Παυλόπουλος: Οι θάλασσές μας διδάσκουν, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας

Παυλόπουλος: Οι θάλασσές μας διδάσκουν, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ξεκίνησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Safe Water Sports και η ασφάλεια των παιδιών στο νερό» που απευθύνεται σε γονείς και παιδιά και έχει ως βασικό στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος για την ασφάλεια των παιδιών στο νερό, που διοργάνωσε ο μη-κερδοσκοπικός Οργανισμός Safe Water Sports σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην ομιλία του τόνισε την σημασία του προγράμματος για την σωστή ενημέρωση των παιδιών σχετικά με τους κινδύνους της θάλασσας, ενώ υπογράμμισε την αξία τέτοιων πρωτοβουλιών από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, που βοηθούν έμπρακτα το κράτος.

Αναλυτικά η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Με την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και την εδώ παρουσία μου, θέλω να εξάρω την μεγάλη σημασία αυτής της εκδήλωσης, που συνδιοργανώνουν ο «Οργανισμός SafeWaterSports» και το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και η οποία αποσκοπεί στην παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «SafeWaterSports και η ασφάλεια των παιδιών στο νερό».

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα συνιστά μιαν ακόμη σημαντική συνεισφορά του «Οργανισμού SafeWaterSports», η οποία αποκτά τόσο μεγαλύτερες διαστάσεις, όσον απευθύνεται κατ' εξοχήν στα παιδιά και στην εκπαίδευση και εξοικείωσή τους με το υγρό στοιχείο εν γένει, συνακόλουθα δε με την άθληση και ψυχαγωγία των παιδιών μέσα στο υδάτινο περιβάλλον. Αποδέκτες του ως άνω εκπαιδευτικού προγράμματος είναι, βεβαίως, εκτός από το κράτος και το κοινωνικό σύνολο, ιδίως οι γονείς και το σχολείο. Δοθέντος ότι, αυτονοήτως, μια τέτοια εκπαίδευση είναι αποτελεσματική μόνον όταν παρέχεται στους αποδέκτες της «εξ απαλών ονύχων».

Αν αναλογισθούμε ότι για εμάς, τους Έλληνες, η θάλασσα είναι οιονεί «φυσικός μας χώρος», τότε μπορούμε ν' αντιληφθούμε ευχερώς πόση σημασία έχει για το παιδί και την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του ή άθλησή του και η ψυχαγωγία του μέσω του θαλάσσιου περιβάλλοντος, γενικότερα δε μέσω του υγρού στοιχείου. Ποιος, άραγε, μπορεί ν' αμφισβητήσει το ότι οι θάλασσές μας μας διδάσκουν, με τον δικό τους τρόπο, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, ενώ μας τονώνουν εμβληματικώς τα αισθήματα του μέτρου και της ελευθερίας και μας ενισχύουν στο δρόμο της δημιουργίας;

Τέλος, δεν μπορώ παρά να υπενθυμίσω πόσο τέτοιες πρωτοβουλίες, προερχόμενες από εμπνευσμένους φορείς -και μάλιστα μη κερδοσκοπικούς- του ιδιωτικού τομέα, όπως ο «Οργανισμός SafeWaterSports», βοηθούν, ιδίως σε κρίσιμους και χαλεπούς για την κοινωνία καιρούς όπως οι σημερινοί, το κράτος στην εκπλήρωση της αποστολής του για την προστασία της παιδικής ηλικίας, κατά την διάταξη του άρθρου 21 παρ. 1 του Συντάγματος».

Ο μη-κερδοσκοπικός Οργανισμός «Safe Water Sports» ιδρύθηκε το 2015 από τον Δρ. Παναγιώτη Πασχαλάκη, ο οποίος παρακινήθηκε από το τραγικό θάνατο του 10χρονου γιου του, που το 2014 έχασε την ζωή του κάνοντας θαλάσσια σπορ σε παραλία της Μυκόνου.

Το πρόγραμμα «Safe Water Sports και η ασφάλεια των παιδιών στο νερό» απευθύνεται σε γονείς και παιδιά και έχει ως βασικό στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες, αθλητικές και ψυχαγωγικές, στο νερό και τη θάλασσα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και την πρόληψη των ατυχημάτων. Μέχρι στιγμής έχουν ενημερωθεί περίπου 35 χιλιάδες παιδιά ενώ ο στόχος για το 2018 είναι ο αριθμός αυτός να αυξηθεί στα 90 χιλιάδες παιδιά.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, που τόνισε πως ο πολύ υψηλός αριθμός θανάτων που έχουμε στην χώρα μας κάθε χρόνο από πνιγμούς, κάνει επιτακτική τη θαλάσσια κυκλοφοριακή αγωγή. Ο κ. Σαντορινιός χαρακτήρισε την συνεργασία του υπουργείου με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Safe Water Sports» ως «ουσιαστική, εποικοδομητική, και επωφελής για τις δύο πλευρές».

Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, 'Αδωνις Γεωργιάδης, που τόνισε πως ο ίδιος χρησιμοποιεί την ηλεκτρονική εφαρμογή που έχει δημιουργήσει το «Safe Water Sports», αφού του δίνει την ευκαιρία να απολαύσει μαζί με την οικογένεια του με ασφάλεια την θάλασσα. Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης συνεχάρη την κυβέρνηση και το λιμενικό για την στήριξη τους σε αυτή την πρωτοβουλία, υπογραμμίζοντας πως με αυτές τις ενέργειες φανερώνεται το καλό πρόσωπο της Ελλάδας.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Νίκος Κακλαμανάκης, στον χαιρετισμό στάθηκε στην σημασία που έχει η προετοιμασία που πρέπει να κάνει κάποιος όταν ασχολείται με τα θαλάσσια αθλήματα, και στο σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε στην θάλασσα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου και Θοδωρής Δρίτσας, καθώς κι ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, Κυριάκος Α. Κενεβέζος.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Παυλόπουλε , σου

υπενθυμίζω το καθήκον σου ! Παραιτήσου προ των εκλογών για να μπορέσει ο Κυριάκος να κυβερνήσει μια τετραετία ! Δεν είναι δημοκρατία , να ρίχνει την κυβέρνηση ο κάθε Κουβέλης μέσω του προέδρου της δημοκρατίας ! Έλεος πια ! Μπορεί να είσαι καραμανλικός , αλλά οφείλεις να σέβεσαι τη ΝΔ !

Skybarbas

Αυτός που ευθύνεται για την κατάντια της χώρας σήμερα, για τα παιδιά μας, τα καλύτερα μυαλά μας που εγκαταλείπουν τη χώρα για να σωθούν θα πρέπει να αισχύνεται. Καταχρηστικά είναι πρόεδρος δεν αντιπροσωπεύει τπτ αληθινό. Μόνο λόγια και επιστημονική φανφάρα

...

χαζοβιολη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

main_stavros

«Η αποκάλυψη του @PopagandaGR ότι στον οργανισμό του Ζακ Κωστόπουλου δεν ανιχνεύθηκαν ναρκωτικά & αλκοόλ, αυξάνει τα ερωτηματικά για τις ευθύνες αστυνομίας και ΕΚΑΒ. Οι ιατροδικαστές πρέπει να απαντήσουν εάν τα δεμένα χέρια με χειροπέδες στην πλάτη ήταν καθοριστικά για τη ζωή του»

eliza

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ κατέθεσε νέα κατεπείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν ζητώντας άμεση, ρητή και κατηγορηματική ευρωπαϊκή αντίδραση στην αποσταθεροποιητική στάση της Τουρκίας

1
serafim

Κατηγορηματική διάψευση του Μητροπολίτη Πειραιώς για δημοσίευμα που τον εμφανίζει ως μετέχοντα σε «γαλάζια επιχείρηση» για να μην προχωρήσει η συμφωνία μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας

14
simitis_fofi_2

Η συνάντηση διήρκεσε μισή ώρα και δεν έγιναν δηλώσεις - «Εύχομαι την επόμενη φορά να συναντηθούμε για πιο ευχάριστα πράγματα» είπε ο Κώστας Σημίτης υποδεχόμενος στο γραφείο του την Φώφη Γεννηματά

34
ierwnimos_mitsotakis_arthro

«Τέτοια συνάντηση με αυτό το περιεχόμενο δεν υπήρξε ποτέ», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής - Σπυράκη: Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία που ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός με τον αρχιεπίσκοπο

29