Τα πολιτικά κόμματα καταδικάζουν την επίθεση στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

Τα πολιτικά κόμματα καταδικάζουν την επίθεση στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

ΝΔ: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα πανεπιστήμια - ΚΚΕ: «Βούτυρο στο ψωμί» όσων θέλουν να καλλιεργήσουν κλίμα τρομοκρατίας

 Τα πολιτικά κόμματα καταδικάζουν την επίθεση στο Πανεπιστήμιο Πειραιά
Την επίθεση κουκουλοφόρων με μπογιές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και την καθηγήτρια Μαίρη Μπόση εν ώρα μαθήματος καταδικάζουν τα πολιτικά κόμματα. 

«Η επίθεση στην καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιά, Μαίρη Μπόση, είναι απολύτως καταδικαστέα». 

Κλείσιμο
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ
, σχετικά με την επίθεση με μπογιές από αγνώστους στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, και συγκεκριμένα εναντίον της καθηγήτριας, Μαίρης Μπόση σήμερα το πρωί. «Ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στρώνουν τον δρόμο σε λογικές αυταρχισμού και ιδιωτικοποίησης», τονίζει στο τέλος η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

«Η επίθεση με μπογιές εν ώρα μαθήματος στην καθηγήτρια κ. Μαίρη Μπόση επιβεβαιώνει ότι η κατάσταση στα πανεπιστήμια είναι πλέον εκτός ελέγχου», τονίζει η ΝΔ
σε ανακοίνωσή της.

Η Πειραιώς επισημαίνει ότι το τελευταίο αυτό κρούσμα έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά τον βανδαλισμό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία και προσθέτει πως μόλις τον προηγούμενο μήνα η καθηγήτρια Χριστίνα Ζαραφωνίτου δέχθηκε επίθεση στο γραφείο της στο Πάντειο, ενώ την ίδια περίοδο ομάδα αντιεξουσιαστών είχε καταλάβει την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ.

«Είναι προφανές ότι τον κ. Γαβρόγλου ουδόλως τον απασχολεί η αυξανόμενη εγκληματικότητα στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στο "ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα", αλλά "ρωμαλέες" αποδεικνύονται μόνον οι ιδεοληψίες του», καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ΚΚΕ  σε σχόλιό του επισημαίνει ότι «αυτού του είδους οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα, αποτελούν "βούτυρο στο ψωμί" για όσους επιδιώκουν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας στα Πανεπιστήμια και τελικά άλλοθι για την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού».

Το ξέσπασμα βίας, το υπογράφουν η ομάδα «Αναρχικο;i/ αναρχικές» αναφέροντας πως στην περίπτωση της καθηγήτριας Μπόση πραγματοποίησαν «παρέμβαση στο μάθημα της καθηγήτριας Μ. Μπόση στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, από αναρχικούς/ες σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους που διώκονται ως ατομικοί τρομοκράτες» επισημαίνοντας στις επόμενες γραμμές πως «αναγνωρίζοντας την προσφορά της κυρίας Μαρίας Μπόση στην "αντιτρομοκρατική" πολιτική φροντίσαμε για τον καλλωπισμό της, αφού την περιλούσαμε με χρώματα». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης