Νέα δημοσκόπηση: H ΝΔ 9,5 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση: H ΝΔ 9,5 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΕΛ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων έχουν ποσοστά 1% ως 1,5%

Σημαντική η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα «Δημοκρατία».

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με 9,5 μονάδες, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι αρκετά κόμματα δεν φαίνεται να μπαίνουν στη Βουλή. Είναι ενδεικτικό ότι ΑΝΕΛ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων έχουν ποσοστά 1% ως 1,5%.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες συμφωνούν με το κοινωνικό μέρισμα, αλλά και με την επιστροφή των χρημάτων στους συνταξιούχους, ενώ μόνο ένα ποσοστό 12% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας έχει αντίθετη άποψη για το γεγονός ότι το κόμμα συμφωνεί επί της αρχής με το νομοσχέδιο. 

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου

ΣΥΡΙΖΑ 19%

ΝΔ 28,5%

Χρυσή Αυγή 7%

Δημοκρατική Συμπαράταξη 7%

ΚΚΕ 6,5%

Ποτάμι 1%

ΑΝ.ΕΛ. 1,5%

Ένωση Κεντρώων 1,5

Αναποφάσιστοι/Λευκό/Άκυρο 22,5%

ΣΧΟΛΙΑ (95)

πιθανα σεναρια

Σεναριο πρώτο ( οχι πιθανό):Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν περιμένει να πεσουν κι αλλο τα ποσοστα του με τους κόφτες κλπ που θα ενεργοποιηθούν Αυγούστο 2018 ,τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κλπ και κάνει αιφνιδιαστικές εκλογές ώστε να σώσει οτι ποσοστό είναι δυνατόν να σωθεί και να στερήσει την αυτοδυναμία από τη ΝΔ έτσι ώστε η ΝΔ μετά να τον παρακαλάει για συγκυβέρνηση είτε για ψηφο ανοχής ώστε να μην ξαναπάει η ΝΔ σε εκλογές με απλή αναλογική χωρίς το μπορους των 50 εδρών και ψήφο στους 17ρηδες και χιλιαδες Ελληνοποιημενους μεροκαματιάρηδες που δε φημίζονται για τις συντηρητικές τους απόψεις.Σεραριο δεύτερο (το πιο πιθανό):Η ΝΔ δεν παίρνει αυτοδυναμία αλλά παίρνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε όλα τα πιθανά σενάρια και σχηματίζει κυβερνηση συνεργασίας με την νεοδημοκρατικη σημπαρασταση για τέσσερις μήνες μόνο μέχρι την Προεδρική εκλογή αρχές 2020 μέσα στους οποίους αλλάζει τον εκλογικό νόμο.Απο την άλλη μέρα η ΝΔ προετοιμάζει το έδαφος να πάει σε διπλές εκλογές ώστε να καψει τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής και να γινουν εκλογές με τον νέο νόμο που πέρασε η ίδια με ενισχυμένη αναλογική ώστε να ρθει σε πλεονεκτική θέση ίσως και να λάβει αυτοδυναμία.Σεναριο τρίτο (λίγο απίθανο αλλά όχι αδύνατο ):Η επιθυμία να πάει η ΝΔ σε διπλές εκλογές και να εκλεγεί με ενισχυμένη αναλογική τσαντιζει ολους τους υπόλοιπους που η ΝΔ τα θελει ολα δικα της και συσπειρώνονται και ενώνονται όλοι μαζί εναντίον της και η ΝΔ χάνει τις εκλογές και κάνουν κυβέρνηση ολλοι οι αλλοι με τη ΝΔ αξιωματική αντιπολίτευση .Όμως σύντομα ολλοι άλλοι αρχίζουν τις διαμαχες αναμεταξύ τους και παιζουν καρεκλιες και τραπεζιες για κυβερνητικα φιλετα ποστα κλπ λουσα και σε σύντομο διάστημα πέφτει και αυτή η κυβέρνηση με τη ΝΔ να της δίνει ο λαός ιστορική αυτοδυναμία ώστε να ελθει να σώσει ότι είναι δυνατόν να σωθεί.Αν λάβουμε υπόψη ότι σε αυτό το διάστημα μεσολαβούν δημοτικές εκλογές α και β γύρος περιφερειακές α και β γύρος ,ευρωεκλογές,βουλευτικές το αργότερο Σεπτεβρη 2019 ,μετά από τέσσερις μηνες ξανά βουλευτικές λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας ,μετά βουλευτικές εκλογές με απλή αναλογική και μετά ξανά βουλευτικές με ενισχυμένη αναλογική και ίσως κι άλλες μετά αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση ,θα έχουμε οχτώ τουλάχιστον εκλογές μέσα σε δισστημα μικρότερο από δύο χρόνια ζωή ναχουμε.Ηθικον δίδαγμα.Δεστε τα τραπέζια και τις καρέκλες με αλυσίδες για να μην παίζουν τραπεζιες και καρεκλιες και τα σπάσουνε κυβερνηση θα βρούμε τραπέζια και καρέκλες που θα βρούμε που δεν ξέρουμε που χρωστάμε;

MARON

Το πιο απλό σενάριο δε το αναφέρεις όμως: Η ΝΔ παίρνει αυτοδυναμία με 151 - 152 έδρες (αν δε μπούν Λεβέντης και Καμμένος στη Βουλή είναι το ποιο πιθανό λόγο του bonus τον 50 εδρών), αλλάζει τον εκλογικό νομο άμεσα και καίει την απλή αναλογική, γιατί περιμένει την προεδρική εκλογή, με απλή αναλογική δε σχηματίζεται κυβέρνηση, ξαναγίνονται εκλογές και τέλος. Βολεύει αφάνταστα και την Ευρώπη γιατί ήδη έχουν πάρει όλες τις υπογραφές από το Τσίπρα,ο Μητσοτάκης απλά συνεχίζει την ίδια πολιτική με μια διαφορα, εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις.

MARON

Τα τρολλακια του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν υπερωρίες σήμερα. Λοιπόν,τη κυβέρνηση θα την αναδείξουν οι Ευρωπαίοι, αφού έχουν καταλάβει τόσο καιρό με τι κοπάδι έχουν να κάνουν και ποσο εύκολα μπορούν να το καθοδηγήσουν εκεί που τους συμφέρει. Όλες αυτές οι δημοσκοπήσεις είναι για τα μπάζα,αν ο ΣΥΡΙΖΑ με τη παραμονή του στην εξουσία αρχίσει να αποτελεί κίνδυνο για τα συμφέροντα τους, επειδή απλά ο κόσμος αγανακτώντας αρχίσει να στρέφεται κατά της Ευρώπης η της Αμερικής τότε θα φύγει σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα. Όμως πρώτα, θα υπογράψει κάτι γραμμάτια που μένουν, με κυριότερο εκείνο τών e-πλειστηριασμών, μάλλον δε καταλαβαίνετε η κάνετε ότι δε καταλαβαίνετε εδώ μέσα ότι από τέλος Νοεμβρίου οι αριστεροί της Εκάλης θα πρέπει να βάλουν το χέρι βαθιά στη τσέπη η να ψάξουν για παγκάκι, να μου δημοσιεύσετε τις δημοσκοπήσεις σας μετά το πρώτο πλειστηριασμό, τότε θα δούμε γλέντια.

Και κάτι τρέχει στα γύφτικα

Πρωθυπουργός ο Κούλης...ας γελάσω..καλύτερα ο ψεύτης που έχουμε τώρα παρά τον βλάκα...

ΝΙΚΟΣ ΧΑΝΙΑ

Το ότι παραδέχεσαι ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας είναι ψεύτης και θες μάλιστα να τον ψηφίσεις, ξεπερνά τα όρια της λογικής. Μόνη λύση η λοβοτομή....

Γιάννης

Ο χαρακτηρισμός που έγραψες,αφορά αποκλειστικά εσένα.

Νίκος

Λείπει και ένα 7% ... από τη δημοσκόπηση ..!!

Το καλύτερο σχόλιο @13:04

!!!!!!!!!!!!!!!

ρε σεις που ....

υποστηριζεται ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, που ζείτε;Ποια κοινωνία λετε; Ειστε μακρία νυχτωμενοι. Το οτι η κοινωνία δεν μιλά δε σημαινει οτι σας υποστηρίζει.Απογοητευκε και περιμενει να σας μαυρίσει. Ετσι απλά.

Στα 4 ούλoι εiτε με Aλέξn εiτε με Koύλn

@15:32: Kαι αντί όλοι αυτοί οι γαλάζιοι μιζαδόροι και κλεφτοπασοκοι, όλοι αυτοί οι τεώνεςαπα να βρίσκονται φυλακή θέλουν να μας κυβερνήσουν, ξανά!

giannis

Είναστε τέτοιος χαζο-λαός που ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διψήφιο νούμερο στις δημοσκοπήσεις, δυστυχώς.

29 χρονών

Ό,τι και να λέτε, εμείς πάλι Χ.Α. θα ψηφίσουμε. Τα κόμματα που έχουν αναγάγει την οικονομία σε μοναδικό τους στόχο, απλά διαγράφονται. Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, τί να το κάνω, αν φτιάξει η οικονομία και την ανάπτυξη την φάνε οι γύφτο-λάθρο με επιδόματα, ενώ κάθονται και πολλαπλασιάζονται; Χωρίς Έθνος, η οικονομία είναι άχρηστη. Επιλέξτε παγκοσμιοποίηση- εγώ επιλέγω Έθνος.

εισαι στοκος

βλακα φασιστα πετα τη ψηφο σου στη χ.α

29 χρονών

Αφού το λες εσύ, αυτό θα κάνω...χαλάω χατήρι εγώ;

Εθνικιστης

Κι εσυ ΒΛΑΚΑ κομμουνι , καπου θα την πεταξεις την ψηφο σου . Εγω θα την δωσω με τιμες και σε χρυσο δισκο στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

@ Εθνικιστης15/11/201717:42

κοίτα...αμα δεν έχεις χρυσό δίσκο τριψε τη καράφλα να σταφτει καλα....ξεκίνα με ντουκόχαρτο να φύγουνε τα γρεζα και μετά ρίξε πανω γρασο και απλωσετονε καλα με τη σπατουλα. Βοηθά και να μη κάνει θόρυβο ο ντενεκές σου

Xρήστos Aργυρoπούλι 41 ετών @15.17@

Kι εγώ το ίδιo!

Λιάπης

Μόνο τόσο προηγείται; Μα πριν λίγο καιρό είχε προβάδισμα με 15%, 13%, 14%, 12%..... πώς και κατέβηκαν τα ποσοστά της τώρα; Περίεργο δεν είναι; Και να σας πω την αλήθεια: ο Σύριζα προηγείται αυτή τη στιγμή της ΝΔ με 6% και ανεβαίνει συνεχώς. Το ξέρουν όλοι αλλά προσπαθούν να ανακόψουν τον κατήφορό της με τα ψευδή στοιχεία που εν γνώσει τους δημοσιεύουν οι δημοσκόποι. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία περί αυτού. Και θα δείτε ότι όσο θα πλησιάζουμε προς το 2019 τόσο και θα μικραίνουν τα ποσοστά της , ότι δήθεν προηγείται του Σύριζα. Κι ένα μήνα πριν τις εκλογές θα δημοσιεύσουν τα πραγματικά και μεγάλα ποσοστά προβαδίσματος του Σύριζα , γύρω στο 43% το τελικό αποτέλεσμα γι αυτόν με το οποίο θα κερδίσει και τις εκλογές. Σημειώστε το και θυμηθείτε αυτά που σας λέω.

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΑΠΗΣ

Ο ΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΙΣΑΙ?ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Στελάρας

@ Λιάπης ,, Όνειρο θερινής νυκτός ,, του Άγγλου συγγραφέα και δραματουργού William Shakespeare !!

Γιάννης

Με τέτοιο καταπληκτικό υπέρ πλεόνασμα που πέτυχε ,με υπερφορολόγηςη , ο ΣΥΡΙΖΑ και με τις "προσαρμογές"στις συντάξεις και στο αφορολόγητο ,από 1/1/19 και από 1/1/20 αντίστοιχα ,μπορεί ο Ελληνικός λαός να του δώσει ,στις επόμενες εκλογές ,μόνο 43 τοις εκατό; Ο λαός δεν είναι αχάριστος και θα τον αμείψει,όπως του αξίζει!Εσύ όμως ,μην στεναχωρεθείς για αυτό!

Κ

Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε; Κύριοι ακούστε να δείτε. Και η κοροϊδία έχει τα όριά της. Μάθετε λοιπόν ότι ο Σύριζα έχει μεγάλη απήχηση στην κοινωνία, η οποία δεν είναι χαζή να μη καταλαβαίνει ποιος είναι υπέρ του συμφέροντός της. Αυτή η κυβέρνηση βάζει το νερό στο αυλάκι και τακτοποιεί εκκρεμότητες που χρόνιζαν και δεν άγγιζαν καν οι προηγούμενοι. Προσπαθεί κάτω από αντίξοες συνθήκες που μας κληροδότησαν οι προηγούμενοι, να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια. Βελτιώνει καθημερινά την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και δεν είναι πια μόνη και αποξενωμένη. Στην οικονομία παίρνει εύσημα για πρώτη φορά από τους εταίρους μας και όλοι οι δείκτες είναι κατά πολύ βελτιωμένοι. Υπάρχουν ακόμη προβλήματα βεβαίως, αλλά είναι μια κυβέρνηση κοντά στον λαό για τον λαό. Αυτό οι πολίτες το βλέπουν, το καταλαβαίνουν. Τι να μας πει ο Κούλης; Το βεβαρυμένο παρελθόν των δύο κομμάτων Πασόκ και ΝΔ πώς μπορεί να το ξεχάσει ο Ελληνικός λαός; Καταχρέωσαν μια ολόκληρη χώρα και κατάντησαν τους πολίτες της επαίτες της Ευρώπης. Έλεος με τις ψεύτικες δημοσκοπήσεις!!

Freeman

Ξέρεις τι μου θυμίζεις; Αυτό που έλεγε ο Τσαουσέσκου για τους αντικαθεστωτικούς που έκλεινε στα τρελάδικα. "Αφού δεν καταλαβαίνουν οτι το συμφέρον της χώρας ειναι ο σοσιαλισμός είναι σιγουρα διανοητικά καθυστερημένοι!!" Και μη χειρότερα...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

papandreou_fwfi_arthro_new2

«Δεν δεχόμαστε υποδείξεις» ξεκαθάρισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στον Στανίσεφ του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος - «Για μεγάλη ευκαιρία, που δεν θα πρέπει να πάει χαμένη» κάνει λόγο η Σοσιαλιστική Διεθνής

7
kammenosmesa

Μόνη πράξη τήρησης της αξιοπρέπειας μας είναι η υποβολή των παραιτήσεων μας αναφέρουν 12 στελέχη από τη Δυτική Μακεδονία - Στη Ροδόπη παραιτήθηκε η  Συντονιστική Επιτροπή του κόμματος: Η συμφωνία αντίκειται στην ιδρυτική μας διακήρυξη αναφέρουν - Παραιτήθηκε και ο πολιτευτής Μανώλης Αλιφιεράκης 

35
fwfi_papandreou_arthro2

Νέο μεγάλο πρόβλημα για την Φώφη και το Κίνημα Αλλαγής - Η Σοσιαλιστική Διεθνής χαιρετίζει τη συμφωνία Τσίπρα με Ζάεφ και «ενθαρρύνει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να σταθούν αλληλέγγυες σε αυτή την προσπάθεια για ανάπτυξη και σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων»

18
main_vouli_tsipras_mitsotakis

Διαψεύδει η ΝΔ δημοσίευμα της FAZ που μιλά για δέσμευση Μητσοτάκη να μην ακυρώσει τη συμφωνία για το ονοματολογικό - Επιμένει ο Γερμανός δημοσιογράφος - Πατριδοκάπηλος και τσάμπα μάγκας, λέει το Μαξίμου για τον Κυριάκο - ΝΔ: Ο Τσίπρας χαμογελούσε, όταν ο Ζάεφ μιλούσε για «Μακεδόνες»

109