Συνάντηση Τσακαλώτου - Πάιατ για τέταρτη αξιολόγηση και ανάπτυξη

Συνάντηση Τσακαλώτου - Πάιατ για τέταρτη αξιολόγηση και ανάπτυξη

Η συνάντηση είχε κλειστεί τουλάχιστον πριν από τέσσερις-πέντε ημέρες πριν και δεν ήταν έκτακτη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές

Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, είχε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο γραφείο του δεύτερου.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως ο υπουργός Οικονομικών και ο Αμερικανός πρέσβης συζήτησαν για την τέταρτη αξιολόγηση, το αναπτυξιακό σχέδιο Τσακαλώτου, την στρατηγική εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο και τα χρονοδιαγράμματα από τώρα μέχρι τον Αύγουστο (αξιολογήσεις, εκδόσεις ομολόγων κλπ).

Οι ίδιες πηγές έλεγαν επίσης ότι η συνάντηση είχε κλειστεί τουλάχιστον πριν από τέσσερις-πέντε ημέρες πριν και δεν ήταν έκτακτη.

Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα, σε συνέντευξή του εν όψει της 83ης ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο, ο κ. Πάιατ είπε ότι η αμερικανική συμμετοχή στην 83η ΔΕΘ έχει δύο στρατηγικούς στόχους: την παρουσίαση των καλύτερων αμερικανικών προϊόντων τεχνολογίας και καινοτομίας και να δώσουμε το μήνυμα στο διεθνές κοινό ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει, είναι ανοιχτή για επιχειρήσεις, η ελληνική οικονομία γυρίζει και υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες για αμερικανικές και διεθνείς επενδύσεις.

Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι αυτό είναι το έτος που η Ελλάδα γυρίζει τη σελίδα από την περίοδο της κρίσης, επισήμανε ο κ. Πάιατ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

amyras-giwrgos-708

Η διάλυση της ΚΟ του Ποταμιού συνεπάγεται πως ο Σταύρος Θεοδωράκης παύει να αναγνωρίζεται ως Πρόεδρός της και επομένως δεν δικαιούται να τοποθετείται στη Βουλή ως πολιτικός αρχηγός αλλά μόνο ως απλός βουλευτής