Κίνημα Αλλαγής: Ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με την ΝΔ

Κίνημα Αλλαγής: Ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με την ΝΔ

Τους όρους και τις προϋποθέσεις της αυτόνομης πορείας θα περιγράψει στην εναρκτήρια ομιλία της η Φώφη Γεννηματά

Κίνημα Αλλαγής: Ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με την ΝΔ
Η αντίστροφη μέτρηση για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ξεκίνησε. Το απόγευμα η Φώφη Γεννηματά θα ξεκαθαρίσει την πολιτική συμμαχιών του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Θα επιμείνει στην ανάγκη ενθικής συνεννόησης και θα πει «όχι» σε διμερείς συνεργασίες, τόσο με τη ΝΔ, όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Κλείσιμο
Στην πρόσκληση του Κινήματος Αλλαγής ανταποκρίθηκαν και θα μιλήσουν σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης. 

Το γεγονός αυτό επισημαίνει σε ανάρτησή του στο facebook ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος:

«Το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ξεκινάει σήμερα. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η εκπροσώπηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Θα μιλήσει ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Μητσοτάκης αλλά και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκης. Αφού και οι δυο θέλουν «κοινό μέτωπο» γιατί οι πολίτες να μην ψηφίσουν απευθείας εμάς! Σκεφτείτε λίγα χρόνια πριν ποιους μας έστελναν για να χαιρετίσουν στην έναρξη των Συνεδρίων μας! Αν το πιστέψουμε και δεν βάζουμε τρικλοποδιές μεταξύ μας θα τα καταφέρουμε. Τώρα είναι η ώρα της Δημοκρατικής Παράταξης».

Αποστάσεις από το νέο εγχείρημα λαμβάνει ο Παύλος Γερουλάνος:

«Έχω επανειλημμένα επισημάνει ότι η πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, εσχάτως Κίνημα Αλλαγής, είναι ανορθόδοξη, αντιδημοκρατική και σχεδιασμένη για να προστατεύσει πρόσωπα και όχι αξίες. 

Η τελευταία, ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου αγνοεί τη βούληση 210.000 πολιτών που συνεχίζουν να στηρίζουν τη δημοκρατική παράδοση της παράταξής και οδηγεί την πορεία της σε αδιέξοδο.  Χωρίς δημοκρατία το εγχείρημα θα αποδειχθεί θνησιγενές. 

Επιμένω ότι καμία απόφαση αυτού του σχήματος δεν μπορεί να θεωρείται πολιτικά νομιμοποιημένη χωρίς ένα δημοκρατικά εκλεγμένο συνέδριο του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος που αποτελεί τον κορμό και τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια».

Οι βασικές ομιλίες:

Σήμερα θα πάρουν τον λόγο και οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Καμίνης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσουν το απόγευμα του Σαββάτου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης