Λοβέρδος: Η πτώση του χαλιφάτου δεν εξάλειψε την ισλαμιστική τυφλή βία

Λοβέρδος: Η πτώση του χαλιφάτου δεν εξάλειψε την ισλαμιστική τυφλή βία

«Στην Ευρώπη, το φαινόμενο της τρομοκρατικής βίας που εκπορεύεται από πλευρές του ισλαμικού φονταμενταλισμού, καλά κρατεί» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Λοβέρδος: Η πτώση του χαλιφάτου δεν εξάλειψε την ισλαμιστική τυφλή βία
«Στην Ευρώπη, το φαινόμενο της τρομοκρατικής βίας που εκπορεύεται από πλευρές του ισλαμικού φονταμενταλισμού, καλά κρατεί» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, για τα γεγονότα στην πόλη Τρεμπ της Γαλλίας.

Και συμπλήρωσε: «Τα σημερινά γεγονότα στην Γαλλία διαψεύδουν τους αισιόδοξους, που ατυχώς προέβλεπαν πως η πτώση του χαλιφάτου θα εξάλειφε την ισλαμιστική τυφλή βία στις ευρωπαϊκές χώρες. Το φαινόμενο αυτό είναι πολυπαραγοντικό.  Η συμμαχία, π.χ. των τουρκικών δυνάμεων με τζιχαντιστές στη βόρειο Συρία μας υποχρεώνει να σκεφτόμαστε ότι οι δεξαμενές της τυφλής ισλαμιστικής βίας δεν στερεύουν εύκολα. Κι από αυτές τις δεξαμενές αντλούν θάρρος, κι ενίοτε κι ενίσχυση, οι εισαγόμενοι στην Ευρώπη, μέσω της παράνομης μετανάστευσης, τρομοκράτες, ή οι εγκατεστημένοι στις χώρες της ΕΕ μετανάστες-τρομοκράτες». 

«Η ΕΕ, μεταξύ πολλών άλλων, πρέπει να ξαναδεί το θέμα της Europol, αλλά και η ίδια η Europol πρέπει να ξαναδεί τα θέματά της» κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης