Τζανακόπουλος για Σαββίδη: «Η κυβέρνηση δεν έχει φιλικές σχέσεις με κανέναν επιχειρηματία»

Τζανακόπουλος για Σαββίδη: «Η κυβέρνηση δεν έχει φιλικές σχέσεις με κανέναν επιχειρηματία»

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να διευκολύνει οποιαδήποτε επένδυση μπορεί να προσφέρει θέσεις εργασίας» ανέφερε –  Πέταξε το «μπαλάκι» για έναρξη του πρωταθλήματος σε ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα 

Τζανακόπουλος για Σαββίδη: «Η κυβέρνηση δεν έχει φιλικές σχέσεις με κανέναν επιχειρηματία»
«Η κυβέρνηση δεν έχει φιλικές σχέσεις με κανέναν επιχειρηματία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, προσπαθώντας να αναιρέσει τις κατηγορίες για προνομιακές σχέσεις της κυβέρνησης με τον Ιβάν Σαββίδη. «Προσπαθεί να διευκολύνει οποιαδήποτε επένδυση που μπορεί να προσφέρει θέσεις εργασίας»
, διευκρίνισε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Η δήλωσή του έγινε λίγες ώρες μετά τη δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλου, που είπε ότι  ο κ. Σαββίδης έχει φιλικές σχέσεις με την κυβέρνηση. 

Αναφορικά με το ασυμβίβαστο ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «η κυβέρνηση επεξεργάζεται μια σειρά από ιδέες και προτάσεις.
Το πρωτάθλημα δεν θα ξαναρχίσει σε βαθμό που οι αρμόδιοι θα καταθέσουν προτάσεις τέτοιες που εγγυώνται ασφάλεια των αγώνων και εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η μπάλα βρίσκεται στην ΕΠΟ και στην Σουπερ Λίγκα. Το ασυμβίβαστο έχει να κάνει με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όχι με το αυτοδιοίκητο».

Κλείσιμο
Αναλυτικά :

Μέχρι το Eurogroup του Ιουνίου το τέλος της 4ης αξιολόγησης 

«Η χθεσινή επιτυχημένη έκδοση εντόκου γραμματίου διάρκειας ενός έτους για πρώτη φορά μετά το 2010 αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην πορεία για την έξοδο της χώρας από την μνημονιακή επιτροπεία και την ανάκτηση της αυτοδύναμης πρόσβασης στις αγορές χρήματος τον Αύγουστο του 2018. Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει δυναμικά  Σε αντίθεση με την ΝΔ που μιλά για καθίζηση», ανέφερε. 

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «τίποτα δεν πρόκειται να διακόψει την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία και την επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα. Έως το Eurogroup της 21/06, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για την 4η αξιολόγηση, την μεταπρογραμματική εποπτεία και τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους»


Επίθεση σε Σαμάρα  και Στουρνάρα 

Αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε: «Δεν μας κάνει εντύπωση η σιωπή της ΝΔ αλλά και του πρώην Πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά, ο οποίος μετά την ακατάσχετη φλυαρία των προηγούμενων εβδομάδων έχει μάλλον καταπιεί τη γλώσσα του μετά την αποκάλυψη των προηγούμενων ημερών για το χειρόγραφο σημείωμά του προς τον κύριο Φρουζή.

Χθες είδε το φως της δημοσιότητας και νέα αποκάλυψη που αφορά τον κύριο Στουρνάρα που δεν θεώρησε σκόπιμο να αναφέρει ότι είχε επαγγελματικούς δεσμούς με τη Νοβάρτις», ανέφερε. 

Ο κ. Τζανακόπουλος ρώτησε μάλιστα: «Υπάρχουν και άλλες συμβάσεις που έχει υπογράψει με την εταιρεία; Είχε προνομιακές σχέσεις με διευθυντικά της στελέχη;». 

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη 

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή το περιστατικό με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ου κρατούνται στην Τουρκία. 

«Μετά την τοποθέτηση του κου Μητσοτάκη, η κα Σπυράκη εμφανίστηκε πριν λίγη ώρα να αλλάξει ξανά τη γραμμή αναφερόμενη στο περιστατικό ως σύνηθες αλλά ειρωνικά. Ποιον ειρωνεύεται αλήθεια; Την ελληνική κυβέρνηση ή τον ίδιο τον κο Μητσοτάκη;», αναρωτήθηκε. 

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί στην Ελλάδα να εμφανίζεται ως ουρά της ακροδεξιάς και να αξιοποιεί τα θέματα εξωτερικής πολιτικής ως πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση από θέσεις που φλερτάρτουν με τον εθνικισμό ενώ στις ΗΠΑ να φορά το μανδύα του μετριοπαθούς και φιλελεύθερου μεταρρυθμιστή», τόνισε. 

«Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί το συμβάν με τους 2 αξιωματικούς «σύνηθες και μικρό» ή εκτιμά ότι πρόκειται για διπλωματικό επεισόδιο;», επισήμανε. 

Για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων 

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία των Σκοπίων. 

«Προγραμματίζεται επίσκεψη του κ. Κοτζια στην ΠΓΔΜ, βαδίζουμε σε έναν αρκετά θετικό δρόμο», ανέφερε, κάνοντας λόγο για σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις και συνταγματική αναθεώρηση. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης