Γεννηματά: Πυροδοτούν το κλίμα Τσίπρας και υπουργοί, να κλείσουν επιτέλους το στόμα τους

Γεννηματά: Πυροδοτούν το κλίμα Τσίπρας και υπουργοί, να κλείσουν επιτέλους το στόμα τους

Τις αρνητικές επιπτώσεις της κυβερνητικής διγλωσσίας στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών επισήμανε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής

Γεννηματά: Πυροδοτούν το κλίμα Τσίπρας και υπουργοί, να κλείσουν επιτέλους το στόμα τους
«Αν έχουν γραμμή να συγκαλέσουν επιτέλους Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ειδάλλως να κλείσουν το στόμα τους. Πρώτος ο Τσίπρας να κλείσει το στόμα του» τόνισε η κυρία Γεννηματά και αναρωτήθηκε αν οι υπουργοί της κυβέρνησης ξέρουν κάτι.

«Αν δεν ξέρουν, τότε γιατί πυροδοτούν το κλίμα; Ας σεβαστούν τον τουρισμό μας και τις θυσίες του ελληνικού λαού» προσέθεσε. 

«Όταν λέμε ότι φέτος θα έχουμε ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια για τον τουρισμό μας, είναι κουβέντες αυτές να μιλάμε για θανατηφόρο ατύχημα  και ομηρία; Τι κάνουν για τους Έλληνες στρατιωτικούς; Τι κάνουν απέναντι στην Τουρκία, στην προκλητικότητα των Σκοπίων; Έχουν διαφορετικές γραμμές για όλα τα θέματα» σημείωσε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Κλείσιμο

Σχετικά με την πρόσκληση του πρωθυπουργού στον πρόεδρο του Ποταμιού δήλωσε ότι «το Συμβούλιο Ασφάλειας δεν θα λύσει τα προβλήματα, άλλα ο Σταυρός έχει ρομαντική άποψη για το θέμα και ο Αλέξης Τσίπρας εκμεταλλεύεται τη διάθεση συνεννόησης για επικοινωνιακά παιχνίδια».

«Με τον Σταύρο προχωράμε μαζί, είναι μέσα στο Κίνημα Αλλαγής, προχωράμε με τις δυσκολίες μας» ξεκαθάρισε η κυρία Γεννηματά.. 

«Αν ο Σταύρος ήθελε να είναι μαζί με τον Τσίπρα θα ήταν εδώ και πολύ καιρό, προχωράμε μαζί, η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή, μετρά αντίστροφα η κατάσταση γι’ αυτούς» ολοκλήρωσε το σκεπτικό της για το θέμα.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

Η αντιμετώπιση των Εθνικών ζητημάτων απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα και πριν από όλα διασφάλιση της εθνικής ομοψυχίας. Χρειάζεται όμως πριν από όλα κυβέρνηση με συγκεκριμένη και ενιαία γραμμή. Οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχουν διπλή γραμμή στο Σκοπιανό και διγλωσσία στα Ελληνοτουρκικά. Και ενώ αδρανούν σε πρωτοβουλίες φλυαρούν επιπόλαια, οι μεν καθησυχάζοντας και οι δε κινδυνολογώντας. Δημιουργούν σύγχυση και στέλνουν λάθος μηνύματα σε πολύ κρίσιμες στιγμές για την οικονομία και μάλιστα εν όψει μιας τουριστικής περιόδου που οι επιχειρήσεις προσδοκούν να πάρουν μια ανάσα ζωής. Καθαρές κουβέντες. Ή ξέρουν κάτι και οφείλουν να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες ετοιμότητας και σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ή να σιωπήσουν επιτέλους!

Στην οικονομία είναι σαφές ότι δεν υπάρχει καμία καθαρή έξοδος, το επαναλαμβάνουν συνεχώς οι εκπρόσωποι όλων των θεσμών και αναγκάστηκε να σταματήσει να το ισχυρίζεται και ο κ. Τσίπρας. Τον Αύγουστο τελειώνουν οι υποχρεώσεις για τους εταίρους απέναντί μας αλλά δεν τελειώνουν οι δικές μας δεσμεύσεις. Το τέλος της επιτροπείας προϋποθέτει αξιοπιστία και σχέδιο. Προοδευτικές αλλαγές που θα βάλουν μπρός την οικονομία και θα «πυροδοτήσουν» την ανάπτυξη. Προσελκύοντας μεγάλες επενδύσεις αλλά κυρίως αξιοποιώντας το τεράστιο παραγωγικό απόθεμα που διαθέτει η χώρα με στήριξη της μεσαίας τάξης και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Ταυτόχρονα με ισχυρές αναδιανεμητικές πολιτικές για καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων. Αυτό είναι το δικό μας σχέδιο που αποτυπώνεται στο Πρόγραμμα Ελλάδα που θα εμπλουτίσουμε και θα εξειδικεύσουμε στο Ιδρυτικό Συνέδριο μας.

Δεν τηρούμε ίσες αποστάσεις, δεν είμαστε στη μέση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Είμαστε απέναντι και από τους δύο, γιατί είμαστε απέναντι στη συντήρηση και το λαϊκισμό ! 

Όλο το προηγούμενο διάστημα προτεραιότητα ήταν η ενότητα του κατακερματισμένου προοδευτικού χώρου. Τώρα είναι αναγκαία η Πολιτική Ενότητα, η συντονισμένη και αποτελεσματική δράση στην κατεύθυνση των κοινών μας στόχων, για αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και προοδευτική διακυβέρνηση. Αυτή την εντολή έδωσαν οι 212.000 πολίτες τον περασμένο Νοέμβριο, αυτό το μήνυμα στέλνουν καθημερινά. Είμαι αποφασισμένη να τιμήσω αυτή την εντολή Πολιτικής Ενότητας και φυγής προς τα εμπρός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης