ΑΝΕΛ: Εκλεκτικές σχέσεις Γιούνκερ με την αυστριακή και νεοναζιστική ακροδεξιά

ΑΝΕΛ: Εκλεκτικές σχέσεις Γιούνκερ με την αυστριακή και νεοναζιστική ακροδεξιά

Η εκπρόσωπος του κόμματος καταλογίζει στον πρόεδρο της Κομισιόν “εκλεκτικές σχέσεις” με την αυστριακή και νεοναζιστική ακροδεξιά

ΑΝΕΛ: Εκλεκτικές σχέσεις Γιούνκερ με την αυστριακή και νεοναζιστική ακροδεξιά
Εκλεκτικές σχέσεις με την αυστριακή και νεοναζιστική ακροδεξιά καταλογίζει στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί “ακροδεξιού κυβερνητικού εταίρου του κ. Τσίπρα”, η κυρία Παπαδοπούλου τόνισε ότι “είναι κακοήθεια εκ μέρους του  Προέδρου της Κομισιόν να εξισώνει το νεοναζιστικό κόμμα της Αυστρίας με το κεντρώο και πατριωτικό κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αναζητώντας άλλοθι για να δικαιολογήσει τη στάση του”. 

Οι σχετικές δηλώσεις του κ. Γιούνκερ έγιναν κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον συντηρητικό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς. Ερωτηθείς για τη νέα κυβέρνηση της Αυστρίας και το πώς θα μπορέσει η Κομισιόν να συνεργαστεί με υπουργούς ακροδεξιού κόμματος, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε μεταξύ άλλων: “θα δουλέψουμε με όλους τους αυστριακούς υπουργούς, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως δουλεύω με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του κ. Τσίπρα...”.
Κλείσιμο

Αναλυτικά, η κυρία Παπαδοπούλου δήλωσε: 


«Οι εκλεκτικές σχέσεις του κ. Γιούνκερ με την αυστριακή και νεοναζιστική ακροδεξιά δεν κρύβονται, όσο και αν προσπαθεί να βρει ανυπόστατες και σαθρές δικαιολογίες. Είναι κακοήθεια εκ μέρους του Προέδρου της Κομισιόν να εξισώνει το νεοναζιστικό κόμμα της Αυστρίας με το κεντρώο και πατριωτικό κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αναζητώντας άλλοθι για να δικαιολογήσει τη στάση του.

Και είναι δυστυχώς προφανέστατο ποιοι πολιτικοί ενισχύουν με τη στάση τους την ακροδεξιά στην Ευρώπη. Και μετά χύνουν κροκοδείλια δάκρυα…».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης