Κατεπείγουσα ερώτηση για την ΕΥΑΘ κατέθεσε στην Κομισιόν η Σπυράκη

Κατεπείγουσα ερώτηση για την ΕΥΑΘ κατέθεσε στην Κομισιόν η Σπυράκη

Η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ρωτά τι προβλέπεται για τη χρηματοδότηση έργων υδροδότησης

4372283
Με αφορμή την πολυήμερη διακοπή υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη, η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη κατέθεσε κατεπείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ΕΥΑΘ.

Η ευρωβουλευτής τονίζει ότι λόγω των προβλημάτων στην υδροδότηση για έβδομη συνεχή ημέρα «ευπαθείς ομάδες, όπως ηλικιωμένοι και παιδιά, δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό καθώς έχει παρατηρηθεί θολότητα του νερού στις περιοχές όπου επανέρχεται μερικώς η υδροδότηση.

Για τον λόγο αυτό η κ. Σπυράκη «λαμβάνοντας υπόψη ότι το πρόβλημα οφείλεται σε κακή συντήρηση των υποδομών και δικτύων διανομής του νερού» ρωτά την Επιτροπή «τι προβλέπεται για τη χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους έργων υδροδότησης» και «σε ποια φάση υλοποίησης βρίσκεται το συγχρηματοδοτούμενο -ενταγμένο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αρμόδιας Εταιρίας Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε- έργο "Τηλεέλεγχος και αυτοματισμός του συστήματος ύδρευσης της περιοχής εξυπηρέτησης της ΕΥΑΘ", προϋπολογισμού 4,15 εκατ. ευρώ» και «πότε προβλέπεται η ολοκλήρωσή του»

Τέλος η κ. Σπυράκη ρωτά εάν «έχει χρηματοδοτηθεί κατά το παρελθόν η Εταιρία Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. από κοινοτικούς πόρους και έχει υποβάλει σχετικά σχέδια για χρηματοδότηση βελτίωσης υποδομών δικτύου την τελευταία πενταετία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης