ΝΔ: Νέο πλήγμα από το ΣτΕ στο υπουργείο Παιδείας

ΝΔ: Νέο πλήγμα από το ΣτΕ στο υπουργείο Παιδείας

«Το υπουργείο Παιδείας αγνοεί το πνεύμα και το γράμμα του υπέρτατου νόμου της χώρας. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι οτιδήποτε άλλο παρά "κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας"», λέει η ΝΔ

ΝΔ: Νέο πλήγμα από το ΣτΕ στο υπουργείο Παιδείας
Για «νέο πλήγμα από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο υπουργείο Παιδείας» κάνει λόγο η ΝΔ, μετά την απόφαση του ΣτΕ με την οποία έκρινε ως αντισυνταγματική απόφαση του τέως υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, για τη διδασκαλία των θρησκευτικών.

«Νέα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι η απόφαση του τέως υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, για ριζική αλλαγή στη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στο δημοτικό και το γυμνάσιο, είναι πολλαπλά αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ)» τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας Νίκη Κεραμέως και οι αναπληρωτές τομεάρχες, βουλευτές Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και Λάρισας Χρήστος Κέλλας. 

Σημειώνουν ακόμα πως το Υπουργείο Παιδείας αγνοεί το πνεύμα και το γράμμα του υπέρτατου νόμου της χώρας και ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι οτιδήποτε άλλο παρά κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας. 

Κλείσιμο
Στη ΝΔ μάλιστα υπενθυμίζουν πως τον περασμένο Μάρτιο, το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε κρίνει ότι ο τρόπος επιλογής των διευθυντών σχολικών μονάδων και εργαστηριακών κέντρων, που θέσπισε το Υπουργείο Παιδείας με τον νόμο 4327/2015, προσέκρουε στο Σύνταγμα ενώ, στις αρχές Μαρτίου φέτος, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε άκυρη απόφαση του υπουργού Παιδείας που έθετε τον πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε καθεστώς αποχής από την άσκηση των καθηκόντων του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης