Σκουρλέτης: Μετά την σκληρή εποπτεία, θα μπούμε σε περίοδο λιγότερων παρεμβάσεων

Σκουρλέτης: Μετά την σκληρή εποπτεία, θα μπούμε σε περίοδο λιγότερων παρεμβάσεων

Δεν είναι σωστό να δημιουργούμε μια εικόνα υπεραισιοδοξίας, αλλά ούτε να μην κατανοούμε τη νέα κατάσταση που θα προκύψει μετά τον Αύγουστο του 2018, δήλωσε

Σκουρλέτης: Μετά την σκληρή εποπτεία, θα μπούμε σε περίοδο λιγότερων παρεμβάσεων
«Βρισκόμαστε στην τρίτη αξιολόγηση και αυτό το πολυνομοσχέδιο πρέπει να το βλέπει κανείς υπό το πρίσμα της συνολικής συμφωνίας. Πώς φτάσαμε, τι θα γινόταν αν συνέχιζε η προηγούμενη κυβερνητική συμμαχία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αν υπήρχε άλλος δρόμος» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών το πρωί της Δευτέρας.

Υποστήριξε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι «δεν είναι σωστό να δημιουργούμε μια εικόνα υπεραισιοδοξίας, αλλά ούτε να μην κατανοούμε τη νέα κατάσταση που θα προκύψει μετά τον Αύγουστο του 2018 όπου, από την σκληρή επιτροπεία θα μπούμε σε μια περίοδο λιγότερων παρεμβάσεων με περισσότερη ελευθερία». Αυτό όπως, διευκρίνισε, δεν σημαίνει ότι μια σειρά δεσμεύσεων που ισχύουν για όλες τις χώρες της Ε.Ε. δεν θα ισχύουν.
 
Όμως όπως σημείωσε αυτό που έχει σημασία είναι, αν αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2015 οδηγεί σε μια νέα κατάσταση. Απαντώντας σε μια ερώτηση «απολογισμού» ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι ήταν μια «πορεία αντιφάσεων με καλές και κακές στιγμές που τελικά το πρόσημο είναι θετικό γιατί αυτή η πορεία μας οδηγεί σε ένα ξέφωτο. Σημασία έχει ότι έχει κερδηθεί ένα χαμένο έδαφος».

Κλείσιμο
Μιλώντας για τους πλειστηριασμούς ο κ. Σκουρλέτης εξήγησε ότι δεν πρέπει «να βάζουμε όλες τις περιπτώσεις στο ίδιο τσουβάλι. Μια διαφορά ανάμεσα σε ιδιώτες είναι τελείως διαφορετικές από μια διαφορά με μια τράπεζα που έχει δανειοδότηση σε άλλες εποχές, με άλλα εισοδήματα και με άλλες αξίες. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην περάσουμε σε στρεβλώσεις. Υπάρχουν και οι στρατηγικοί κακοπληρωτές που κανείς δεν θα θέλει να τους προστατέψει. Να υπάρξουν επιπλέον μέτρα αν χρειαστεί».
 
Αναφορικά με το συνδικαλιστικό νόμο ο κ. Σκουρλέτης απάντησε ότι «σε καμία περίπτωση δεν καταστρατηγεί το δικαίωμα της απεργίας. Δεν γίνονται καλύτερα τα πράγματα αλλά αυτή η ρύθμιση που αναφέρεται μόνο σε επιχειρησιακά σωματεία θα μπορούσε να είναι και το έναυσμα για την αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Η απάντηση θα πρέπει να είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή».
 
Καλούμενος να σχολιάσει τη στάση του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε: «Τη στάση του ΚΚΕ μπορεί να την προσεγγίσει κανείς από έναν ιδιόμορφο ανταγωνισμό με τις άλλες μικρότερες δυνάμεις της άλλης Αριστεράς αυτή τη στιγμή. Ένας ακτιβισμός που έχει συμβολικό χαρακτήρα και δεν θα πρέπει να ξεπερνάει κάποια όρια» τόνισε προσθέτοντας ότι θα περίμενε «από το ιστορικό ΚΚΕ να αναγνωρίζει τις περιπτώσεις που κάνει πράγματα η κυβέρνηση υπέρ των εργαζομένων και να μην λειτουργεί ισοπεδωτικά».
 
Ενώ μιλώντας για τα οικογενειακά επιδόματα εκτίμησε ότι είναι «σωστή η ολιστική προσέγγιση για το παιδί» και πρόσθεσε ότι ενδεχομένως να υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. «Ενδεχομένως να υπάρχει λάθος προσδιορισμός του επιδόματος αλλά οι εξηγήσεις που δόθηκαν από την αρμόδια υπουργός υπάρχουν δυνατότητες βελτίωσης για τους τρίτεκνους, πολύτεκνους» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης