Φίλης: Σκοταδισμός, Μεσαίωνας και αναχρονισμός η απόφαση για τα Θρησκευτικά

Φίλης: Σκοταδισμός, Μεσαίωνας και αναχρονισμός η απόφαση για τα Θρησκευτικά

Ο πρώην υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι η απόφαση ελήφθη, όχι ομόφωνα αλλά κατά πλειοψηφία- σε λανθασμένη ερμηνεία του Συντάγματος

Φίλης: Σκοταδισμός, Μεσαίωνας και αναχρονισμός η απόφαση για τα Θρησκευτικά
«Αρνητική έκπληξη» χαρακτήρισε ο βουλευτής  Νίκος Φίλης, την απόφαση του ΣΤΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών  τονίζοντας ότι πρόκειται για «σκοταδισμό, μεσαίωνα και αναχρονισμό» ωστόσο  υπογράμμισε στις δηλώσεις του στο κανάλι της Βουλής ότι από την απόφαση δεν κινδυνεύει το μάθημα των νέων Θρησκευτικών στα σχολεία.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας  κ. Φίλης  είπε  - ότι η απόφαση  ελήφθη όχι ομόφωνα αλλά κατά πλειοψηφία- σε λανθασμένη ερμηνεία του Συντάγματος. τονίζοντας  ότι το Σύνταγμα λέει ότι το σχολείο πρέπει να στηρίζει τη θρησκευτική συνείδηση και αυτό κάνει το σχολείο με το μάθημα των Θρησκευτικών από την Δ΄Δημοτικού ως την Γ’ Λυκείου.

«Δεν υπάρχει καμία συνταγματική επιταγή όμως για ομολογιακό μάθημα». Το Σύνταγμα δεν λέει ότι αυτό το μάθημα θα  πρέπει να είναι ομολογιακό, δηλαδή να γίνεται κατήχηση. Κρίνοντας την απόφαση αυτή ο πρώην υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι «το ΣτΕ υιοθετεί απόψεις ακραίων φονταμενταλιστών». 

Πρόκειται για «σκοταδισμό, μεσαίωνα και αναχρονισμό». Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που επικαλείται η απόφαση δεν λέει ότι τα θρησκευτικά πρέπει να είναι ομολογιακό μάθημα αλλά αντίθετα ότι πρέπει να διδάσκονται όλα τα δόγματα και να υπάρχει θρησκευτική ελευθερία στη χώρα μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης