι ο συνολικός αριθμός, σε όλη την Ελλάδα, των οχημάτων της αστυνομίας, χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες και περισσότερα χρήματα, αλλά αξιοποιούμε κάθε πόρο προκειμένου να βελτιώσουμε καταστάσεις που είχαν συσσωρευτεί για πάρα πολλά χρόνια».

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος είχε ζητήσει τη συνάντηση με τον κ. Τόσκα, δήλωσε ότι όλοι οι δήμαρχοι κατέθεσαν, με σαφήνεια, τα προβλήματα και υπογράμμισε: «Θα γίνουν προσπάθειες να υλοποιηθούν λύσεις εντός μηνός. Σε έναν μήνα θα είμαστε εδώ για το αν αυτά τα οποία εντοπίσαμε μπορούν να λυθούν και, αν χρειαστεί, θα ξαναγίνεται ανά μήνα η συνάντηση για να δίνουμε λύσεις και να μη μείνουν τα πράγματα μόνο στη θεωρία».

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν, εκτός απο τον κ. Χατζιδάκη και οι δήμαρχοι Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλος, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος και Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, συνοδευόμενοι από αντιδημάρχους. Παρόντες ήταν, επίσης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο υπαρχηγός, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί.       

ΣΧΟΛΙΑ (3)

George six

Κύριε Τοσκα αν θες πρώτου καταρρεύσετε να κάνεις μια τέτοια κίνηση εντυπωσιασμου και σε θυμωμαστε ως έτσι τότε κάνεις λάθος. Πότε δεν θα σε ξεχάσουμε. Ένα ένα είναι γραμμένα. Και μην τολμήσετε μετά σαν αντιπολίτευση να κάνετε κιχ, του στυλ όταν ειμασταν κυβέρνηση είχαμε τόση αστυνομία κτλ. Όλα αυτά που λες είναι απλά για να παραδώσεις στον επόμενο υπουργό και να τον μεμφεστε μετά.η καραμέλα έλιωσε, ετοιμαστείτε για της συνέπειες

Maryp

Μπα; Και το κέντρο πάλι στο περιθώριο Τόσκα; Σας πήρε ο πόνος για τα Νότια ε; Βέβαια.. ότι δεν σας ακουμπά δεν σας αφορά κιόλας. Ξεφτιλίκια.

Τι κάνουν στα γήπεδα?

Με ΚΟΥΜΠΟΥΡΙ έτρεχε ο άλλος 2 ώρες πάνω κάτω και τον κοιτάζανε. Ο άλλος στο Φάληρο? Τούς €χ€σ€ και έφυγε. Πέστε για ύπνο καλύτερα, γιατί φώς δεν βλέπω. Τα χειρότερα έρχονται.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sylsynt0

Μείζον πολιτικό γεγονός ο όγκος του συλλαλητηρίου - Ούτε τα όσα λέει η αστυνομία για τον αριθμό των διαδηλωτών ούτε η προσπάθεια στιγματισμού μπορούν να το ακυρώσουν - Οι μεθοδεύσεις του Μαξίμου για οξύτατη πολιτική πόλωση