Οι αρμοδιότητες του νέου αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας, Φώτη Κουβέλη

Οι αρμοδιότητες του νέου αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας, Φώτη Κουβέλη

Έχει την ευθύνη της πολιτικής ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας και αποφασίζει για τις προαγωγές, μεταθέσεις και τοποθετήσεις του κατώτερου στρατιωτικού προσωπικού

Οι αρμοδιότητες του νέου αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας, Φώτη Κουβέλη
Με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ανατέθηκαν οι αρμοδιότητες στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας, Φώτη Κουβέλη.

Στο πλαίσιο αυτό, το νέο κυβερνητικό στέλεχος έχει την ευθύνη της πολιτικής ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας και αποφασίζει για τις προαγωγές, μεταθέσεις και τοποθετήσεις του κατώτερου στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Ο κ. Κουβέλης καθορίζει την πολιτική για θέματα που αφορούν στη μέριμνα κατηγοριών στρατιωτικού προσωπικού που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα και οξέα κοινωνικά προβλήματα, την υγειονομική πολιτική και την πολιτική σε θέματα εκπαίδευσης του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Στις αρμοδιότητες του αναπληρωτή υπουργού περιλαμβάνεται επίσης ο συντονισμός, έλεγχος και υπογραφή των συμβάσεων προμηθειών αμυντικού και μη υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι του ποσού των δέκα εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, αποφασίζει για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν στην υλοποίηση των προγραμμάτων ναυπήγησης εκσυγχρονισμού και μετασκευών πλωτών μέσων του Πολεμικού Ναυτικού.

Κλείσιμο
Στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του εντάσσονται και τα θέματα επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας των Ενόπλων Δυνάμεων όπως επίσης και η εθνοφυλακή, ενώ εισηγείται και εφαρμόζει τη νομοθεσία, που σχετίζεται με στρατολογικά θέματα. Ο κ. Κουβέλης καθορίζει την πολιτική για θέματα κοινωνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων, αποφασίζει επί των αιτήσεων, τις αιτήσεις απονομής χάριτος, καθώς και για θέματα που αφορούν την Εθνική
Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Δείτε εδώ την απόφαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης