Καμίνης: Χρειάζονται ανοικτές και συλλογικές διαδικασίες μέχρι το συνέδριο

Καμίνης: Χρειάζονται ανοικτές και συλλογικές διαδικασίες μέχρι το συνέδριο

«Όλα είναι προσωρινά μέχρι το συνέδριο» συμείωσε με νόημα για το όνομα του νέου φορέα ο δήμαρχος Αθηναίων

Καμίνης: Χρειάζονται ανοικτές και συλλογικές διαδικασίες μέχρι το συνέδριο
Στη συνάντηση της προέδρου του νέου φορέα με τον Γιώργο Καμίνη συζητήθηκε ο σχεδιασμός μέχρι το συνέδριο. 

- Την Παρασκευή θα ανακοινωθεί το μεταβατικό πολιτικό συμβούλιο.
- Η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίυ θα γίνει αμέσως μετά τις γιορτές.
Κλείσιμο
- Θα γίνει προσπάθεια το συνέδριο να γίνει εντός του Μαρτίου, πιθανότατα το Σαββατοκύριακο πριν την 25η Μαρτίου.

Στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε την ανάγκη οι διαδικασίες μέχρι το συνέδριο να είναι ανοικτές και συλλογικές για να ανταποκριθούμε, όπως είπε, στην εντολή των πολιτών.

Επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει οργάνωση των ψηφοφόρων που τον στήριξαν, αν και απέφυγε να μιλήσει για τάση. Σε ότι αφορά στο θέμα του ονόματος επισήμανε με νόημα πως όλα ειναι προσωρινά μέχρι το συνέδριο. 

Οι δηλώσεις του κ. Καμίνη:
 
Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Είχαμε με την κυρία Γεννηματά μια πολύ ουσιώδη και ζωντανή συζήτηση. Συζητήσαμε τα θέματα τα οποία θα απασχολήσουν το συνέδριο και την πορεία προς το συνέδριο. Από την πλευρά μου, τόνισα πόσο σημαντικό είναι οι διαδικασίες να είναι συλλογικές, ανοιχτές, να κρατάμε πάντοτε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας, ούτως ώστε να εμπνέουμε διαρκώς εμπιστοσύνη και στους 200 χιλιάδες ανθρώπους που ήρθαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους στις 12 Νοεμβρίου». 
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εκφράσατε κάποιο παράπονο ή τη διαφωνία σας για το γεγονός ότι το όνομα του νέου φορέα αποφασίστηκε ουσιαστικά, σε μία συνάντηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του Ποταμιού; 
 
Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Τόνισα πόσο σημαντικό είναι, να είναι ανοιχτές και συλλογικές οι διαδικασίες προς το συνέδριο. Και αυτό γίνεται, προκειμένου να εμπνεύουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον και βεβαίως, πίστη στους ανθρώπους που μας ψήφισαν, ότι οι διαδικασίες οδηγούν σε ένα δημοκρατικό Συνέδριο». 
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς από την όλη συζήτηση που είχατε με την κυρία Γεννηματά, η πορεία προς το Συνέδριο και όλα αυτά που μπορείτε να καταλάβετε ότι σας πρότεινε ή ίσως ζητήσατε, οδηγούν προς την κατεύθυνση που περιγράψατε; 
 
Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Ναι. Πιστεύω ότι θα καταφέρουν να οδηγήσουν προς την κατεύθυνση που είπαμε. Ανοίγει μια διαδικασία η οποία είναι σύνθετη, γιατί θα πρέπει παράλληλα να φροντίσουμε και τα θέματα να έχουν μια πολιτική παρουσία στην καθημερινότητα της πολιτικής ζωής της χώρας, και να φροντίσουμε και την πορεία προς το συνέδριο, μέσα από - το τονίζω - ανοιχτές και συλλογικές διαδικασίες». 
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για την τάση που έχετε προαναγγείλει ότι θα συγκροτηθεί, έχετε κάτι νεότερο να μας πείτε; 
 
Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Προς το παρόν βρισκόμαστε σε συζητήσεις. Οι λέξεις, “τάσεις”, “κόμμα” κτλ, είναι παραπλανητικές. Εδώ πάμε να φτιάξουμε, ουσιαστικά να βρεθούμε πάλι πολιτικά και οργανωτικά, με τους ανθρώπους που  υποστήριξαν όλον αυτόν τον καιρό την υποψηφιότητά μου. Να είμαστε σε έναν ανοιχτό διάλογο για να δούμε πώς μπορούμε να πορευτούμε όσο το δυνατόν πιο συλλογικά και δημοκρατικά προς το συνέδριο».  
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όπως είπε και η συνάδελφος, θα ήταν σωστά αντίμετρα, μονομερώς να ανακοινώσετε κι εσείς το όνομα της τάσης σας. 
 
Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Όχι, όχι, δεν υπάρχουν ούτε ονόματα, ούτε τίποτα. Άλλωστε όλα είναι προσωρινά μέχρι το συνέδριο, έτσι δεν είναι;»
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και τα ονόματα; 
 
Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Γι’ αυτό γίνονται τα συνέδρια, για να αποφασίζουν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης