Πολάκης για ΚΕΕΛΠΝΟ: Βολές κατά πάντων για το «σκάνδαλο μεγατόνων ύψους 230 εκατ. ευρώ»

Πολάκης για ΚΕΕΛΠΝΟ: Βολές κατά πάντων για το «σκάνδαλο μεγατόνων ύψους 230 εκατ. ευρώ»

Και ομπρέλα προστασίας στην ξαδέλφη του για την υπόθεση της άτυχης Μελίνας

Την ύπαρξη «σκανδάλου μεγατόνων» με «μαύρη τρύπα» που εξαφάνισε 230 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ» κατήγγειλε ο κ. Παύλος Πολάκης στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά υποθέσεις στον χώρο της Υγείας, επιχειρώντας ρεβάνς για τις χθεσινές καταγγελίες του κ. Αδωνη Γεωργιάδη  που υποστήριξε πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αλλοίωσε στοιχεία για να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Εκτοξεύοντας κατηγορίες κατά πάντων και κυρίως κατά των του «παλιού πολιτικού συστήματος», της Δικαιοσύνης και των ΜΜΕ υποστήριξε πως οι ενέργειές του για το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν στοχοποιήσει τόσο τον ίδιο όσο και τους συγγενείς αναφέροντας ως παράδειγμα την αναισθησιολόγο εξαδέλφη του που ελέγχεται  για το θάνατο ενός τετράχρονου κοριτσιού. «Εκτοξεύονται απειλές και κατά των συγγενών. Έχουν βυσσοδομήσει στην κακομοίρα την ξαδέλφη μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα βρήκε την ευκαιρία να αναφέρει ότι η δήλωση που είχε κάνει στο παρελθόν και έχει γίνει viral περι «κόπι πάστε» έγινε συνειδητά για να δώσει έμφαση στα επιχειρήματά του και να κάνει χιούμορ.

«Θα κάνω μια αποκάλυψη. Δυσκολευτήκαμε να βρούμε τα στοιχεία που κάποιοι συνειδητά έκρυβα αλλά τα βρήκαμε» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατά την έναρξη της συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία όπου καταθέτει για να υποστηρίξει σε άλλο σημείο πως «η μεγάλη κομπίνα έγινε επι υπουργίας Αβραμόπουλου το 2009».

«Το 2011 αποφασίστηκε να εξαιρεθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ από το δημόσιο λογισμικό και η διαχρονική συμμορία διέγραψε όλο το ιστορικό και δεν έχουμε στοιχεία για τα λογιστικά (βιβλία εσόδων εξόδων) για τα χρόνια από το 2011 εως και το 2014» ανέφερε ο κ. Πολάκης γα να προσθέσει ωστόσο στην συνέχεια «όμως πριν από δέκα ημέρες βρήκαμε τους απολογισμούς που έβγαζε το ΚΕΕΛΠΝΟ για την περίοδο 2007-2014 και επιβεβαιώνονται από τις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών εως το 2011. Από αυτά τα στοιχεία βγαίνουν τα εξής εντυπωσιακά και καθίστε καλά στις καρέκλες σας: από το 2007 εως και το 2014 εισήλθαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ με όρους πραγματικού χρήματος 750.304.452 ευρώ. Αυτή ήταν εισροή πραγματικού χρήματος από κρατική χρηματοδότηση, δάνεια, χορηγίες, ΟΠΑΠ κ.α.. Από τα στοιχεία των απολογισμών που βγήκαν με υπογραφές προέδρων ΔΣ και επιβεβαιώνονται εως το 2011 από ορκωτούς λογιστές αποδεικνύεται ότι οι πληρωμές είναι 522.297.387 ευρώ. Που πήγαν τα 230 εκατ. ευρώ; Δεν αποτυπώνονται πουθενά».

«Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία ελέγχου που έκανε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το 2016 και αφορούσε την χρήση του 2014. Παραδόξως το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς, περίπου 24 λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες. Από τον έλεγχο προκύπτει το ταμειακό υπόλοιπο του ΚΕΕΛΠΝΟ στις 31.12.2014 ήταν 3.173.603 ευρώ» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός για να υποστηρίξει πως «Αυτό κατά την γνώμη μου σημαίνει άμεση επέμβαση εισαγγελέα για να δούμε που πήγαν τα 230 εκατ. ευρώ» και να αναφέρει ότι «Το μεγάλο παιχνίδι φαίνεται ότι παίχθηκε την περίοδο 2007-2010 που μπήκαν 369 εκατ ευρώ. Κυρίως το 2009 με την μεγάλη κομπίνα επι Αβραμόπουλου για την γρίπη. Η ιστορία είναι σκάνδαλο μεγατόνων. Εχουμε ληστεία του ελληνικού λαού που πληρώθηκε με μνημόνια από έναν μόνο οργανισμό του υπουργείου Υγείας».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ λειτουργεί διαχρονικά «μια συμμορία. Το 2004 ξεκίνησαν οι μεγάλες κομπίνες με αρπαχτές με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν ο εκτελεστικός βραχίονας σε κάποιες μεγάλες μπάζες και μετά το 2008-09 έγινε ο αγωγός ελέγχου ΜΜΕ».

Σε άλλο σημείο υποστήριξε πως «είναι συντριπτικά τα στοιχεία που περιγράφουν έναν διάτρητο οργανισμό που διαχειριζόταν δεκάδες-εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χωρίς παραστατικά αλλά με χαρτάκια.

Μου έκανε εντύπωση όταν το είδα γιατί όταν ζητάμε εμείς χρήματα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μας ζητά ένα σωρό στοιχεία. Είδα λοιπόν την επιστολή για έγκριση δανείου 220 εκατ. ευρώ που ο Καλογερόπουλος, διευθυντής του Αβραμόπουλου στέλνει στην Ιουλία Αρμάγου, διευθύντρια Δημοσιονομικής Πολιτικής και στον τότε υπουργό Παπαθανασίου. Η ανάλυση δαπανών είναι δύο μπακαλόχαρτα. Όταν πάει η γυναίκα μου στο μπακάλικο τα γράφει πιο καλά. Λες και τα εκατομμύρια είναι φασόλια αλλά με αυτά τα μπακαλόχαρτα εγκρίθηκε δάνειο 220 εκατ. ευρώ. Τότε η λογική ήταν φάτε παιδιά για να φάμε και εμείς».

Παράλληλα, ο κ. Πολάκης επανέλαβε τις γνωστές καταγγελίες για το κόστος των διαφημιστικών καταχωρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τι είπε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς 

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς αντέκρουσε τις καταγγελίες Πολάκη περι αδιαφανών προσλήψεων καταθέτοντας έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ του 2013 σύμφωνα με το οποίο υπήρχε πενταετές πρόγραμμα απασχόλησης  υπαλλήλων στον  οργανισμό  από το 2009 έως τον Μάιο του 2014 στο  πλαίσιο  χορηγικών προγραμμάτων. Ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι με βάση το χρηματοδοτούμενο από χορηγίες τεσσάρων ιδιωτικών εταιρειών, πρόγραμμα προσελήφθησαν κατά περιόδους συνολικά 70, μεταξύ των οποίων και οι 23 που ο κ. Πολάκης ισχυρίζεται ότι διορίστηκαν με «ραβασάκια» του πρώην υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη. Οι 23 σταμάτησαν να εργάζονται στις 31.5.2014 με την λήξη του σχετικού προγράμματος.

Εκτός αυτών, ο κ. Πολάκης επιχείρησε να απαντήσει και στις καταγγελίες Γεωργιάδη για αδιαφανή σύμβαση έργου ύψους 8 εκατ. ευρώ με εταιρεία φύλαξης του κτηρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι η συνεργασία με την εν λόγω εταιρεία έληξε πριν από περίπου ένα μήνα και πως τα χρήματα που δόθηκαν από τα δημόσια ταμεία ήταν περίπου 3 εκατ. ευρώ και όχι 8 εκατ. ευρώ.  

«Έχουμε δώσει αγώνα 2 χρόνια να διώξουμε τους εργολάβους από τα νοσοκομεία και από το υπουργείο και όταν θα είμαι στη σύνταξη θα γράψω βιβλίο μόνο γι’ αυτό!» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης για να προσθέσει σχετικά με τον επιχειρηματία της επίμαχης εταιρείας σεκιούριτι πως « Μια φορά τον είδα στη ζωή μου τον άνθρωπο που του είπα από το υπουργείο και ΚΕΕΛΠΝΟ φεύγεις» και ότι «Η πραγματική δαπάνη είναι λιγότερο από τη μισή, μη σου πω και στο 1/3». Πάντως ο κ. Γεωργαντάς αντέτεινε πως από τα επίσημα έγγραφα φαίνεται πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ικανοποιούσε τα αιτήματα πληρωμών της συγκεκριμένης εταιρείας εντός ελάχιστων ωρών.

ΣΧΟΛΙΑ (16)

W

Ειπε ο απατεωνας που παραδεχθηκε δημοσιωε οτι τηρει διπλα μαυρα βιβλια και ο εισαγγελεας ρουφηξε το φραπε του

123

Πολυ στο ντουκου και στο "δεν βαριεσαι" δεν περασε η χθεσινη συνεντευξη τυπου του Γεωργιαδη? Καμια νυξη στα σημερινα πρωτοσελιδα, φευγαλεα ειδησουλα ενος λεπτου απο τα δελτια χθες, εσεις το εξαφανισατε απο την πρωτη σελιδα μια ωρα μετα. Τι παιζει ακριβως?

Στο ντουκου-ντούκου !

Τι να παίζει : ο Γεωργιάδης λέει τις συνήθεις χαζομάρες του !!!

Κατσικοβοσκός!

Αυτό το αηδιαστικό γίδι να αρχίσει να ψάχνεται για τα διπλά βιβλία στο Δήμο Σφακίων γιατί δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του! Εκτός αν τα κάνει ακριβώς για αυτό το λόγο, δεν ξέρω...

ΤΕΛΑΜΩΝ

Ο ΑΔΩΝΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΣΟ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΑΚΗ .

ΑΑΑπροσαρμοστος

Εκτοξεύονται απειλές και κατά των συγγενών. Έχουν βυσσοδομήσει στην κακομοίρα την ξαδέλφη μου .............. ANTE NA TO ΠΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ..... ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΝΤΕ !!!

wolf

Δεν ειμαι του Συριζα , ομως αν ο κ. Πολακης εχει στοιχεια θελουμε να τα μαθουμε .-

ΕΥΗ ΣΙΟΥΤΗ

Γιατί όλοι επιμένετε να επικεντρώνετε στο όνομα;; Το καίριο είναι το σύνταγμα και ο αλυτρωτισμός που απορρέει από αυτό. Δηλαδή αν το κράτος ονομαστεί Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία (πουθενα η λέξη Μακεδονία) είστε σύμφωνοι;;;; Θα πάψει στο σύνταγμά τους να αναφέρονται μακεδόνες ως προς την προέλευση και να φροντίζουν για τους απανταχού μακεδόνες ομοεθνείς τους, και πως το κράτος τους φτάνει μέχρι την Θεσσαλονίκη και βρίσκεται "υπό ελληνική κατοχή";; Και από ότι ακούσαμε οι σκοπιανοί όχι μόνο δεν αλλάζουν το σύνταγμά τους αλλά ζητούν να αλλάξουμε εμείς το δικό μας. Δηλαδή για να μείνουν στις καρέκλες τους ο χαχαλέξης και ο χοντρομπούλης ψεκασμένος πουλάνε την Μακεδονία μας "αντί πινακίου φακής" (όνομα αεροδρομίου και εθνικού δρόμου!!!! Τι λές;;;)

Νίκη

Ελπίζω να πάει να ψαρέψει αστακούς στην Γυάρο. Να κάνει τις διακοπές του καλέ!!!

Πολάκη, ότι και να κανεις, οτι και να λες .......

.......... ουδείς ασχολείται με τις λασπες και τα ψεματα σου. Ετοιμασου γιατι σε λιγο μπαίνεις φυλακή μαζι με όλη την συμμορια σου. Ρε ούστ !

ΕΥΗ ΣΙΟΥΤΗ

Κατήγορος και εισαγγελέας ποιός;; Αυτός που παραδέχθηκε δημόσια ότι κρατούσε διπλά βιβλία όταν ήταν δήμαρχος (ακούει κάποιος σοβαρός δικαστικός λειτουργός;;;) και που η κολλητή του τζανακόπουλου κράτάει στα συρτάρια της το πόρισμα για την κλέφτρα μαστουροξαδέλφη του. Να σας ρωτήσω όλους εσάς τους σκυμμένους συριζοηλίθιους: αν στην θέση του ψευτονταή τζάμπα μάγκα πιθηκοπολάκη βρισκόταν ας πουμε ο Αδωνις τι θα είχατε εξεμέσει;;;; Αλλά τί να πείτε κι εσείς; από τη μια σας ψεκάζουν από την άλλη σας ταίζουν σανό. Σας οικτίρω!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4486317

Για... προσκόμματα στην υλοποίησή της συμφωνίας, όσον αφορά τα βιβλία ιστορίας και τα αγάλματα στα Σκόπια κάνει λόγο αυστριακός καθηγητής που μιλά στη γερμανική υπηρεσία - «Εάν κυρωθεί η συμφωνία στην Ελλάδα δεν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της διαδικασίας» σημειώνει

1
koumoundourou__1_

«Η απόλυτη καταδίκη της επίθεσης είναι υποχρέωση κάθε δημοκρατικού κόμματος, κάθε δημοκρατικού πολίτη - Οι βουλευτές και τα στελέχη του, ούτε εκφοβίζονται ούτε εκβιάζονται » αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου 

14
690_ace9d0

«Είμαι αντίθετος με την κυβέρνηση, δεν την βοηθώ -Εάν κατατεθεί από τη ΝΔ πρόταση δυσπιστίας θα την στηρίξω» είπε χαρακτηριστικά - Ξεκαθάρισε ότι «το Ποτάμι θα πάει αυτόνομα στις εκλογές και στις ευρωεκλογές»

22
mitsotakis_simfwnia_arthro2

Ως ένα βήμα πιο κοντά στην κατάθεση πρότασης μομφής ερμηνεύεται η δήλωση Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη - «Αδιανόητο να γίνει η συζήτηση χωρίς να έχει κατατεθεί στη Βουλή το οριστικό και αναθεωρημένο κείμενο του Σκοπιανού Συντάγματος» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ

79