Έτοιμοι για καβγά, όχι για σύμπλευση: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τσακώνονται τώρα και για τα θρησκευτικά!

Έτοιμοι για καβγά, όχι για σύμπλευση: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τσακώνονται τώρα και για τα θρησκευτικά!

Ανταλλάσουν πυρά για το ζήτημα των Θρησκευτικών - Το ΣτΕ έκρινε ότι «κλονίζουν τη θρησκευτική χριστιανική συνείδηση» - Κανονικά θα συνεχιστούν τα μαθήματα με τους Φακέλους μέχρι να γραφτούν τα νέα βιβλία

Νέα «σύννεφα» πάνω από τις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων εμφανίστηκαν από χθες με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ακυρώνει τις αλλαγές του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη στο μάθημα των Θρησκευτικών
.

ΣΥΡΙΖΑ
και Ανεξάρτητοι Έλληνες κινήθηκαν σε εντελώς διαφορετικό κλίμα, σχολιάζοντας τη δικαστική απόφαση και έτσι επιβεβαίωσαν ότι η συμβίωσή τους από δω και πέρα όχι απλώς δεν θα είναι ανέφελη, αλλά θα περιλαμβάνει όλο και πιο συχνά και με πολλές ευκαιρίες, δημόσιες αντιπαραθέσεις με σκληρές εκφράσεις.

Ουσιαστικά δηλαδή, μόλις ημέρα μετά τη συνάντηση του
Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κυβερνητικός συνασπισμός δείχνει ότι θα κινηθεί με έναν εντελώς προβληματικό τρόπο.

Κι αν οι βουλευτές των δύο κομμάτων αξιοποιούν το θέμα των θρησκευτικών για να αναδείξουν τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές τους, τότε είναι σαφές ότι μόλις ανακύψουν ακόμη πιο σημαντικά ζητήματα στην πολιτική ατζέντα, όπως η έγκριση μίας συμβιβαστικής συμφωνίας για το όνομα των Σκοπίων, που θα περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία, τα πράγματα θα φτάσουν σε οριακό σημείο.

Πιθανόν δε, αυτό να έχουν αντιληφθεί και οι δύο πλευρές, ότι δηλαδή η ρήξη είναι θέμα χρόνου και συγκυριών ουσιαστικά και γι’ αυτό δεν επιδεικνύουν καμία διάθεση κατανόησης των διαφορετικών απόψεων, που υπάρχει μεταξύ των δύο συμμάχων. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δείχνουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για την περιφρούρηση της εκλογικής βάσης, που έχει το κάθε κόμμα και λιγότερο για τη σύμπνοια, που οφείλουν να επιδεικνύουν δύο κυβερνητικού συνεργάτες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Τετάρτης, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αντάλλασαν πυρά, πότε έμμεσα και πότε ευθέως, γύρω από το θέμα των θρησκευτικών.

Η κίνηση για παράδειγμα του υπουργείου Παιδείας να επιτεθεί στο ΣτΕ, αλλά και η ανάλογη επικριτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκεκριμένη απόφαση, προκάλεσε την αντίδραση των ΑΝΕΛ. Ενώ η φράση του Νίκου Φίλη περί σκοταδισμού, βρήκε απάντηση από βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Το υπουργείο Παιδείας σχολίασε ότι «η συγκεκριμένη απόφαση πηγαίνει την εκπαίδευση και την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω, καθώς ταυτίζεται και συντάσσεται με απόψεις ακραίων και σκοταδιστικών θεολογικών κύκλων». Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ένα σκεπτικό βγαλμένο από εποχές αλήστου μνήμης, το οποίο προσομοιάζει με σκοταδιστικές απόψεις ακραίων θεολογούντων».

Ο κ. Φίλης μίλησε για «μεσαιωνικού τύπου απόφαση» και «οδυνηρή έκπληξη». Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είπε ότι η απόφαση συνιστά αναχρονιστική αναδίπλωση.

Αντιδρώντας σε όλα αυτά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος δήλωσε ότι πρόκειται για «κατάπτυστη επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ και του Κώστα Γαβρόγλου στο ΣτΕ». «Είναι ίδιον κάποιων ακροαριστερών όταν δεν τους αρέσει κάτι να κάνουν χαρακτηρισμούς. Εάν στους ακροαριστερούς δεν αρέσει το Σύνταγμα να το καταλύσουμε και να πάμε σε ΚΟΒΑ» πρόσθεσε με έμφαση, ενώ σε ανάλογο ύφος ήταν και οι δηλώσεις του Κώστα Κατσίκη.

Αλλά και η Νεολαία των ΑΝΕΛ σημείωσε ότι «η απόφαση του ΣτΕ για τις αλλαγές στη διδασκαλία των θρησκευτικών επιβεβαιώνει τα αυτονόητα, καθώς η παιδεία, κατά το Σύνταγμα, αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους που ως σκοπό έχει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων».

 

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (13)

;

Άσε ρε λαμογιο

Χαρίλαος

Ο αρχιεπίσκοπος είπε ανισόρροπο άτομο τον κ. Φίλη και η ΝΔ συναινεί πλήρως!!!!! Πώς να μη συναινούσε εξάλλου αφού αυτή σε θέματα να βγάζει αρρώστους τους αντιπάλους της είναι μανούλα από χρόνια τώρα... Θυμάστε που έλεγε ψυχασθενή τον Ανδρέα Παπανδρέου και ότι παρακολουθείται κάθε μέρα από ψυχιάτρους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Και αφού δε μπορούσε να τον ρίξει με αυτόν τον επάισχυντο τρόπο συνεργάστηκε ο αποστάτης Μητσοτάκης το 89 με τον Χαρίλαο του ΚΚΕ σε εκείνη την βρώμική και στημένη υπόθεση που μηχανεύτηκε ο αποστάτης.....Κι ενώ τον έβγαζαν ψυχασθενή τότε τον Ανδρέα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τα "παιδιά" του Ανδρέα ύστερα και σήμερα συμμάχησαν με τη ΝΔ για να πετύχουν από κοινού νέα κατορθώματα..... Απολαύστε τους...

Θέμης

Πολύ πλάκα έχετε όσοι ονειρεύεστε διαρκώς κυβερνητική διάσπαση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Δε μπορείτε να χωνέψετε ότι τα δυο κόμματα φυσιολογικότατα σε αρκετά θέματα θα έχουν και διαφορετικές απόψεις... Και καθυστερημένοι να ήσασταν αυτό θα το καταλαβάινατε, αφού είναι διαφορετικά κόμματα και συνεργάζονται πάνω σε συγκεκριμμένα προγράμματα και θέσεις , όπου συμφωνούν απολύτως. Όπως για παράδειγμα να κλείσουν στη φυλακή όλους τους κλέφτες και τους απατεώνες με τα πολλά σκάνδαλά τους που κατέστρεψαν τη χώρα και την έβαλαν στα μνημόνια. Γιατί δεν επέστρεψαν τα 430 εκατομμύρια των δανείων τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ; τι έκαναν τα 230 εκατομμύρια του ΚΕΕΛΠΝΟ που λείπουν και δεν υπάρχουν τα ανάλογα παραστατικά; γιατί αποκαλούν σκευωρούς και συμμορία την κυβέρνηση, την ελληνική δικαιοσύνη , τη Novartis και το F.B.I. ; Γιατί στο νόμο Παπά που κατέρριψε το ΣτΕ φώναζαν τότε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι "η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη" και "κάτω τα χέρια σας από τη δικαιοσύνη"; και γιατί με το που έστειλε η δικαιοσύνη τη δικογραφία στη Βουλή άλλαξαν το τροπάριο λέγοντας" "η δικαιοσύνη μεροληπτεί και είναι κατευθυνόμενη από την κυβέρνηση".Μέχρι και τρελούς οι ενεχόμενοι σε σκάνδαλα πάνε να βγάλουν τους δικαστές!!!!!!!Και τώρα που το ΣτΕ ακύρωσε το νόμο Φίλη για τα Θρησκευτικά η ΝΔ το άλλαξε και λέγει: η δικαιοσύνη μίλησε και πρέπει να εμπιστεύεστε τη δικαιοσύνη!!!!!!!!!!!!!!!! Υ.Γ. Το μόνο τρωτό με τη δικαιοσύνη είναι ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φρόντισαν επί 30 χρόνια τώρα να προωθήσουν δικούς τους ιδεολογικά δικαστές στα ανώτατα Δικαστήρια, για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο ότν βαριές υποθέσεις που τους αφορούν φτάσουν στα ανώτατα δικαστήρια. Κι εκεί στηρίζονταν και στηρίζονται σε όλα όσα έκαναν και κάνουν σήμερα....

Εξω-Ευρωπαίος

Λογική η διαφωνία στην κυβέρνηση όταν εμπλέκεται η εκκλησία και η θρησκεία. Οι Συριζαίοι είναι υπέρ του διαχωρισμού κράτους εκκλησίας Είναι μπροστά αρκετά χρόνια. Οι ΑΝΕΛ ανήκουν στο οπισθοδρομικό χώρο της δεξιάς αλλά στην Ελλάδα δεν υπάρχει προοδευτική δεξιά ούτως ή άλλως. Αλλά στα οικονομικά κλπ. θέματα στηρίζουν. Μην έχετε αυταπάτες ότι η κυβέρνηση θα πέσει επειδή υπάρχει διαφωνία σε κάποιες παραγράφους στα σχολικά βιβλία. Αυτά θα διορθωθούν όπως θέλει η ΝΔκαι οι ΑΝΕΛ. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδεχτεί ότι ο λαός μας βρίσκεται πολλές δεκαετίες πίσω από την υπόλοιπη Ευρώπη και για το λόγο αυτό έχει τοποθετήσει τον Πάνο στο Άμυνας και προσπαθεί ανεπιτυχώς μέχρι τώρα να κάνει κάτι στην Παιδεία και να πάμε ένα βήμα μπροστά. Το σενάριο να είναι αύριο ο Κούλης στην κυβέρνηση προκαλεί από τώρα γέλωτες στη Γερμανία διότι θα πρέπει να λύσει τα θέματα της Μακεδονίας και της αλλαγής στο Σύνταγμα των οπισθοδρομικών άρθρων σε θρησκευτικά θέματα.

Ζευγάς

Δυό βόδια στον ίδιο ζυγό οργώνουν. Το βράδυ στο στάβλο την ώρα του μηρυκασμού, διηγούνται την εμπειρία τους στα υπόλοιπα βόδια. Το καθένα προσπαθεί να πείσει τους άλλους οτι αυτό ήταν που τραβούσε πρώτο, ενώ το άλλο απλώς ακολουθούσε. Στις εκλογές που ακολούθησαν, τα δυό βόδια έγιναν αντίπαλοι, άλλαξαν ζυγό και το καθένα πήγε με το ζευγάρι που του ταίριαζε περισσότερο. Στη νέα βοϊδοβουλή συνέχισαν να ανταλλάζουν βαριά λόγια, γιατι στην πραγματικότητα δεν είχαν τις ίδιες ιδέες, απλά έτυχε εκείνη την περίοδο να βολευτούν στον ίδιο ζυγό και χόρταιναν κριθάρι.

Υποκρισία και δημαγωγία

Χυδαία υποκρισία. Δημιουργούν εντυπώσεις, ίσως πλησιάζουν τελικά κι οι εκλογές, οπότε το κάθε κόμμα διαχωρίζει υποτίθεται τη ρητορική του για να αποκομίσει από τις κάλπες το μέγιστο όφελος. Πολιτικάντηδες, ανάξιοι λόγου, κίνητρό τους μόνο η καρέκλα και τα οικονομικά οφέλη της. Αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πραγματικά είναι ότι χειρότερο μπορούσε να υπάρξει για την Ελλάδα αυτή την κρίσιμη περίοδο που η χώρα είναι τόσο αδύναμη και ευάλωτη. Υπεύθυνοι οι ψηφοφόροι, που με την απέραντη ανοησία τους, την αριστεροφασίζουζα ιδεοληψία τους και την εγκληματική αφέλειά τους, έφεραν όλα αυτά τα κατακάθια στη βουλή και τη χώρα στην αποσύνθεση.

Δεν το τρώμε

το επικοινωνιακό παραμύθι.Οι Αν.Ελ. καταγράφονται ως συνοδοιπόροι των μουχλιασμένων αριστεριστών που αφού ξεπούλησαν για 99 χρόνια τη χωρα συνεχίζουν με τον εποικισμό και τον αφελληνισμό της.

...

Σε όλα συμφωνούν. Είναι στημένες οι αντιδράσεις των ΑΝΕΛ. Να στέκεστε στην ουσία που λέει ότι ακόμα μαζί συγκυβερνούν!

Κρητικός

Τώρα τους μάμησες το άρθρο !! Τους έκανες μεγάλη ζημιά !! Πάνω που είχαν αρχίσει τα ζωντόβολα να το πιστεύουν !!

Puffin

Τώρα που έπρεπε να είναι όλοι οι Έλληνες μιά γροθιά, αυτοί σκοτώνονται. Αλλά ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Q

Το βλεπω εγω στις εκλογες, επαναληψη του ιδιου θεατρικου. Οπως τοτε ο ΓΑΠ εβγαλε στη σεντρα τον Καρατζαφερη για να τα πληρωσει ολα αυτος και να καταληξει στον πατο, προκειμενου να γλιτωσει τα ποσοστα του το ΠΑΣΟΚ, οπως ο Σαμαρας γκρεμισε την ΔΗΜΑΡ για να επιβιωσει η ΝΔ, ετσι και ο Τσιπρας θα βγαλει μπροστα ως κυμματοθραυστη τον Καμμενο, μπας και πειστει κανας λοβοτομημενος οτι ο χοντρος τα φταιει ολα και οτι ο Τσιπρας ενεργησε με το πιστολι στον κροταφο. Απο τοτε που χαθηκε η αυτοδυναμια στο πολιτικο σκηνικο, ολα τα λαμογια χρειαζονται και ενα δεκανικι το οποιο και χρησιμοποιουν στο τελος ως βασικο φταιχτη.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xaritsis-xriso

Το μεσημέρι η ονομαστική ψηφοφορία για το ασυμβίβαστο βουλευτή-υποψήφιου ευρωβουλευτή - Για «διάταξη Κουντουρά» κάνει λόγο η ΝΔ - Πυρά της αντιπολίτευσης και για τις προεκλογικές προσλήψεις

pap12

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπογράμμισε, ότι παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις ότι η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού θα επιδρούσε αρνητικά στην απασχόληση, τα στοιχεία τριμήνου δείχνουν αύξηση των νέων θέσεων εργασίας

Pappas_kilkis

Δείτε βίντεο από την προσέλευση του Νίκου Παππά στο χώρο της εκδήλωσης το βράδυ και φωτογραφίες από την άδεια αίθουσα όπου έγινε η εκδήλωση - Τρεις κι ο κούκος στην εκδήλωση - Παρά την κινητοποίηση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, περίπου πενήντα άτομα έδωσαν «το παρών» 

1
pap0

Δείτε φωτογραφίες από την άδεια αίθουσα - Παρά την κινητοποίηση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, περίπου πενήντα άτομα έδωσαν «το παρών» - Οι διοργανωτές καθυστέρησαν κατά μια ώρα την εκδήλωση με την ελπίδα να μαζέψουν κόσμο

29