Κατεπείγουσα ερώτηση για την ΕΥΑΘ κατέθεσε στην Κομισιόν η Σπυράκη

4372283

Η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ρωτά τι προβλέπεται για τη χρηματοδότηση έργων υδροδότησης

Με αφορμή την πολυήμερη διακοπή υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη, η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη κατέθεσε κατεπείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ΕΥΑΘ.

Η ευρωβουλευτής τονίζει ότι λόγω των προβλημάτων στην υδροδότηση για έβδομη συνεχή ημέρα «ευπαθείς ομάδες, όπως ηλικιωμένοι και παιδιά, δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό καθώς έχει παρατηρηθεί θολότητα του νερού στις περιοχές όπου επανέρχεται μερικώς η υδροδότηση.

Για τον λόγο αυτό η κ. Σπυράκη «λαμβάνοντας υπόψη ότι το πρόβλημα οφείλεται σε κακή συντήρηση των υποδομών και δικτύων διανομής του νερού» ρωτά την Επιτροπή «τι προβλέπεται για τη χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους έργων υδροδότησης» και «σε ποια φάση υλοποίησης βρίσκεται το συγχρηματοδοτούμενο -ενταγμένο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αρμόδιας Εταιρίας Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε- έργο "Τηλεέλεγχος και αυτοματισμός του συστήματος ύδρευσης της περιοχής εξυπηρέτησης της ΕΥΑΘ", προϋπολογισμού 4,15 εκατ. ευρώ» και «πότε προβλέπεται η ολοκλήρωσή του»

Τέλος η κ. Σπυράκη ρωτά εάν «έχει χρηματοδοτηθεί κατά το παρελθόν η Εταιρία Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. από κοινοτικούς πόρους και έχει υποβάλει σχετικά σχέδια για χρηματοδότηση βελτίωσης υποδομών δικτύου την τελευταία πενταετία».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

John Doe

Δεν ξέρω πώς λειτουργει η ΕΥΔΑΘ καί έτσι δεν θα χαρακτηρίσω για να μην θίξω ανθρώπους που κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Μπορώ όμως να έχω μια γενική εικόνα από το πώς λιτουργεί γενικά το Δημόσιο στην Ελλάδα. Απο εκεί και πέρα όταν βλέπεις τέτοια γεγονότα συνήθως ετοιμάζεται ξεπούλημα. Οποτε μην ξαφνιαστείτε αν σε λίγο καιρό ακούσετε για ιδιωτικοποίηση του νερού αφου όπως λέει ο Μπουτάρης ««η ΕΥΔΑΘ δεν μπορεί...»»

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mirage2000-5

Για να αποκρούσει την κριτική για σπατάλη δημοσίου χρήματος, το υπουργείο Άμυνας απαντά ότι οι διελεύσεις των δύο Mirage 2000-5 το πρωί της Τρίτης έγιναν στο πλαίσιο εκπαιδευτικής πτήσης

13