Ικανοποίηση της Λευκωσίας από το ενδιαφέρον και τις θέσεις των ΗΠΑ

Ικανοποίηση της Λευκωσίας από το ενδιαφέρον και τις θέσεις των ΗΠΑ

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι διατυπώθηκε ξανά η θέση αρχών των ΗΠΑ για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, τονίζει ο Πρόδρομος Προδρόμου

Ικανοποίηση της Λευκωσίας από το ενδιαφέρον και τις θέσεις των ΗΠΑ
H Λευκωσία θεωρεί πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι ΗΠΑ
ενδιαφέρονται για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο
Κυπριακό και αυτό, όπως δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, δεν εξαντλείται μόνο στην επίσκεψη του Αμερικανού υφυπουργού εξωτερικών Γουες Μίτσελ.

Κλείσιμο
Επιπλέον, είπε ο κ. Προδρόμου, είναι και ιδιαίτερα σημαντικό το ότι διατυπώθηκε ξανά η θέση αρχών των ΗΠΑ για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, για το ότι πρέπει να αφεθεί η Κύπρος να αξιοποιήσει. όπως κάθε κράτος στον κόσμο, τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους και τους ενεργειακούς πόρους.

Για τις συνομιλίες στο Κυπριακό, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ στέλνουν το ξεκάθαρο μήνυμα ότι «αυτό που πρέπει να γίνει στην Κύπρο για να βελτιωθούν τα πράγματα, για την εξομάλυνση της κατάστασης, είναι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, του πραγματικού προβλήματος, και όχι κάτι άλλο».

Αυτή, συνέχισε, είναι και η θέση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης, και εδώ εδράζεται η ετοιμότητα του Προέδρου Αναστασιάδη
για να ξεκινήσουμε ξανά και ενδεχομένως να φτάσουμε στη διαπραγμάτευση από εκεί που μείναμε στο Κραν Μοντανά. 

Κληθείς να σχολιάσει τη μετάβαση του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας στα οδοφράγματα, στην πλευρά των κατεχομένων, για σκοπούς επιθεώρησης έργων, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «η Κυβέρνηση από την αρχή έχει δείξει την προθυμία που χρειάζεται». «Δυστυχώς, προβλήματα είχαμε κυρίως από τις κατοχικές αρχές».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης