Κύπρος: Οι προκλήσεις της Τουρκίας δεν βοηθούν στο Κυπριακό, επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Κύπρος: Οι προκλήσεις της Τουρκίας δεν βοηθούν στο Κυπριακό, επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ουδείς προσέρχεται σε συνομιλίες όταν απειλείται, σημειώνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Το πλοίο γεωτρύπανο Saipem 12000 της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ παραμένει καθηλωμένο 25 ναυτικά μίλια από τον γεωτρητικό στόχο «Σουπιά» στο θαλάσσιο τεμάχιο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ και 3 ναυτικά μίλια από την ακτή Κάβο Γκρέκο.  

Στη περιοχή βρίσκονται 6 τουρκικά πολεμικά πλοία που παρεμποδίζουν τον πλου του Saipem 12000 με την δικαιολογία ότι διεξάγονται στρατιωτικά γυμνάσια. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του, αποδίδει την παρεμπόδιση σε υπεράσπιση των «δικαιωμάτων» των Τουρκοκυπρίων.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι χθες υπήρξαν έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις σε διπλωματικό επίπεδο και ενδεχομένως σήμερα να υπάρξουν εξελίξεις. Σημείωσε πως η Τουρκία είναι η πρώτη φορά, από τότε που ξεκίνησαν οι γεωτρήσεις, που παρεμποδίζει τη διαδικασία των ερευνών, κάτι που είχε προβλεφθεί.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως οι προκλήσεις της Τουρκίας δεν βοηθούν στην προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού γιατί ουδείς προσέρχεται σε συνομιλίες όταν απειλείται. Σημείωσε ακόμα πως οι συνομιλητές της Λευκωσίας συμφωνούν με αυτή την άποψη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

state_ar

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι μια τέτοια ενέργεια δημιουργεί τον κίνδυνο για την αύξηση της έντασης στην περιοχή - «Η Τουρκία πιέζεται, γίνεται απρόβλεπτη», λένε πηγές του ΥΠΕΞ για τους υψηλούς τόνους της Άγκυρας

16
aoz_main

Η αντίδραση της Τουρκίας στην καταδίκη των ενεργειών της από τις χώρες του Νότου της Ε.Ε. δείχνει ότι η Τουρκία απομονώνεται και ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, σημείωσαν διπλωματικές πηγές

1