Γιούνκερ: Θα συνεργαστώ με την κυβέρνηση Κουρτς, εδώ συνεργάζομαι με τον ακροδεξιό εταίρο του Τσίπρα

Γιούνκερ: Θα συνεργαστώ με την κυβέρνηση Κουρτς, εδώ συνεργάζομαι με τον ακροδεξιό εταίρο του Τσίπρα

Καμμένος: Είχε κρύο, ήταν νύχτα, ο καθένας έχει ελαττώματα - Με μπέρδεψε με τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη είπε ο υπουργός Άμυνας 

Γιούνκερ: Θα συνεργαστώ με την κυβέρνηση Κουρτς, εδώ συνεργάζομαι με τον ακροδεξιό εταίρο του Τσίπρα
Εναντίον «κάθε προκατάληψης» απέναντι στη νέα κυβέρνηση της Αυστρίας υπό τον συντηρητικό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, που θα συγκυβερνήσει με την άκρα δεξιά, το Κόμμα της Ελευθερίας της Αυστρίας (FPÖ), τάχθηκε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Αυτή η κυβέρνηση πήρε θέση πολύ καθαρά υπέρ της Ευρώπης κι αυτό είναι που μετράει για εμένα», επέμεινε ο Γιούνκερ.

«Εδώ συνεργάζομαι με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του κ. Τσίπρα, έχω συνεργαστεί με τα ακροδεξιά κόμματα της Βουλγαρίας, της Σλοβενίας και αλλού, γιατί μεγαλοποιείτε το θέμα της Αυστρίας και εθελοτυφλείτε όταν πρόκειται για άλλες περιπτώσεις;» αναρωτήθηκε.

Κλείσιμο
«Ο στόχος μου δεν είναι να κάνω το παραμικρό σχόλιο για την κυβέρνηση που σχηματίστηκε. Είμαι εναντίον κάθε προκατάληψης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ έπειτα από μια συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Κουρτς.

Ο Αυστριακός, 31 ετών, έγινε τη Δευτέρα ο νεότερος αρχηγός κυβέρνησης στον κόσμο, επικεφαλής ενός σχήματος στο οποίο η άκρα δεξιά κατέχει χαρτοφυλάκια-κλειδιά: το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Άμυνας.

«Θα κρίνουμε την αυστριακή κυβέρνηση, όπως όλες τις κυβερνήσεις, από τις πράξεις της», πάντως «το κυβερνητικό πρόγραμμα μας βρίσκει σύμφωνους σχεδόν κατά 100%», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος πολλαπλασίασε τελευταία τις δηλώσεις πίστης στην ΕΕ παρά το ότι σχημάτισε έναν κυβερνητικό συνασπισμό με ένα κόμμα ακροδεξιό, ευρωσκεπτικιστικό και φιλορωσικό, συνέχισε την επίθεση γοητείας το βράδυ της Τρίτης.

Ο Κουρτς διαβεβαίωσε ότι θέλει να «ενισχύσει την Ευρώπη» στα «σημαντικά ζητήματα» αλλά θέλει οι Βρυξέλλες να διαδραματίζουν μικρότερο ρόλο στα ελάσσονα κατ' αυτόν θέματα.

«Είμαστε μια φιλοευρωπαϊκή χώρα, είμαστε μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση», διαβεβαίωσε, ενώ η Βιέννη ετοιμάζεται να αναλάβει την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Δείτε σε βίντεο το σχετικό απόσπασμα


Καμμένος για Γιούνκερ: Είχε κρύο, ήταν νύχτα, ο καθένας έχει ελαττώματα

Απάντηση στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που τον αποκάλεσε ακροδεξιό, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. 
Η δήλωση του προέδρου της Κομισιόν έγινε με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς θα μπορέσει να συνεργαστεί με τους ακροδεξιούς που μετέχουν της νέας κυβέρνησης της Αυστρίας.Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε πως «θα συνεργαστώ όπως έχω συνεργαστεί και με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του κ. Τσίπρα». 

Απαντώντας ο Πάνος Καμμένος, είπε στο ραδιόφωνο του Real για τον κ. Γιούνκερ πως: 
«Έκανε τη δήλωση νύχτα, κάνει κρύο στις Βρυξέλλες, ήταν τέτοιες οι συνθήκες που μπορεί να με μπέρδεψε με τον Βορίδη ή τον Γεωργιάδη», τόνισε ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σημειώνοντας πως ο πρόεδρος της ΕΕ, «όπως ο καθένας, έχει τα ελαττώματά του».

Ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι «έχει μία καλή σχέση με τον κ. Γιούνκερ», διευκρινίζοντας ότι «δεν συνηθίζει να με χαστουκίζει φιλικά όπως τον κ. Βενιζέλο ή να με φιλάει όπως τον κ. Σαμαρά».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης