Συνάντηση Τσακαλώτου - Πάιατ για τέταρτη αξιολόγηση και ανάπτυξη

Συνάντηση Τσακαλώτου - Πάιατ για τέταρτη αξιολόγηση και ανάπτυξη

Η συνάντηση είχε κλειστεί τουλάχιστον πριν από τέσσερις-πέντε ημέρες πριν και δεν ήταν έκτακτη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές

Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, είχε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο γραφείο του δεύτερου.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως ο υπουργός Οικονομικών και ο Αμερικανός πρέσβης συζήτησαν για την τέταρτη αξιολόγηση, το αναπτυξιακό σχέδιο Τσακαλώτου, την στρατηγική εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο και τα χρονοδιαγράμματα από τώρα μέχρι τον Αύγουστο (αξιολογήσεις, εκδόσεις ομολόγων κλπ).

Οι ίδιες πηγές έλεγαν επίσης ότι η συνάντηση είχε κλειστεί τουλάχιστον πριν από τέσσερις-πέντε ημέρες πριν και δεν ήταν έκτακτη.

Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα, σε συνέντευξή του εν όψει της 83ης ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο, ο κ. Πάιατ είπε ότι η αμερικανική συμμετοχή στην 83η ΔΕΘ έχει δύο στρατηγικούς στόχους: την παρουσίαση των καλύτερων αμερικανικών προϊόντων τεχνολογίας και καινοτομίας και να δώσουμε το μήνυμα στο διεθνές κοινό ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει, είναι ανοιχτή για επιχειρήσεις, η ελληνική οικονομία γυρίζει και υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες για αμερικανικές και διεθνείς επενδύσεις.

Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι αυτό είναι το έτος που η Ελλάδα γυρίζει τη σελίδα από την περίοδο της κρίσης, επισήμανε ο κ. Πάιατ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zaef00

Ανασκευασμένες εμφανίζονται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων από το πρακτορείο ΜΙΑ - Πλέον, εμφανίζεται να αναγνωρίζει ότι «ένα μέρος της γεωγραφικής ενότητας της Μακεδονίας είναι στην Ελλάδα, ένα στην Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα είναι στη χώρα μας»  

34
zaef_mesa

Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο πρωθυπουργός των Σκοπίων στην προσπάθειά του να συσπειρώσει τους πολίτες της χώρας του εν όψει του δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

122
tsipras_kammenos

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμφώνησαν πως αυτήν τη στιγμή, αυτό που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ για τη χώρα είναι η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα - Είπαν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο κυβερνητικό έργο

60