Φίλης: Σκοταδισμός, Μεσαίωνας και αναχρονισμός η απόφαση για τα Θρησκευτικά

Φίλης: Σκοταδισμός, Μεσαίωνας και αναχρονισμός η απόφαση για τα Θρησκευτικά

Ο πρώην υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι η απόφαση ελήφθη, όχι ομόφωνα αλλά κατά πλειοψηφία- σε λανθασμένη ερμηνεία του Συντάγματος

«Αρνητική έκπληξη» χαρακτήρισε ο βουλευτής  Νίκος Φίλης, την απόφαση του ΣΤΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών  τονίζοντας ότι πρόκειται για «σκοταδισμό, μεσαίωνα και αναχρονισμό» ωστόσο  υπογράμμισε στις δηλώσεις του στο κανάλι της Βουλής ότι από την απόφαση δεν κινδυνεύει το μάθημα των νέων Θρησκευτικών στα σχολεία.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας  κ. Φίλης  είπε  - ότι η απόφαση  ελήφθη όχι ομόφωνα αλλά κατά πλειοψηφία- σε λανθασμένη ερμηνεία του Συντάγματος. τονίζοντας  ότι το Σύνταγμα λέει ότι το σχολείο πρέπει να στηρίζει τη θρησκευτική συνείδηση και αυτό κάνει το σχολείο με το μάθημα των Θρησκευτικών από την Δ΄Δημοτικού ως την Γ’ Λυκείου.

«Δεν υπάρχει καμία συνταγματική επιταγή όμως για ομολογιακό μάθημα». Το Σύνταγμα δεν λέει ότι αυτό το μάθημα θα  πρέπει να είναι ομολογιακό, δηλαδή να γίνεται κατήχηση. Κρίνοντας την απόφαση αυτή ο πρώην υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι «το ΣτΕ υιοθετεί απόψεις ακραίων φονταμενταλιστών». 

Πρόκειται για «σκοταδισμό, μεσαίωνα και αναχρονισμό». Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που επικαλείται η απόφαση δεν λέει ότι τα θρησκευτικά πρέπει να είναι ομολογιακό μάθημα αλλά αντίθετα ότι πρέπει να διδάσκονται όλα τα δόγματα και να υπάρχει θρησκευτική ελευθερία στη χώρα μας.

ΣΧΟΛΙΑ (101)

επαμιτης

κατω τα βρωμοχερα απτην ορθοδοξια κατω τα βρωμοχερα απτα θρησκευτικα κατω τα βρωμοχερα απτην ελληνικη ιστορια τις ελληνικες παραδοσεις και τα ελληνικα ηθη και εθιμα. δεν θα κανετε εσεις παιχνιδακια παγκοσμιοποιησης και εξισλαμισμου με την εθνικη ταυτοτητα ενος ολοκληρου λαου.

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΤΟΚΟΣ

Ένα δεν καταλαβαίνω, τι ακριβώς μαθαίνουν τα παιδιά μας στο σχολείο από το μάθημα των θρησκευτικών;Εκτός της εβραϊκής μυθολογίας φυσικά. Μήπως το "αγαπάτε αλλήλους";Συγνώμη, αλλά αυτό που μας μαθαίνουνε είναι να μισούμε όχι μόνο τους αλλόθρησκους, αλλά και τους άλλους ορθοδόξους αν ανήκουν σε "κατώτερους" λαούς (σλάβοι, άραβες, ρουμάνοι,γεωργιανοί)Ας κάνουν επιτέλους και κάτι καλό αυτοί οι συριζαίοι βγάζοντας αυτό το έκτρωμα που λέγεται "θρησκευτικά"από τα σχολεία μας και περιορίζοντας την χριστιανοταλιμπανέζικη τρέλα στους χώρους των μοναστηριών, των κατηχητικών, των εκκλησιών και των παπάδων.

ΜΗΤΣΟΣ

Φίλε μου αριστερέ το nickname σου τα λέει όλα!!!

Aνενταχτος

Εσύ φταις ρε Φίλη που δεν κατάργησες τα θρησκευτικά και δεν διέταξες τη μελέτη του Κορανίου από δω και μπρος. Και η επιβολή της μαντίλας στις γυναίκες θα συμπλήρωνε τέλεια το σετακι. Ά ξέχασα, να γκρεμιζες και τα καμπαναριά και να σήκωνες μιναρέδες! Τι λες ? Τέλειο ?

+++

Η Θρησκεία μας πρέπει να διδάσκεται σωστά και να μην γίνεται ο λαός έρμαιο αμόρφωτων κληρικών και θεουσών κοτσιδάτων και κοτσάτων(δεν τις αναφέρω σε καμιά περίπτωση υποτιμητικά), που προωθούν τον σκοταδισμό και αναστέλλουν την πρόοδο της κοινωνίας μας. Είμαι κι εγώ Χριστιανός , έχω τη δυνατότητα να εμβαθύνω στη θρησκεία μας , τι αυτή πρεσβεύει και να γνωρίζω τη μέγιστη προσφορά της στο έθνος μας , καθώς και στον άνθρωπο που ζητάει από κάπου βοήθεια στις δύσκολες καταστάσεις του. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που δυσκολεύονται να γνωρίσουν την πραγματική διδασκαλία του Χριστού και το βαθύετρο νόημα της αποστολής Αυτού εδώ στη Γη. Και οι άνθρωποι αυτοί παραιτούνται πολλάκις από τη δική τους λογική αντιμετώπιση των δυσκολιών τους και την καλυτέρευσή τους μέσα από συνεχή προσπάθεια, με αποτέλεσμα να γίνονται έρμαια σκοταδιστών και εκμεταλλευτών τους πολύ συχνά. Υ.Γ Σήμερα οι Χριστιανοί στον πλανήτη μας είναι 2,2 δις, σχεδόν το 31% του συνόλου του παγκόσμιου πληθυσμού. Η μαθητές ως αυριανοί πολίτες πρέπει να γνωρίζουν και τι πιστεύει το υπόλοιπο 70% των κατοίκων της γής που συνολικά σήμερα είναι 7,6 δισ. κάτοικοι. Διαφορετικά θα είναι ημιμαθείς και θα αγνοούν πολλά πράγματα αναγκαία στη ζωή τους και που αφορούν στον υπόλοιπο πληθυσμό της Γης.

Freeman

ΠΟΣΗ ΑΝΟΗΣΙΑ ΘΕΕ ΜΟΥ. 1) Οι αρχές του Χριστιανισμού, είτε το θέλουμε είτε όχι, είναι η βάση της σύγχρονης ηθικής. Σε όλο τον δυτικό κόσμο διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών με σκοπό όχι τον σκοταδισμό ανόητοι και εμπαθείς, αλλά την δημιουργία ηθικού πλαισίου και ηθικών αξιών. 2) Ο πιο βαθειά θρησκευόμενος χριστιανικός λαός είναι ανόητοι και εμπαθείς, όχι της φτωχής Ρουμανίας ή της φτωχής Βουλγαρίας, αλλά ο αμερικάνικος λαός. Εκεί που ο πολίτης δεν εμπιστεύεται το κράτος για την παροχή κοινωνικού έργου μέσω της φορολογίας και έχει δημιουργήσει ένα δίχτυ μέσω των διαφόρων χριστιανικών οργανώσεων αναπτύσσοντας το εθελοντισμό μέσω της αγάπης για τον συνάνθρωπό. Στη δυτική Ευρώπη με την κοινωνική βοήθεια μέσω του κράτους μπορεί να ατόνησε το θρησκευτικό συναίσθημα μεν δεν σκέφτηκαν ποτέ όμως κανείς να μην προσφέρουν την ηθική διαπαιδαγώγηση μέσω του μαθήματος των θρησκευτικών. Και σε ορισμένα κράτη, π.χ. Βέλγιο όταν κάποιος δηλώνει άθεος το παιδί του διδάσκεται μάθημα ηθικής που το πλαίσιο είναι αυτό του Χριστιανισμού. 3) Αυτά που ορισμένοι θεωρούν πρόοδο, είναι ο σκοταδισμός, ο ολοκληρωτισμός και οι αναχρονιστικές ξεπερασμένες θεωρίες του εδώ και πλέον ενός αιώνα. Ιδεολογίες που έβαψαν τα χέρια τους με πολύ πολύ αίμα. Δυστυχώς τα απομεινάρια του σταλινισμού στην Ελλάδα δεν μπορούν να ανεχθούν ότι μετά απο 70 χρόνια διώξεων και μαύρης προπαγάνδας οι Ρώσοι γεμίζουν τις εκκλησίες. 4) Ανόητοι και εμπαθείς μη λησμονάτε ότι το πολίτευμα της Ελλάδος είναι Δημοκρατία όπου υπάρχει Σύνταγμα και δικαιοσύνη και όχι "λαοκρατία". Μην ξεχνάτε ότι το 80% των Ελλήνων πιστεύουν και ότι το 60% εκκλησιάζεται. Για να σταματήσουν ορισμένοι ανόητοι και εμπαθείς να πιστεύουν οτι οι Έλληνες θέλουν τον απογαλακτισμό από την Εκκλησία!!

@

Το ανόητοι και εμπαθείς που επαναλαμβάνεις σε κάθε πρότασή σου είναι αποτέλεσμα της χριστιανικής σου ηθικής και αγάπης στον συνάνθρωπο; Θρησκευόμενος λαός οι Αμερικάνοι, φαίνεται πρώτα από τον πρόεδρό τους, και από τις επιδόσεις τους στα όπλα!! Ξέρεις τι θα πει ο πιο θρησκευόμενος λαός -χριστιανικά, εννοείται- του κόσμου να κυκλοφορεί με όσα πιστόλια γουστάρει και να σκοτώνει αβέρτα κι αν του πεις για αφοπλισμό να σε ξεσχίσει;; Εκεί όμως που πραγματικά θα συμφωνήσω μαζί σου είναι στον εκκλησιασμό των Ελλήνων. Πράγματι το 60% πηγαίνει στην Ανάσταση .......στο προαύλιο της εκκλησίας.

Freeman

Πολύ χαίρομαι την απάντησή σου φίλε μου."αποτέλεσμα της χριστιανικής σου ηθικής και αγάπης στον συνάνθρωπο; " Είναι μια απάντηση που δείχνει οτι πράγματι σε επηρέασε η διδασκαλία των θρησκευτικών και σου έδωσε αξίες, μιλάς για αγάπη και συνάνθρωπο.

Ενας ελληνας γονιος

ΑΠΑΙΤΩ τα παιδια μου να μεγαλωσουν σαν συγχρονοι ανθρωποι και οχι σαν να εχουν γεννηθει καμια δεκαρια αιωνες νωριτερα, στην εποχη του σκοταδισμου και της ιερας εξετασης.ΑΠΑΙΤΩ τα παιδια μου να παρουν ορθολογιστικη μορφωση που θα τα βοηθησει να αναπτυχθουν και να επιβιωσουν στο συγχρονο κοσμο και οχι να τα εξαπατουν γεμιζοντας το κεφαλι τους με τις αχρηστες φαντασιοπληξιες της εβραικης μυθολογιας.ΑΠΑΙΤΩ να καταργηθει απο τα δημοσια σχολεια, τα οποια συντηρω με τους φορους που πληρωνω το αχρηστο και περιτο στη σημερινη μορφη του μαθημα των θρησκευτικων.ΑΠΑΙΤΩ οποιος θελει να μαθει καλα την εβραικη μυθολογια, να αδειασει το χωρο και το χρονο του σχολειου για τιποτα πιο εποικοδομητικο και να παει να εξασκησει το ςιτσιο του στο κατηχητικο της εκκλησιας.Αρκετα ανεχτηκαμε στο ετος 2018 να μας επιβαλει τις αποψεις του ο καθε τρελος χριστιανοταλιμπανεζος που η θεση του κανονικα θα ηταν στο τρελαδικο , ανεξαρτητα αν ειναι ρασοφορος η δικαστης

Αγράμματε κομοουνιστή

Το σύνταγμα της χώρας στο άρθρο 3 γράφει: ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία ...Το άρθρο 3 τροποποιείται (δημοψήφισμα), άρα οι Έλληνες μπορούν να αποφασίσουν αν θέλουν θρησκεία και αν ναι, ποια θα είναι. Κανένας αγράμματος υπουργός παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς πτυχίο, αλλά με περισσό θράσος δεν μπορεί να τροποποιήσει το σύνταγμα. Ας κάνει ο Τσίπρας ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ, μέχρι τότε όμως σκάστε κοπρίτες. Αν δεν σας αρέσει η χώρα, αδειάστε μας τη γωνιά.

Συμφωνώ απόλυτα φίλε

Να πάνε το σκοταδιστικό άρθρο 3 σε δημοψήφισμα και να δείτε εσείς οι μεσαιωνιστές πόσα απίδια παίρνει ο σάκος. Με 75%θα το καταργήσουν οι ελληνες.

Πάνος

Συμφωνούν και οι αδελφοί μουσουλμάνοι μαζί σου σύντροφε συναγωνιστή.........

Πηδα

Και εγώ απαιτώ να μην μαθαίνουν τα παιδιά μου το μαρξιστικό παραλήρημα που παράγει μόνο άχρηστους καρανικες σαν τα μούτρα σου . Ώρα για χωριστές χώρες . Η Ελλάδα στους Έλληνες και οι άπλυτοι στη Βενεζουέλα να απολαμβάνετε ορθολογισμό παρέα με ψητό αρουραίο

ούτε

μαρξιστικό παραλήρημα, ούτε αντίστοιχο χριστιανικό. Μη φανατίζεσαι. Η εποχή μας απαιτεί τα παιδιά να αποκτούν ισχυρά εφόδια στο σύγχρονο ανταγωνιστικό κόσμο. Όταν ο Ευρωπαίος και ο Αμερικάνος μορφώνονται σε όλους τους σύγχρονους τομείς της επιστήμης και τεχνολογίας, πήγαινε συ να τους ανταγωνιστεις με ...τον κρίνο της Παναγίας

ρε παιδιά

όταν κόβονται στο νέο λύκειο τόσα χρήσιμα μαθήματα, αλλά παραμένουν σκανδαλωδώς τα θρησκευτικά, για ποια αποχριστιανοποίηση μιλάτε; Ξέρετε πού ζούμε; σε μια εποχή που η συσσώρευση γνώσεων είναι τόσο ασφυκτική που δεν ξέρεις τι να διδάξεις και τι να εξαιρέσεις. και κει πάνω νάσου τα θρησκευτικά που παίρνουν τη θέση της χημείας, της φιλοσοφίας, των ξένων γλωσσών και λοιπών γνωστικών τομέων υψίστης σημασίας. είμαστε χώρα για κλάματα, δεν υπάρχει σωτηρία για μας, τελειώσαμε σας λέω. η Τουρκία διαχώρισε το κράτος από τη θρησκεία το 1923 -αφήστε τον Ερντογάν- κι εμείς 100 χρόνια μετά δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα.

Παρατηρητης1

Σιχαινεται τον Χριστιανισμο απο τοτε που πηγανε να τον βαφτιζουν και δεν χωραγε στην κολυμπηθρα.

Παναγιώτης

Εκφραστές του ζόφου και του σκοταδισμού ειναι οι κομμουνιστές, αυτοί οι αγράμματοι τραμπούκοι που αντί να χτίζουν ένα λιθαράκι γρεμίσουν ο,τι έχτισε ο ελληνισμός μέχρι σήμερα. Ο αγράμματος πρώην υπουργός παιδείας πρεπει να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή και όχι να μας βγάζει τη γλώσσα και μάλιστα με χυδαίο τροπο. Τον περιφρονούμε, αυτόν και τα πιστεύω του.

Αγύριγο κεφάλι

Επειδή οι ΝΑΖΙΣΤΟ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ και ορισμένοι ΔΕΞΙΟΙ ακόμη είναι ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ και ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να κουνηθούμε λίγο προς τα μπροστά, όπως γίνεται στις πλέον προηγμένες Χώρες του κόσμου, έχουν και ...ΑΔΙΚΟ!.. ____________ΑΥΤΗ είναι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ του ΣΥΡΙΖΑ γιά την οποίαν ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ από τον ΚΥΡΙΑΡΧΟ Λαό!____________Δηλ. Να πάει ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ και όχι ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ την Χώρα!___________'Αμα θέλαμε ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ κρατάγαμε την ΧΟΥΝΤΑ!..

@17.22@

ΕΣΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΟ ΒΡΑΚΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΧΕΙΛΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΡΑΒΗΓΜΑ ....

Ναι, να κινηθούμε

Η πιο προηγμένη χώρα του κόσμου απ κάθε άποψη είναι το Ισραήλ . Εκεί θα σε είχαν κρεμάσει προ πολλού

ΜΗΤΣΟΣ

Ας κάνει αν έχει άντερα δημοψήφισμα για τέτοιο θέμα να τον αρπάξει δεόντως!!!Αλλά ξέρει αυτός ...θα κάνει το όχι ναι σε χρόνο dt!!! Κανένας δεν έδωσε εντολή να κάνετε την Ελλάδα άθεη και να μας κάνετε όλους ανθέλληνες... Σούργελα αριστερούληδες!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kremastinos

«Δεν έχω πει ότι θα ψηφίσω υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχω δει ακόμη το κείμενο της συνταγματικής μεταβολής» είπε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Κρεμαστινός και υποστήριξε ότι έχουν βελτιωθεί μεν οι συνθήκες για διάλογο ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ

17