Μητσοτάκης σε Bloomberg: Ήρθε η ώρα για την ελάφρυνση του χρέους

Μητσοτάκης σε Bloomberg: Ήρθε η ώρα για την ελάφρυνση του χρέους

Υποσχέθηκε μείωση φορολογίας εφόσον η Νέα Δημοκρατία λάβει την εξουσία  σημειώνοντας ότι η κυβέρνησή του θα είναι αμείλικτη με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές

Μητσοτάκης σε Bloomberg: Ήρθε η ώρα για την ελάφρυνση του χρέους
Ήρθε η ώρα να ελαφρύνουμε το ελληνικό χρέος δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας επίσης μείωση φορολογίας εφόσον η Νέα Δημοκρατία λάβει την εξουσία.

«Πιστεύω πως ήρθε η ώρα» είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι αυτή αποτελεί κοινή πεποίθηση όλων, προσθέτοντας ότι είναι κάτι που έτσι κι αλλιώς είχαν δεσμευτεί οι εταίροι ήδη από το 2012. «Είναι η ώρα να επιστρέψει στο τραπέζι» των συζητήσεων, είπε χαρακτηριστικά. «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η θετική έκπληξη στην Ευρωζώνη» πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για τον στόχο πλεονάσματος 3,5%, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως ο στόχος είναι πολύ υψηλός κι ότι ο ίδιος θα τον επαναδιαπραγματευτεί με τους δανειστές ώστε να μειωθεί ελαφρώς «μόνο όμως εφόσον η χώρα επανακτήσει την αξιοπιστία της».

Παράλληλα, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα είναι αμείλικτη με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, είτε αυτοί αφορούν στην καταβολή φόρων είτε στην αποπληρωμή δανείων.
Κλείσιμο

«Έχουμε τα στοιχεία και την τεχνολογία να κυνηγήσουμε αυτούς που δεν πληρώνουν τους φόρους και τα δάνειά τους» δήλωσε, λέγοντας ότι σκοπεύει να προσφέρει μια «δίκαιη συμφωνία» στην επιχειρηματική κοινότητα, όπως τη χαρακτήρισε: «Θα κάνω πιο ευνοϊκές τις συνθήκες για τις εταιρείες αλλά εσείς πρέπει να πληρώσετε τους φόρους σας» είπε.
Χρειαζόμαστε ένα «πειστικό» μοντέλο ανάπτυξης, με μείωσης της φορολογίας, είχε δηλώσει νωρίτερα, προαναγγέλλοντας μείωση της εταιρικής φορολογίας από το 29% που είναι σήμερα στο 20%, ώστε να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη.

«Αν μειώσουμε τη φορολογία θα βελτιώσουμε τη συμμόρφωση» δήλωσε, σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή η φοροδιαφυγή παραμένει πολύ υψηλή.

Τέλος, εκτίμησε ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2018 είναι πιθανό το σενάριο νέων εκλογών.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης