Θύελλα από την αντιπολίτευση για το μέρισμα: Αρπαξαν 14,5 δισ. και δίνουν 700 εκατ!

ΝΔ: Δείχνει άγχος για το σκάνδαλο Καμμένου - Φώφη: Δεν θα κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό - Ανδρουλάκης: Προεκλογικοί μποναμάδες με λογική Μαυρογιαλούρου - ΚΚΕ: «Κοινωνικά μερίσματα» από το πλεόνασμα φτώχειας - Ποτάμι: Επιταγές μοίραζαν πολλοί, αλλά λίγοι ξεγελάστηκαν - ΔΗΜΑΡ: Το παραμύθι έχει και τον δράκο

Θύελλα ξεσήκωσαν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τον τρόπο με τον οποίο αποφάσισε να διανείμει το πρωτογενές πλεόνασμα ως κοινωνικό μέρισμα η κυβέρνηση
, με την επίσπευση του διαγγέλματος από τον πρωθυπουργό, υπό το βάρος των αποκαλύψεων για τον κύριο Καμμένο
, την πίεση για πλειστηριασμούς από τους θεσμούς, αλλά και τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά

ΘΕΜΑ 104,6 FM. Η καλύτερη παρέα όπου κι αν βρίσκεσαι

«Η επίσπευση των ανακοινώσεων για το μέρισμα οφείλεται προφανώς στο άγχος του κ. Τσίπρα να ξεφύγει από τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Καμμένου» υποστήριξε η Νέα Δημοκρατία, ενώ κάνει λόγο για «θράσος» του πρωθυπουργού να παρουσιάζει ως δώρο στους συνταξιούχους την επιστροφή των εισφορών τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της ΝΔ αναφέρει:   
«Ο πρωθυπουργός των φόρων Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει 700.000.000 ευρώ από τα 14,5 δις ευρώ που έχει υφαρπάρξει από τους Έλληνες, γονατίζοντας την μεσαία τάξη και κάνοντας τους φτωχούς φτωχότερους. 
Είχε, μάλιστα, το θράσος να παρουσιάσει ως δώρο στους συνταξιούχους την επιστροφή των εισφορών τους που έχει ήδη επιδικάσει υπέρ τους η Δικαιοσύνη και να υποσχεθεί μπόνους στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. λόγω της αποτυχίας του να την εξυγιάνει.
Υ.Γ. Η επίσπευση των ανακοινώσεων για το μέρισμα οφείλεται προφανώς στο άγχος του κ. Τσίπρα να ξεφύγει από τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Καμμένου που ξεγυμνώνουν πια την Κυβέρνησή του
».


Λοβέρδος: Κυβερνάτε με κοροϊδίες - Άδωνις: Κουκουλώνετε τον «Καμμένο»
Στην Βουλή εν τω μεταξύ προκλήθηκε ένταση, με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να προαναγγέλλει πως το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στην Βουλή η σχετική τροπολογία και τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο να επισημαίνει πως «με κοροϊδίες κυβερνάτε τη χώρα. Η πολιτική σας χαρακτηρίζεται από την φράση "Να σου γκρεμίσω το σπίτι και να σου δώσω μια σκηνή να κοιμάσαι". Μια όμως είναι η αλήθεια και θα την βρείτε στην κάλπη».

Η αρχή έγινε όταν ο κ. Νίκος Δένδιας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός να μην έχει ενημερωθεί η Βουλή για το διάγγελμα του πρωθυπουργού.  «Λέω στον υπουργό Οικονομικών που δεν ζηλεύω τη θέση του, ότι ένας πρωθυπουργός που αδειάζει το κοινοβούλιο και να ενημερώνει απευθείας το λαό, παραπέμπει σε άλλη εποχή της απευθείας σχέσεως του ηγεμόνα με το λαό».
 
«Ο κ.  Δένδιας έχει μικρή τάση υπερβολής» απάντησε ο κ. Τσακαλώτος για να προσθέσει «Το μέρισμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν είναι μόνο θέμα του υπουργείου Οικονομικών. Έχει θέματα και για τις συντάξεις, του υπουργείου Ενέργειας και άλλων υπουργείων. Είναι υπερ-υπουργικό ζήτημα και θα υπάρξει  τροπολογία. Θα έχουμε χρόνο για να τα συζητήσουμε».


Λοβέρδος: Με κοροϊδίες κυβερνάτε την χώρα
Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος είπε προς τον κ. Τσακαλώτο πως «έχουν  έρθει τα πιο σκληρά μέτρα στην Βουλή και τα εισηγείται ο υπουργός Οικονομικών κάνοντας όμως εισαγωγή κατά του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας. Λες και η λιτότητα δεν προκαλείται από τα δικά του μέρα. Με κοροϊδίες κυβερνάτε τη χώρα. Η πολιτική σας χαρακτηρίζεται από την φράση "Να σου γκρεμίσω το σπίτι και να σου δώσω μια σκηνή να κοιμάσαι". Μια όμως είναι η αλήθεια και θα την βρείτε στην κάλπη».


Αδωνις Γεωργιάδης: Διάγγελμα για να καλυφθούν οι αποκαλύψεις για την συμφωνία με τους Σαουδάραβες
Ακολούθως, ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να υπεραποδίδει η οικονομία όταν οι στόχοι για ανάπτυξη αναθεωρούνται προς τα κάτω. Βέβαια, στο ερώτημα αυτό είχε δώσει νωρίτερα απάντηση ο κ. Τσακαλώτος μιλώντας για την συνειδητή επιβληθείσα υπερφορολόγηση στα μεσαία στρώματα. «Μάγος ο Τσίπρας. Μόνο ένας μάγος λέει ότι πετύχαμε υπεραπόδοση αν και έπεσε έξω στην ανάπτυξη. Τέτοιος ψεύτης δεν έχει περάσει ξανά» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης. Ο ίδιος δε υποστήριξε ότι το διάγγελμα του πρωθυπουργού επισπεύστηκε προκειμένου να αποσιωπηθούν οι αποκαλύψεις Λοβέρδου για τον ενδιάμεσο στην Διακρατική Συμφωνία με τους Σαουδάραβες για την πώληση βλημάτων. 

«Είναι προφανές γιατί ο Τσίπρας κάνει διάγγελμα. Φταίει ο Λοβέρδος και αυτό το χαρτάκι που κατέθεσε. Εσείς κ. Δρίτσα που σας θεωρώ έντιμο – δεν το λέω για όλους – το είδατε το έγγραφο που κατέθεσε ο  Λοβέρδος; Αν αυτό δεν είναι για ειδικό δικαστήριο τι άλλο να πω.). Αναφέρουν οι αξιωματικοί λεπτομερώς με ποιο τρόπο ο Καμμένος τους διέταξε να πάρουν το αεροσκάφος και να πάνε στην Θεσσαλονίκη για να υπογράψουν. Σε ταινία να γίνουν αυτά δεν θα τα πιστεύαμε. Εσείς τα πιστεύετε για χάρη της καρέκλας».

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς μίλησε για «πανικό» στην αντιπολίτευση από το διάγγελμα Τσίπρα.
 

Φώφη Γεννηματά: Ματαιοπονεί ο  Τσίπρας αν νομίζει ότι θα κοροϊδέψει τον Ελληνικό λαό
Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, σχετικά με τις ανακοινώσεις του Αλέξη Τσίπρα για το κοινωνικό μέρισμα, δήλωσε: 

«Ματαιοπονεί ο κ. Τσίπρας αν νομίζει ότι με τα αντίδωρα από τα λάφυρα της σκληρής φορολογίας, θα κοροϊδέψει τον Ελληνικό λαό. Δεν δίστασε μάλιστα να εμφανίσει ως δήθεν μέρισμα, τις  οφειλές του κράτους στους συνταξιούχους, για τις οποίες υπάρχουν  δικαστικές αποφάσεις, όσο και τις χρηματοδοτικές ανάσες στην ΔΕΗ που χρεοκόπησε  η πολιτική τους. 
Οι πολίτες τον έχουν καταλάβει και του γυρίζουν την πλάτη. Συσπειρώνονται στην Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και θα τον καταδικάσουν με την ψήφο τους στις εκλογές
».


Νίκος Ανδρουλάκης: Προεκλογικοί μποναμάδες με λογική Μαυρογιαλούρου
Ως θετική χαρακτηρίζει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, Νίκος Ανδρουλάκης, την διανομή μερίσματος αλλά επισημαίνει ότι θυμίζει λογική «μαυρογιαλουρισμού».

«Κάθε κοινωνικό μέρισμα που δίνεται σε χαμηλόμισθους, συνταξιούχους και τσακισμένους από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι θετική κίνηση. Εστω κι αν αυτή η κίνηση θυμίζει… προκαταβολικό πρωτοχρονιάτικο μποναμά» τονίζει.

Ωστόσο, ο Ν. Ανδρουλάκης υπενθυμίζει τον Αλέξη Τσίπρα «που έκανε διάγγελμα προκειμένου να ανακοινώσει το μέρισμα ύψους 1,4 δις ευρώ», τα εξής:

1. Ο προϋπολογισμός του 2017 προέβλεπε επιπλέον φόρους ύψους 2,5 δις ευρώ. Οι Ελληνες φορολογούμενοι, ειδικά οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, πλήρωσαν ακριβά το «αιματηρό πλεόνασμα» της κυβέρνησης. Δεν πρόκειται, λοιπόν, για προσφορά του κ. Τσίπρα στα χαμηλά εισοδήματα, αλλά για επιστροφή μέρους των επιπλέον φόρων που πληρώθηκαν φέτος. Κάποιος θα πρέπει να πει στον πρωθυπουργό ότι οι Ελληνες δεν είναι επαίτες.

2. Οι εισφορές του ΕΦΚΑ τσάκισαν περισσότερους από 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, σε πολλές περιπτώσεις και αναδρομικά. Η κυβέρνηση επέλεξε να τσακίσει τη μεσαία τάξη, να αναγκάσει χιλιάδες επαγγελματίες να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και να εγκαταλείψουν την Ελλάδα με αντάλλαγμα το πλεόνασμα φτώχειας.

3. Την ίδια στιγμή τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες ξεπερνούν τα 4 δις ενώ οι οφειλές των πολιτών προς την εφορία αγγίζουν τα 100 δις.

«Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να μοιράζει προεκλογικούς μποναμάδες με μια πολιτική «μαυρογιαλουρισμού», θα έπρεπε να βρει τρόπους να ενισχύσει την πραγματική οικονομία και την ανάπτυξη μέσω στοχευμένων μεταρρυθμίσεων» σχολίαζε ο Ν. Ανδρουλάκης και κατέληξε: «Εμείς έχουμε προτείνει την προοδευτική φορολόγηση των εισοδημάτων αλλά και την παραγωγή νέου «πλούτου» μέσω αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και μεγάλων έργων που μπορούν να γίνουν στη χώρα. Αλλά, η διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης έχει «παγώσει» την ανάπτυξη και οδηγεί τη χώρα σε «στασιμοχρεοκοπία». Δηλαδή μια οικονομία που «σέρνεται» χωρίς να απογειώνεται και που επιβιώνει σε συνθήκες μιζέριας».


ΚΚΕ: «Κοινωνικά μερίσματα» από το πλεόνασμα φτώχειας του ελληνικού λαού
«Μόνο ως ωμή και ξεδιάντροπη προπαγάνδα μπορούν να εκληφθούν» οι αποψινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
 
Ο Περισσός σημειώνει ακόμα ότι τα κοινωνικά μερίσματα της κυβέρνησης έρχονται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η κυβέρνηση προετοιμάζει νέο γύρο αντιλαικών μέτρων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει: 
«Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προετοιμάζει το νέο γύρο αντιλαϊκών προαπαιτουμένων, που τσακίζει και τα τελευταία προνοιακά επιδόματα, που φέρνει στη βουλή ένα προϋπολογισμό φοροληστείας, που εγκαινιάζει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών περιουσιών, ενώ βάζει στο στόχαστρο πιο αποφασιστικά ακόμα και το δικαίωμα στην απεργία, οι βραδινές εμφανίσεις του κ. Τσίπρα, για να μοιράσει «κοινωνικά μερίσματα» από το πλεόνασμα φτώχειας του ελληνικού λαού, μόνο ως ωμή και ξεδιάντροπη προπαγάνδα μπορούν να εκληφθούν.

Η πιο μεγάλη κοροϊδία, όμως, είναι αυτή που αναμασούν καθημερινά τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και που επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός, περί ανακούφισης του λαϊκού κόσμου και δίκαιης ανάπτυξης, τα οποία καταρρέουν μπροστά στη βαρβαρότητα που καθημερινά ζει ο λαός, εξαιτίας της πολιτικής που και αυτή η κυβέρνηση υλοποιεί, παίρνοντας για αυτό τα συγχαρητήρια της ΕΕ και του ΔΝΤ
».


Ποτάμι: Επιταγές μοίραζαν πολλοί, αλλά αυτοί που ξεγελάστηκαν ήταν λίγοι
Όταν ένας πολιτικός μοιράζει λεφτά, δεν τα μοιράζει από την τσέπη του. Τα λεφτά που ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει σήμερα ο κ.Τσίπρας, είναι από την τσέπη εκείνων που πασχίζουν καθημερινά να πληρώσουν τους αβάσταχτους φόρους του. Γι΄αυτούς ούτε κουβέντα! Η εξόντωση της μεσαίας τάξης συνεχίζεται συστηματικά. Δεν τον ενδιαφέρει ότι σε λίγο δεν θα μπορούν να πληρώνουν φόρους όσοι έχουν απομείνει να εισφέρουν στα δημόσια ταμεία, οπότε τέλος και τα επιδόματα, αναφέρει το Ποτάμι για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.
 
Η ανακοίνωση του Ποταμιού στο υστερόγραφο της επισημαίνει: «Οι εξαγγελίες γίνονται μια μέρα μετά τη χθεσινή μαζική προσέλευση στις κάλπες για το νέο προοδευτικό φορέα. Αν κοιτάξει προς τα πίσω θα μάθει ότι επιταγές μοίραζαν πολλοί, αλλά αυτοί που ξεγελάστηκαν ήταν λίγοι». 


ΔΗΜΑΡ: Το παραμύθι έχει και τον δράκο των παγκόσμιων και εγχώριων ελίτ
«Μόνο κάποιος που έχει γαλουχηθεί με έργα επιστημονικής φαντασίας μπορεί να διαστρεβλώνει τόσο την πραγματικότητα» σημείωσε η ΔΗΜΑΡ για τις εξαγγελίες Τσίπρα υποστηρίζοντας επίσης ότι οι «θέσεις εργασίας που επικαλείται ο κος Τσίπρας δεν ήταν τόσο επισφαλείς και τόσο ανεπαρκείς ώστε να μην καλύπτουν ούτε τη διατροφή ενός ανθρώπου».

Η ΔΗΜΑΡ στην ανακοίνωση της αναφέρει ακόμα ότι ο πρωθυπουργός επικαλείται την ανάπτυξη όταν ούτε μια σοβαρή επένδυση δεν έχει πραγματοποιηθεί επί των ημερών του. «Το μόνο που γνώρισε ανάπτυξη είναι η εκτεταμένη φτώχεια που δεν αντιμετωπίζεται με ετήσια εφάπαξ «φιλανθρωπία» από ένα κοινωνικό μέρισμα συσσωρευμένο με τον πιο σκληρό και αντικοινωνικό τρόπο» σημειώνει επίσης και προσθέτει: «Και το παραμύθι έχει και τον δράκο των παγκόσμιων και εγχώριων ελίτ. Ασφαλώς και οι ανεξέλεγκτοι  φορολογικοί παράδεισοι του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού χρειάζονται έλεγχο και ρυθμίσεις γιατί στερούν σημαντικούς φορολογικούς πόρους από τις κυβερνήσεις που θα μπορούσαν να ενισχύσουν το κοινωνικό κράτος.  Όμως αποτελεί δοκιμασία για τη λογική ο ισχυρισμός ότι για την υπερφορολόγηση και τη φτωχοποίηση που επέβαλε η κυβέρνησή του φταίει η offshore του Καρόλου της Αγγλίας. Δυστυχώς προσπάθησε να μιμηθεί τον Αη Βασίλη ένα μήνα νωρίτερα, για προφανείς μικροκομματικούς σκοπούς».

ΣΧΟΛΙΑ (47)

ankirk

Εγώ ξέρω πως οι Σαμαροβενιζέλοι πήραν τις περιουσίες και τις συντάξεις των Ελλήνων και δεν έδωσαν ούτε σάλιο.Τώρα η ΝΔ μάλλον βλέπει πως τα δεδομένα αλλάζουν και ως συνήθως βρίσκεται σε πανικό,Γι αυτό σκούζει η χωματερή της Πειραιώς.Πάρτε τους έναν έναν και πείτε μου πού πέτυχαν κάτι καλό για τους πολίτες.Μην κουράζεστε.Δε θα βρείτε απολύτως τίποτα.

Χε

Έχεις δίκιο δεν υποθήκευσαν την χώρα 99 χρόνια,δεν έκοψαν το Εκας των χαμηλοσυνταξιουχων,δεν πήγαν το αφορολογητο στα 5600 κά!!!!!!! ή βλαξ ή καλοβολενενο τρολ!!!!

giannis

Μας έχουν πάρει και τα σώβρακα και θα μας δώσει 200, 300 ευρώ, εάν την επομένη κάνει ένα γκάλοπ πιστεύω ότι τα ποσοστά του θα φουσκώσουν γιατί τέτοιος χαζολαός είμαστε.

νγδ

Τέτοιο γλέντι που σας κάνει ο Τσίπρας δεν ξανάγινε!!!μιλάμε ότι σας έχει όλους μαζί(νδ,πασοκ-ποτάμια, Αλαφούζους, μαρινακηδες βαρδινογιαννηδες) για breakfast!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!μιλάμε για τρελό κολατσιό....

Τι λέτε τώρα ..

Μπροστά σ' αυτόν , ο Μαυρογιαλούρος είναι Αρσακειάδα !!!

Περιμένετε και θα δείτε ΠΦΑπάτες !!!

Οταν καθήσουν να σκεφτούν οι συνταξιούχοι, πόσα χάνουν το χρόνο από τον επανυπολογισμό των συντάξεων, από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς , από τη μείωση του αφορολόγητου και την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων , τότε να δεις μαύρο που θα πέσει στον Μαυρογιαλούρο !! Ούτε ψύλλος στον κόρφο σας .... Νομίζετε ότι με καθρεφτάκια θα ξεγελάσετε τους Ιθαγενείς ......Κούνια που σας κούναγε !!

Ζανής

Δεν είναι όλα από την υπερφορολόγηση όπως σας αρέσει στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να διατυμπανίζετε. Είναι και από το μάζεμα των κρατικών δαπανών, από τις τεράστιες σπατάλες που κάνατε στο χώρο της υγείας και τις μίζες που παίρνανε κάποιοι τόσα χρόνια για εισαγωγή και άχρησιμοποίητο ιατρικό εξοπλισμό, για σωρεία και αχρείαστων φαρμάκων που τα πετούσατε σε πηγάδια και πολλά πολλά πολλλά άλλα....Από το κτύπημα και το συμμάζεμα όλων αυτών ήρθαν στον κρατικό κουρβανά εκατοντάδες εκατομμύρια και τα οποία επί των ημερών σας πήγαιναν στις τσέπες αετονύχηδων, λαμογίων, εις βίλλας και εις επιγείους παραδείσους κλπ κλπ. 250 δις επί των ημερών σας έφυγαν εις εξωτερικάς κρυψώνας και καταχρεοκοπήσατε τη χώρα. Εις άλλας χώρας οι κυβερνήσεις που φεύγουν και παραδίδουν σε άλλας τους αφήνουν μια οικονομία διαχειρίσημη, μέχρι στη μέση ενός πιθαρίου και παραπανω. εσείς παραδώσατε στο Μέγα Αλέξη όχι μόνο άδειο πιθάρι αλλά κάτω από αυτό υπύρχε βαθύ πηγάδι με ελάχιστα κέρματα και αυτά δανεικά στον πυθμένα του. Κι ενώ οι άλλες κυβερνήσεις μπορούν να γεμίσουν και να βάλουν και σε δεύτερο χρήματα όταν κυβερνάνε, εδώ ο Αλέξης έπρεπε πρώτα μέσα σε δυο χρόνια να γεμίσει το άδειο πηγάδι και στη συνέχεια να βάζει χρήματα και στο άδειο κρατικό πιθάρι. Καταλάβατε; Και βγαίνετε από πάνω και αλυχτάτε γιατί δεν ανέβασε την οικονομία εκεί που θα θέλαμε όλοι μας μέσα σε δυο χρόνια.Υπήρχε το άδειο πηγάδι πάνω στο χάρτινο πώμα του οποίου στηριζόταν και το άδειο πιθάρι που του παραδώσατε. Και μη συγκρίνετε τη γρήγορη ανάπτυξη οικονομία άλλων χωρών που οι κυβερνήσεις παραλαμβάνουν από τις προηγούμενες καλές οικονομίες ή έστω μισογεμισμένα πιθάρια και όχι συν τα "άδεια πηγάδια και τις στέρνες"που παραδώσατε στον Μέγα Αλέξη Τσίπρα. Και στην περίπτωσή σας σας ταιριάζουν απόλυτα οι στίχοι του ποιητή για την οικονομία που παραδώσατε:" δεν έχουμε πηγάδια δεν έχουμε πηγές, μονάχα λίγες στέρνες, άδειες κι αυτές...."Αυτά παραδώσατε, λησμονιάρηδες και αδιόρθωτοι.

@

Μπράβο Ζανή. Τα είπες όλα.

@@@

Πολύ ωραία τα λέτε αριστερά λαμόγια!!!!!

Κώστας Κ.

Τι λες ρε Ζανή, ωραίο παραμυθάκι.. Συμμάζεψε δαπάνες ε;; Βάλε στο google "δαπάνες 2015 2016 2017" και κοίτα τι βγαίνει..: "Αύξηση δημοσίων δαπανών τόσο σε επίπεδο κρατικού όσο και τακτικού προϋπολογισμού θα αποτυπωθεί και το 2016 συγκριτικά με την περυσινή χρονιά. Συγκρίνοντας το κλείσιμο του 2015 με τις προβλέψεις που έχουν γίνει στον προϋπολογισμό για φέτος, προκύπτει ότι οι δαπάνες θα είναι κατά τουλάχιστον 450 εκατ. ευρώ υψηλότερες σε σχέση με το 2015. Μάλιστα, πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως προκύπτει από τις προτάσεις που έχει διατυπώσει στους δανειστές στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, είναι οι δαπάνες της φετινής χρονιά να αυξηθούν ακόμη περισσότερο. " Μπήκαν πάλι σε υπηρεσία τα συριζοτρόλια, θα λαδώσει το αντεράκι σας πάλι...

Nick

Οι λεγόμενες "σπατάλες στην Υγεία είχαν μαζευτεί, μειωθεί ήδη το 2014, επί Σαμαρά. Συγκεκριμένα, μείωσαν την φαρμακευτική δαπάνη, όπως και τις μηνιαίες συνταγογραφήσεις για φάρμακα στα 5,2 εκατομμύρια, ενώ οι αγαπημένοι σου τα τελευταία 3 χρόνια ανέβασαν τις φαρμακευτικές μηνιαίες συνταγογραφήσεις στα 6,4 εκατομμύρια και αρνήθηκαν να γίνει αντικείμενο έρευνας στην Εξεταστική για την Υγεία η περίοδος 2015-2016. Ταυτόχρονα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου και οι επιστροφές φόρων είναι αυξημένες σε σχέση με το 2014. Για να μην αναφέρω την ύφεση που έφεραν (από ανάπτυξη το 2014) το 2015 και 2016. Τώρα, για τις καταθέσεις που έφυγαν μάλλον δεν τα ξέρεις καλά ή τα ξέρεις και ψεύδεσαι. Γιατί η αλήθεια είναι πως οι καταθέσεις στις τράπεζες άρχισαν να επιστρέφουν ήδη από 2012 και μετά από 2 χρόνια επέστρεψαν πάνω από 13 δις. Αντίθετα, μόλις ανέλαβαν οι αγαπημένοι σου με την "περήφανη διαπραγμάτευση" που εφάρμοσαν οι καταθέσεις μειώνονταν συνεχώς, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει "σάλιο" και να έρθουν τα capital controls. Και κάτι ακόμα: [...]

Κώστας Κ.

"Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, υπουργεία και λοιποί φορείς του Δημοσίου (ο.τ.α., νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.) είχαν στο τέλος του 2016 ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις συνολικού ύψους 3,527 δισ. ευρώ προς ιδιώτες. Κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2017, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους αυξήθηκε κατά 387 εκατ. ευρώ και έφθασε τα 3,914 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουλίου 2017. Επιπλέον, μέσα στο πρώτο επτάμηνο του 2017 οι ανεξόφλητες επιστροφές φόρων αυξήθηκαν στα 1,521 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουλίου του τρέχοντος έτους." Δηλαδή ενώ χρωστάνε 5,5 δις προς ιδιώτες, δεν τα δίνουν και μοιράζουν το 1/5 σε ελεημοσύνες στους ιθαγενείς. Στο μεταξύ επιχειρήσεις θα κλείσουν διότι το κράτος δε τους δίνει αυτά που τους χρωστάει, εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους αλλά δε βαριέσαι τι τους νοιάζει, ο λαός που ζει από την ελεημοσύνη και "μεγαλοθυμία" των αρχόντων με τα επιδοματάκια, είναι λαός που τον κάνουν ότι θέλουν, αν έχει δουλειές και επιχειρήσεις, σηκώνει κεφάλι και το Κράτος-Δυνάστης αισθάνεται μια ανασφάλεια...

χαχαχα

τελικα βλεποντας κατι απιθανους τυπους σαν εσενα σε διαφορα φορουμ και ο πλεον απιστος τελικα ειδε την αληθεια.ποια δλδ?οτι υπαρχουν ψηφοφοροι-συριζοαπλυτοι που ο αγαπημενος τους πινοκιο τους κοβει μεροκαματο για να γραφουν ποσο καλος αξιος και στοργικος ηγετης ειναι.σιγουρα με ολα αυτα που εγραψες θα σου δωσει και μπονους.τωρα αν μου πεις οτι δεν εισαι βαλτος και οτι αυτα τα γραφεις επηδει τα πιστευεις...τοτε παω πασο...ο γιατρος σε τετοιες περιπτωσεις ειπε να λεμε ναι και να μην νευριαζουμε τον ασθενη...ειναι ο αλεξης ο καλυτερος???ναιιιιι θα παει μπροστα τη χωρα???ναιιιιι θα μας βγαλει απο τα μηνμονια???ναιιιι ναιιι ναιιι μπεεε μπεεε ναιιι μπεεε

ankirk

Σε ποιους απευθύνεσαι ρε Ζανή? Στους νοσταλγούς της μίζας,της διαφθοράς και της διαπλοκής? Αυτοί δεν αλλάζουν με τίποτα.Ακόμα νομίζουν πως θα τους σώσουν!!! Ποιοι? Ο Άδωνις,ο Κούλης ,ο Βρούτσης,ο Χατζηδάκης και όλα τα λοιπά γλοιώδη υποκείμενα? Θα τρελαθούμε εντελώς! Δεν υπάρχει σωτηρία με τέτοια μυαλά.

Δ.ν

Συμφωνω απολυτως

Γιωργος

Δεν μας λες ρε τρολλακι ποσα αρπαξες απο τον Καρανικα?Πατα στο google αριστερα και ψευτια να δεις τι θα σου βγαλει.

@Ζανη

Ξέρεις τι λέω εγώ ο αδαής 100 χρόνια μνημόνια αυτά μας πάνε

Cyberdyne

Φανταστείτε τι έχει να γίνει άμα πάει σε εκλογές. Θα μοιράζει έξω από τα εκλογικά τμήματα 200ευρα για κάθε ψήφο. χαχαχαχα παρακμη απόλυτη μπανανία.

Ο Καμένος

να περάσει από τον εισαγγελέα , να αποδείξει ότι δεν είναι Τσοχατζόπουλος !

νεα εγνατία

ψίχουλα για να μην μιλάμε από https://neaegnatia.com.gr/

παράλυση της λογικής

4 εκατομμύρια και κάτι πολίτες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία. Κάποιοι από αυτούς έχασαν ή θα χάσουν το σπίτι τους ή και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Η ανεργία παραμένει σταθερά πάνω από 20% αφού οι λιγοστοί τρελοί που αποφάσισαν να επενδύσουν στη Ελλάδα αποχωρούν ένας ένας απογοητευμένοι. Το δημόσιο χρέος δυσθεώρητο και διαρκώς ανεβαίνει. Η οικονομία κατεστραμμένη, οι κοινωνικές υποδομές ανύπαρκτες, το δημόσιο σταθερά τεράστιο, αργόσχολο και παμφάγο. Αυτό το κράτος θα μοιράσει μέρισμα !!! Δεν θα περιορίσει τις σπατάλες του. Δεν θα διορθώσει τον χαοτικό τρόπο λειτουργίας του. Δεν θα επιδιώξει ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης. Θα μοιράσει ματωμένα ευρώ που απέκτησε ρουφώντας και το τελευταίο ευρώ από την αγορά. Πλήρης παράλυση της λογικής.

Δε σκέφτεσαι σα Συριζαίος

Φίλε, ο Τσίπρας φθινόπωρο 2018 θα πάει σε πρόωρες εκλογές, με το αφήγημα "έβγαλα τη χώρα από τα μνημόνια, η χώρα αλλάζει σελίδα, πρέπει μια νέα κυβέρνηση να έχει νωπή εντολή για τον πρώτο προυπολογισμό χωρίς μνημόνια, δοξάστε με". Γιατί αν περιμένει το 2019, με μείωση συντάξεων 20% και μείωση του αφορολόγητου, το οποίο θα κόψει 1 μισθό και 1 σύνταξη το χρόνο, κάηκε. Θα τα αφήσει στον Κούλη, για να υποστεί αυτός τη φθορά. Ο Τσίπρας θα κάνει εκλογές φθινόπωρο 2018, για να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες, με την ελπίδα να φθαρεί ο Μητσοτάκης και μετά να ξαναγίνει πρωθυπουργός. Τώρα λοιπόν, δε νοιάζεται να επενδύσει τα λεφτά να κάνει θέσεις εργασίας. Κοιτάζει το άμεσο μέλλον, τι μπορεί να κάνει για να αγοράσει ψήφους.

peter

η χωρα μια ζωη μνημονια θα εχει μην εχετε αυταπατες και καθοσαστε και ακουτε τι λεει ο σαλτιμπακος προσπαθει να μαζεψει προβατα στο μαντρι και ταζει ταζει αυτος που θα καταργουσε τον ενφια τα μνημονια κλπ εγω προσωπικα δεν τον πιστεψα οπως δεν πιστευω κανεναν τους η δουλεια τους ειναι να λενε ψεματα το θεμα ειναι οτι τα καταπινουν τα ζωα

ποιο πρωτογενες πλεονασμα ρε καραγκιοζηδες;

Τα λεφτά από τις συντάξεις κύριες και επικουρικές και απο τα εφάπαξ μοιραζει στους φτωχούς που ωφειλει και δεν τα δίνει εδώ και χρόνια και με μια σύνταξη και ένα εφάπαξ που δεν δίνει απο τη μια δυσαρεστει έναν που δεν είναι ψηφοφόρος ΣΥΡΙΖΑ και εξαγοράζει πεντεξι ψήφους ,πολύ καλά κάνει φυσικά αφού αυτό το έκανε και ο σαμαρας μοιρασε κι αυτός και μαλιστα σε εν ενεργεια δημοσιιυς υλαλληλους και είδαμε πόσο ωραία την έσωσαν κατι τετοια παπατζιλικια την ψωροδεξια,απλώς όλο αυτό το σκηνικό γινοταν και γίνεται με την προστασία και τις ευλογιες του κρυφοκομουνιστικου κονκλάβιου των Βρυξελλών,τους φτωχούς να τους βοηθήσει αλλά να μην φτωχοποιει άλλους μπορεί να έχουμε αριστερή κυβέρνηση αλλά δεν έχουμε κανονικό κουμουνισμο για να γίνουμε όλοι ίσια και να τα μοιραστούμε όσοι δούλεψαν με όσους δε δούλεψαν ,οσοι δεν μπορούν και δεν θέλουν να κάνουν λαμογιες με όσους κάνουν λαμογιες και εικονικά διαζύγια ,όσοι δεν μπορούν να κρύψουν εισοδήματα και μαύρα με όσους εισπράττουν αδηλωτα και μαύρα και το παίζουν και αδύνατες κοινωνικές τάξεις ,ας περιμένουν να γίνει πρωτα κομουνιστικη βίαιη ανατροπή του αστικού καθεστώτος και μετα μας κάνουν όλους ίσια για να κανονίσουμε κι εμείς τότε την πορεία μας να καβαλήσουμε κι εμείς ένα άρμα Τ54 και να καταλάβουμε μια αριστερή έπαυλη.Ο συνταξιούχος που περιμένει τη σύνταξη του κύρια είτε επικουρική το εφάπαξ του πεινάει γιατί έχει στεγαστικά δάνεια παιδιά φοιτητές κλπ υποχρεώσεις ενφια ασφάλειες τελη κυκλοφορίας εφορία ρεύμα τηλεφωνο φαγητα ρουχα κλπ και ντρεπεται να πάει να ψάξει στα σκουπίδια για φαγητό γιατί είχε μια θέση στην κοινωνία άλλος στρατηγός άλλος διευθυντής κλπ και ειναι αναγνωρίσιμα πρόσωπα και υπομένουν βουβά ποτέ θα τους λυπηθουν τα αριστεροδεξιολαηκιστικα σουργελα και τους ελεησουν και ο Κυριος Ιησους υμών Χριστος είπε αν έχεις δύο χυτονες να χαρίσεις τον ένα,δεν εννοούσε ο Χριστιανός οποιος έχει δύο χυτονες,να τον βάζετε κάτω να του αρπάζετε και τους δύο χυτονες και τον αφήνετε ξεβρακωτο ;

Babis

Τ' άρπαξε απο τους νοικοκυραίους και τα δίνει στους τεμπέληδες. Αλλά ακομα κι αυτοί δεν ξεγελιούνται με χάντρες και καθρεφτάκια, όπως οι ινδιάνοι. Με μυρμήγκια δεν χορταίνει η αλεπού. Τα ψεύτικα λόγια δεν τα ξεχνάει κανείς Mr Aleksis. Οuououououst.

τερης

Μηπως ηθελε η νδ να πληρωσει το ενφια αυτων που εχουν 10 σπιτια τσιπρα προχωρα και αστους να δερνωντε το μερισμα ειναι για τους φτωχους

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tosounidis

«Ακόμη μια φορά ο Δημήτρης Καμμένος αποστατεί από τις δεσμεύσεις του. Ενώ δεσμεύτηκε δημόσια σε σειρά δηλώσεών του ότι θα κινήσει άμεσα τη διαδικασία παραίτησής του από τη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής, αυτή τη στιγμή κρύβεται», υπογραμμίζει ο Θεόδωρος Τοσουνίδης