ΝΔ: Νέο πλήγμα από το ΣτΕ στο υπουργείο Παιδείας

ΝΔ: Νέο πλήγμα από το ΣτΕ στο υπουργείο Παιδείας

«Το υπουργείο Παιδείας αγνοεί το πνεύμα και το γράμμα του υπέρτατου νόμου της χώρας. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι οτιδήποτε άλλο παρά "κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας"», λέει η ΝΔ

Για «νέο πλήγμα από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο υπουργείο Παιδείας» κάνει λόγο η ΝΔ, μετά την απόφαση του ΣτΕ με την οποία έκρινε ως αντισυνταγματική απόφαση του τέως υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, για τη διδασκαλία των θρησκευτικών.

«Νέα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι η απόφαση του τέως υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, για ριζική αλλαγή στη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στο δημοτικό και το γυμνάσιο, είναι πολλαπλά αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ)» τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας Νίκη Κεραμέως και οι αναπληρωτές τομεάρχες, βουλευτές Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και Λάρισας Χρήστος Κέλλας. 

Σημειώνουν ακόμα πως το Υπουργείο Παιδείας αγνοεί το πνεύμα και το γράμμα του υπέρτατου νόμου της χώρας και ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι οτιδήποτε άλλο παρά κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας. 

Στη ΝΔ μάλιστα υπενθυμίζουν πως τον περασμένο Μάρτιο, το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε κρίνει ότι ο τρόπος επιλογής των διευθυντών σχολικών μονάδων και εργαστηριακών κέντρων, που θέσπισε το Υπουργείο Παιδείας με τον νόμο 4327/2015, προσέκρουε στο Σύνταγμα ενώ, στις αρχές Μαρτίου φέτος, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε άκυρη απόφαση του υπουργού Παιδείας που έθετε τον πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε καθεστώς αποχής από την άσκηση των καθηκόντων του.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

cs

Κακώς, κάκιστα, το ελληνικό Σύνταγμα αναφέρει στο άρθρο 16 του αποτελεί βασική αποστολή του κράτους η αναπτυξη θρησκευτικής συνείδησης. (οποιασδήποτε). Ειναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να πιστευει σε οποιο θρήσκευμα θέλει ή να είναι αγνωστικιστής ή άθεος. Δηλαδή ειναι δικαιωμά του να μην εχει θρησκευτική συνειδηση. Και δεν εχει καμια υποχρεωση να δηλώνει δημοσίως ή προς το κράτος τις θρησκευτικές του -ή μη- πεποιθήσεις. Κακώς, κάκιστα ομνύει εις το όνομα της αγιας τριαδος. και κανει αχρείαστες αναφορές σε επικρατούσες θρησκείες κλπ. Αυτό που οφείλει να διασφαλίσει ενα σύγχρονο δημοκρατικό σύνταγμα χωρίς βαρίδια του παρελθόντος, ειναι η πλήρης ανεξιθρησκία στα πλαίσια της ελευθερίας του ατόμου να εχει ελεύθερη έκφραση και αποψη, τόσο θρησκευτικά όσο και πολιτικά. Ερωτημα:Ποια ακριβώς θρησκευτική συνειδηση κατα το ΣτΕ και το συνταγμα θα έπρεπε να αναπτύξει το ελληνικό σχολείο στα χιλιάδες προσφυγόπουλα (κατα πλειοψηφία μουσουλμανικου δογματος) που επανδρώνουν πλέον τις σχολικές τάξεις ; Τι θα επρεπε να γινει πχ στα σχολεια της Θρακης ή των Κυκλάδων οπου υπάρχουν Καθολικοί;

K.G.

Συντεταγμένος λόγος, ορθολογική συλλογιστική, απλά για τους Μουσουλμάνος, Καθολικούς κλπ. υπήρχε ήδη ανάλογη πρόνοια, όχι όμως και για τους Ορθοδόξους, πράγμα που αναγράφεται και στη σχολιαζόμενη απόφαση του ΣτΕ. Αλλού, κατά τη γνώμη μου, είναι το πρόβλημα, ούτε στο ΣτΕ, ακριβέστερα δε ούτε στο Σύνταγμα (αφού το ΣτΕ αυτό ερμηνεύει): στο πολιτισμικό πρότυπο (πράγμα δυστυχώς που στην Ελλάδα δεν υπάρχει).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4619092

Στην αντεπίθεση περνά το Κίνημα Αλλαγής για τις δηλώσεις Βερναρδάκη σύμφωνα με τις οποίες για τη χρεοκοπία ευθύνεται η περίοδος Σημίτη και όχι η περίοδος Καραμανλή

12