Μουζάλας στο ΘΕΜΑ 104,6: Οι ροές στα νησιά έχουν διπλασιαστεί, δεν ξέρω πώς θα είναι η κατάσταση σε ένα μήνα

Μουζάλας στο ΘΕΜΑ 104,6: Οι ροές στα νησιά έχουν διπλασιαστεί, δεν ξέρω πώς θα είναι η κατάσταση σε ένα μήνα

«Ψευδές» ότι πλήττεται ο τουρισμός, λάθος όποιος λέει ότι αν αδειάσουν τα νησιά θα βελτιωθεί η κατάσταση, υποστήριξε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής 

Μουζάλας στο ΘΕΜΑ 104,6: Οι ροές στα νησιά έχουν διπλασιαστεί, δεν ξέρω πώς θα είναι η κατάσταση σε ένα μήνα
Για διπλασιασμό των μεταναστευτικών ροών μετά τις 20 Αυγούστου έκανε λόγο μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6
ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής
Γιάννης Μουζάλας. Σύμφωνα με τον ίδιο όταν έχει καλό καιρό έρχονται 160-180 άτομα την ημέρα στα νησιά. «Αποτέλεσμα ήταν η κατάσταση να γίνει κακή και να προσπαθούμε τώρα να το ξεπεράσουμε. Οι ροές παραμένουν αυξημένες, είναι σημαντικό, όμως, ότι είναι το 97% όσων έρχονταν στο παρελθόν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Ο κ. Μουζάλας έκανε λόγο για «σισύφεια» προσπάθεια προσθέτοντας ότι «αυτή τη στιγμή έχει αποδώσει, δεν ξέρω αν θα είναι το ίδιο σε ένα μήνα».

«Το γεγονός ότι έχει καθυστερήσει η ΕΕ σε όσα έχει υποσχεθεί στην Τουρκία επηρεάζει τη συμφωνία» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής υπάρχουν συγκεκριμένες κινήσεις «διπλής κατεύθυνσης» που δυσκολεύουν την κατάσταση στα νησιά. Από τη μια «υπάρχει παρεμπόδιση για να βελτιωθούν οι συνθήκες» και από την άλλη «υστερία ότι πρέπει να πέσει η συμφωνία με την Τουρκία πάση θυσία μεταφέροντας στην ενδοχώρα μετανάστες που δεν προβλέπεται στη συμφωνία».

«Όποιος λέει ότι αν αδειάσουμε τα νησιά θα βελτιωθεί η κατάσταση είναι λάθος και θα φέρει την κατάσταση στο 2015. Το 2017 μεταφέραμε στην ενδοχώρα 27.000 και ήρθαν στα νησιά 29.000».

Χαρακτήρισε, τέλος, «ψευδές» το παράπονο ότι πλήττεται ο τουρισμός ενώ προανήγγειλε αλλαγές στις διατάξεις χορήγησης ασύλου «προκειμένου να επιταχύνουμε τις διαδικασίες χωρίς να παραβιάσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης