«Κίνημα Αλλαγής» το νέο όνομα για Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι

«Κίνημα Αλλαγής» το νέο όνομα για Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι

Το συμφώνησαν προς συζήτηση η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης

Αρχές της Άνοιξης θα γίνει το συνέδριο του νέου κόμματος, που απέκτησε όνομα, ως κοινή πρόταση των αρχηγών του ΠΑΣΟΚ
και του Ποταμιού: «Κίνημα Αλλαγής». Όπως διευκρινίστηκε υπό αυτή την «ομπρέλα» θα λειτουργούν ΔΗΣΥ
, Ποτάμι και όλα τα κόμματα και οι κινήσεις του χώρου. 

«Για αντιπολίτευση επί... δύο» μίλησαν Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης
. Την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών και κομματικών οργάνων ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε αποτελεσματικά ώστε να ανταποκριθούμε στην καθαρή εντολή των πολιτών για ενότητα, αλλαγή πολιτικών συσχετισμών και προοδευτική διακυβέρνηση» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά την πρώτη επίσημη μετεκλογική συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ποταμιού στο γραφείο της στη Βουλή. 

«Είμαστε αποφασισμένοι να γεννήσουμε κάτι νέο» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις Φώφης Γεννηματά και Σταύρου Θεοδωράκη μετά τη συνάντησή τους:

Φώφη Γεννηματά:  Είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε και να συνεργαστούμε αποτελεσματικά έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στη μεγάλη συμμετοχή των προηγούμενων ημερών της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής. 212.000 πολίτες μας έδωσαν μια καθαρή εντολή. Να προχωρήσουμε ενωμένοι, να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς, να ανατρέψουμε το πολιτικό σκηνικό και να εξασφαλίσουμε μια προοδευτική διακυβέρνηση για τον τόπο. Γι αυτό και οι συναντήσεις μας με τον Σταύρο Θεοδωράκη δεν μπορούν να αποτελούν είδηση. Μιλάμε καθημερινά, συνεργαζόμαστε συστηματικά και επομένως από εδώ και πέρα θα είναι κάτι συνηθισμένο. Έτσι πρέπει να δουλέψουμε. Έτσι έχουμε μάθει να δουλεύουμε. Είμαστε λοιπόν αποφασισμένοι να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατό στις αρχές της Άνοιξης σε ένα μεγάλο μαζικό  ανοιχτό δημοκρατικό  συνέδριο όπου θα εκφραστούν όλες οι τάσεις, όλοι όσοι έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα σε αυτή την προσπάθεια, σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα της αναγέννησης  της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης.

Σταύρος Θεοδωράκης: Είμαστε αποφασισμένοι εν ολίγοις να γεννήσουμε  κάτι νέο το  οποίο θα  ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των ημερών. Θα πρέπει να πούμε ότι τις επόμενες μέρες θα παρθούν οι αποφάσεις για την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου  όπου  θα εκφραστούν όλες μαζί οι πολιτικές τάσεις του ευρύτερου χώρου μας. Την ερχόμενη Τετάρτη στη Γερουσία θα έχουμε μια κοινή συνεδρίαση των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων μαζί με τα πολιτικά κορυφαία όργανα των δύο κομμάτων της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού. Να μιλήσουμε πολιτικά. Να αναπτύξουμε τις προτάσεις μας για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα. Να ξεδιπλώσουμε για άλλη μια φορά την αντιπολιτευτική μας πολιτική απέναντι στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στις συντηρητικές πολιτικές. Οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες θα συντονίζονται από τους γραμματείς τους και από τους εκπροσώπους, έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα επί δύο στη Βουλή σε κάθε συνεδρίαση.

Φώφη Γεννηματά:  Ισχυρή αντιπολίτευση, δυνατή φωνή, μια φωνή ενιαία και βέβαια όλα αυτά δεν μπορεί παρά να στεγαστούν κάτω από ένα ενιαίο όνομα. Προτείνουμε λοιπόν στο συνέδριο, εκεί θα είναι η οριστική απόφαση, αλλά μέχρι τότε πρέπει να προχωρήσουμε με ένα όνομα.  Στεγαζόμαστε λοιπόν κάτω από το όνομα που λέγεται «Κίνημα Αλλαγής»

Σταύρος Θεοδωράκης: Το Κίνημα Αλλαγής στεγάζει τη ΔΗΣΥ, το Ποτάμι, όλες τις δυνάμεις του κέντρου -τις φιλελεύθερες, τις προοδευτικές, τις σοσιαλδημοκρατικές, τις κεντροαριστερές. Στόχος μας είναι αυτό το Κίνημα Αλλαγής να είναι στην ουσία ένα κίνημα αλλαγής της χώρας και όχι μόνο του πολιτικού σκηνικού.

Φώφη Γεννηματά:  Είμαστε η πρόοδος απέναντι στη συντήρηση. Είμαστε η ανατροπή και η αλλαγή απέναντι στη λιτότητα και τις συντηρητικές πολιτικές.

ΣΧΟΛΙΑ (122)

Κρόνος

Frank & Stein Από αλλού χέρια από αλλού πόδια από αλλού κεφάλι, καρέκλες ψάχνουν οι άνθρωποι, όλοι αυτοί θέλουν θέσεις εξουσίας και χρήμα, η θέση της Ελλάδας είναι πολύ δύσκολη κανείς από αυτούς δεν μπορεί να κάνει τίποτα, άρα δεν χρειάζεται σωτήρες, όλοι αυτοί θυμίζουν ύαινες, χαμαιλέοντες.

Πακι

ΠΑΘΟΚ μονο ΠΑΘΟΚ

MM

Με λιφτινγκ και παρθενοραφες προσπαθουν να στησουν ορθιο το πτωμα του ΠΑΣΟΚ

Jerry

Κίνημα 'Καρέκλες Και Για Μας'. Ψήφιζε λαμόγια. Μπορείς.

ΠΑΡΙΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οι πρίγκιπες είναι, μακράν, τα πιο επικίνδυνα στοιχεία σε έναν νέο Φορέα !!!

Αχαιος (Καλαβρυτα)

ΠΟΛΛΆ κόμματα στην Ευρώπη πέρασαν δυσκολίες ΤΟ όνομα ΔΕΝ αλλαξε να μείνει ΠΑΣΟΚ και σε όποιον αρεσει

δημητριος

σύντροφε για το Α Φ Μ γίνονται όλα αυτά πάπα λα τα χρέη

LM-

Συμφωνω, να μεινει το ονομα οπως ειναι. Το σημα να αλλάξει. Να βγει ο ηλιος και να μπει στη θεση του μια μασελα και ενα γαντι. Η μασελα για τις μασες και το γαντι για να θυμιζει στα στελεχη να φορανε γαντια οταν πέρνουν τις μιζες.

Και εσύ επί ΠΑΣΟΚ,

Με μασέλες έτρωγες. Στην ίδια κατάσταση είσαι τώρα;

Vladido

Θελικα ειναι αλιθεια τι λενε για το "θεμα" μονο αν βρισω το συριζα θα δημοσιευσετε το σχολιο μου.

Vladido

Απλα πραγματα. Με το προτο γυρο το "πασοκ" με ζορι θα επερνε και με βοηθια απο "ποταμι" 4% με το δευτερο γυρο και ετσι δεν θα εμπενε καν στην βουλι και μονο ενδελος αγραματι και χαζοι πυστευουν σε δημοσκοπισης. Αν και τελικα μπουνε στην βουλη σε επομενες εκλογες τελικα θα μαλοσουν ποιος θα κατσει στη βουλευτικη καρεκλα αφου θα ειναι πολυ λιγοτερες που α εχουν τωρα χορια πασοκ και ποταμι

ΛΡ

Μπουρδολογε!!????

Ευτυχώς, που εσύ

Δεν ανήκεις στους εντελώς αγράμματους και χαζούς, οπότε άνετα, δίνεις και τις συμβουλές σου στους αδαείς.

MARON

Κάντε τους υπολογισμούς σας με οποιο τρόπο θέλετε. Με τον υπάρχοντα εκλογικό νομο, αν Καμμένος και Λεβέντης δε μπούν στη Βουλή,και δεδομένου ότι το νέο ΠΑΣΟΚ (ποια αλλαγή ονόματος μου λέτε τώρα) τραβάει ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ, ο Μήτσο παίρνει αυτοδυναμία,έστω και 151-152 έδρες. Θα αλλάξει άμεσα τον εκλογικό νομο, οι επόμενες εκλογές δε θα δώσουν κυβέρνηση (απλή αναλογική) ,στην μεθεπομενη κυβέρνηση θα γίνει ότι έγινε στη Γερμανία, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αυτή η κυβέρνηση θα κέισι ζητήματα Εξαρχείων και Πανεπιστημίων. Απλα πράγματα, θέλει λίγο χρόνο να ξεδιπλωθεί, όμως το 2021 θα έχουμε μια ιδιωτικοποιημένη Ελλάδα με μέσους μισθούς 400-500 Euro.

...

Μισό λεπτό, γιατί να αλλάξει τον εκλογικό νόμο; Όταν πήγε να το κάνει ο Τσίπρας έπεσαν να τον φάνε. Τώρα είναι καλή ιδέα ξαφνικά;

Βασιλης

Το νεο ονομα που προσωρινα ανακοινωθηκε δεν ακουγεται κατ εμε καλα.Εγω θα το βαφτισω '' ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4758398

Η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι η πάταξη της πρωτοφανούς ανομίας στο Πανεπιστήμιο, η ασφάλεια των ακαδημαϊκών χώρων, η ποιοτική αναβάθμιση της ακαδημαϊκής καθημερινότητας, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία

mitsotakis_live_peristeri

Η κυβέρνηση έδωσε πολύ λίγα και πολύ αργά αφού πρώτα πήρε πάρα πολλά - Οι συνταξιούχοι δεν εξαπατούνται - Η ΝΔ θα καταργήσει αμέσως τη μείωση του αφορολόγητο που ψήφισε η κυβέρνηση

ekloges_main01

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha - Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής - Τι δείχνει η αναγωγή επί των εγκύρων για τα κατώτερα και τα ανώτερα ποσοστά των κομμάτων - Ποιοι προηγούνται στην κούρσα για την ευρωβουλή