Βίντεο: Ο Αναστασιάδης δηλώνει ότι «η εισβολή έχει ξεχαστεί» και προκαλεί νέες αντιδράσεις

Βίντεο: Ο Αναστασιάδης δηλώνει ότι «η εισβολή έχει ξεχαστεί» και προκαλεί νέες αντιδράσεις

Σε συνέντευξη του ο Κύπριος Πρόεδρος σημειώνει μάλιστα ότι και τα συνθήματα όπως το «Δεν ξεχνώ και αγωνίζομαι» και το «Όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους» δεν έχουν ανταπόκριση στη διεθνή κοινότητα 

Μετά την δήλωση του για το όνομα των Σκοπίων, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, προκαλεί νέες αντιδράσεις με δηλώσεις του για το Κυπριακό .Μιλώντας στο  Ράδιο Πρώτο, ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι στις διεθνείς διεργασίες για τη λύση του Κυπριακού «δεν έχει σημασία αν γίνεται αναφορά στην εισβολή και κατοχή», καθώς «η εισβολή έχει ξεχαστεί εδώ και χρόνια και μιλάμε για λύση του Κυπριακού προβλήματος».

Ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε ωστόσο ότι ποτέ κατά τις διαπραγματεύσεις δεν παραγνωρίστηκε πως πρόκειται «περί παρανόμου επεμβάσεως της Τουρκίας», σημειώνοντας ότι σημασία δεν έχει «πώς ονομάζεται η παράνομος ενέργεια ή η ανάγκη λύσης του Κυπριακού προβλήματος». 

Στην παρατήρηση ότι σε μια διαπραγμάτευση οι λέξεις έχουν σημασία, ο κ. Αναστασιάδης συμφώνησε λέγοντας όμως ότι «μέσα από δικές μας ενέργειες, λαϊκισμούς και τα εύκολα ζητήματα, ωθήσαμε τον κυπριακό λαό να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο αναγνώρισε ότι ακόμα και η επιτροπή αποζημιώσεων δεν είναι παρά ένα τουρκικό ένδικο μέσο».

Υπογράμμισε δε ότι για πρώτη φορά ο ΓΓ του ΟΗΕ «υιοθέτησε την δική μας θέση ότι χωρίς λύση των θεμάτων εγγυήσεων, επεμβατικών δικαιωμάτων και στρατού» δεν λύνεται.

Ερωτηθείς για τα συνθήματα που συνδέοντα με το Κυπριακό όπως το «Δεν ξεχνώ και αγωνίζομαι» και το «Όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους» και κατά πόσο αυτά τα συνθήματα μπορούν να λειτουργήσουν σήμερα, απάντησε «δυστυχώς όχι».

«Αυτά ήταν απολύτως συμβατά στα πρώτα χρόνια, προτού δημιουργηθούν τετελεσμένα. Μετά από τόσα χρόνια, απλά δεν επηρεάζουν, διότι έχουν δημιουργηθεί δυστυχώς καταστάσεις και δεν είναι από αυτά που εξαρτάται η λύση ή όχι του Κυπριακού. Δεν ξεχνούμε βεβαίως και διεκδικούμε μια λύση», είπε. 

Όσον αφορά στο σύνθημα «Όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους», είπε ότι κάποτε αυτό είχε εφαρμογή.

«Σήμερα έχει εφαρμογή;» διερωτήθηκε ρητορικά. 

Δείτε τη συνέντευξη του προέδρου της Κύπρου και τις επίμαχες δηλώσεις του στο 23.08


 

ΣΧΟΛΙΑ (1)

κατεχόμενα Πατήσια

μεγάλη ξεφτίλα αν ξαναγίνει πρόεδρος......

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis_kikilias_mian

Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019, με προτεραιότητα τις 2.450 θέσεις που αφορούν το υπουργείο Υγείας, αλλά και να δρομολογηθούν άμεσα 1.500 προσλήψεις αστυνομικών - Την Παρασκευή το ΚΥΣΕΑ για την επιλογή νέου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

48