Μανιάτης: «Καμία ντροπή, καμία παραίτηση για το φιάσκο του "Εξοικονομώ"»

Μανιάτης: «Καμία ντροπή, καμία παραίτηση για το φιάσκο του "Εξοικονομώ"»

«Εξευτελίζουν πάνω από 100.000 μηχανικούς κι αιτούντες, αναβάλλοντάς το για 12η φορά» επισημαίνει ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Υποδομές, Μεταφορές, Έρευνα, Ψηφιακή Πολιτική

Μανιάτης: «Καμία ντροπή, καμία παραίτηση για το φιάσκο του "Εξοικονομώ"»
«Μείωσαν τη δημόσια δαπάνη από €450 εκατ. (2014) σε €250 εκατ. (2018) κι αντίστοιχα τους δικαιούχους. Με τη γραφειοκρατία που έχουν βάλει, ουσιαστικά αποκλείουν τα χαμηλά εισοδήματα» προσθέτει σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ». 

«Η ανικανότητά τους και στα θέματα εξοικονόμησης ενέργειας ξεπερνά κάθε όριο. Αφού από το 2015 μέχρι σήμερα υποσχέθηκαν πάνω από 12 φορές άμεση επανέναρξη του «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», ούτε και σήμερα λειτουργεί η ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, αποκαλύπτοντας την τραγική ανικανότητα του ΥΠΕΝ τόσο στο σχεδιασμό του προγράμματος, όσο και στην αυτοματοποίησή του» σημειώνει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η συνέχεια της δήλωσης:


Κλείσιμο
«Σχεδόν 3 ολόκληρα χρόνια χαμένα για το πιο σπουδαίο πρόγραμμα «πράσινης οικοδομής» με την πιο θετική επίπτωση στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην προστασία των ασθενέστερων νοικοκυριών.

Παρέλαβαν ένα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, η στρατηγική του οποίου βραβεύθηκε ως η 2η καλύτερη της Ευρώπης που υλοποίησε το 2013-14, πάνω από 40.000 επεμβάσεις σε κατοικίες, δημόσιας δαπάνης €450 εκατ. και δημιούργησε 12.000 θέσεις εργασίας στην οικοδομή.

Για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, τους παραδώσαμε ένα πλήρες πρόγραμμα €1,2 δις  με τη συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα και συγχρηματοδότηση από το Πακέτο Γιούνκερ με πρόβλεψη για χιλιάδες παρεμβάσεις σε κατοικίες, δημόσια κτίρια κι επαγγελματικά κτίρια (ξενοδοχεία, κ.ά.).

Έχουμε προτείνει εδώ και 2 χρόνια την ύπαρξη φοροαπαλλαγών, χωρίς καμία επιδότηση (δηλ. χωρίς καμία δημόσια δαπάνη) για όσους ιδιοκτήτες κατοικιών επιλέξουν να αναβαθμίσουν τα κτίρια τους. Αποδείξαμε ότι για ένα ρεαλιστικό σενάριο 50.000 αναβαθμίσεων κατοικιών, οι απώλειες δημοσίων εξόδων θα είναι €100 εκατ., όμως από την έκδοση τιμολογίων και την είσπραξη επιπλέον ΦΠΑ 24%, τα έσοδα του δημοσίου θα είναι  €200 εκατ.! Ενώ τυπικά στη Βουλή δεσμεύθηκαν να εξετάσουν την πρόταση, μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει τίποτα.

Η μέχρι τώρα ανικανότητά τους αναδεικνύει το νέο παραμύθι της πιο ανίκανης και ιδεοληπτικής κυβέρνησης που γνώρισε η χώρα μετά τη Μεταπολίτευση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης