PROTOTHEMA

Πολιτική

Στις 19 Νοεμβρίου ανοίγουν ξανά οι κάλπες

Κεντροαριστερά: Κωδικός... TV, τηλέφωνα και ραντεβού ενόψει της δεύτερης Κυριακής

Κεντροαριστερά: Κωδικός... TV, τηλέφωνα και ραντεβού ενόψει της δεύτερης Κυριακής

Με απευθείας διαπραγματεύσεις των επιτελείων Γεννηματά- Ανδρουλάκη θα θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες για το debate των δύο υπψηφίων - Πιθανή ημέρα διεξαγωγής η Πέμπτη 16 Νεομβρίου

Σε τηλεοπτικές εμφανίσεις και συναντήσεις με στελέχη θα αφιερώσουν τον χρόνο μέχρι να ανοίξουν ξανά οι κάλπες την ερχόμενοι Κυριακή οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι του νέου φορέα. 


Η κυρία Γεννηματά θα συναντηθεί σήμερα με τον Γιάννη Μανιάτη και τον Γιιώργο Καμίνη, ενώ σε λίγη ώρα θα παραχωρήσει συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

ΘΕΜΑ 104,6 FM. Συντονίσου από τις 20 Νοεμβρίου με το πιο ενημερωτικό ραδιόφωνο της πόλης

Είναι προφανές ότι και οι δύο υποψήφιοι θέλουν να απευθυνθούν στους πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες στις 12 Νοεμβρίου, οι οποίοι και έχουν δικαίωμα ψήφου τη δεύτερη Κυριακή. 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί ακόμη και με τους αρχηγούς των κομμάτων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που δεν ήταν υποψήφιοι για τον νέο φορέα, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Θα επιδιώξει να συναντηθεί και με όλους τους αντιπάλους της της πρώτης Κυριακής. Το μόνο ραντεβού που πάει για την ερχόμενη Δευτέρα είναι με τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς πρώτα θα πρέπει να έχουν αποφασίσει οι πολίτες τον ρόλο με τον οποίο θα συμμετάσχει η κάθε πλευρά. 

Οι δύο υποψήφιοι μίλησαν τηλεφωνικά και συμφώνησαν να συνεργαστούν τα επιτελεία τους για τη διενέργεια του debate, πιθανότητα την Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αλιβιζάτος ανακοίνωσε πως η τηλεμαχία δε θα γίνει υπό την αιγίδα της επιτροπής. 

Στόχος της κυρίας Γεννηματά είναι να δείξει ότι έχει αρχίσει ήδη να υλοποιεί την επόμενη μέρα. Οι συνεργάτες της ξεκίνησαν μάλιστα να σχεδιάζουν το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα. «Πρέπει να δικαιώσουμε όλους όσοι συμμετείχαν, είτε ως υποψήφιοι, είτε ως ψηφοφόροι» υπογράμμισε στο protothema.gr εις εκ των επιτελών της προέδρου του ΠΑΣΟΚ. 

Παράλληλα με τις συναντήσεις και τα τηλεφωνήματα, στο προσκήνιο και το παρασκήνιο. Το τρίπτυχο που θα προτάξει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι «τολμήσαμε- πετύχαμε καθαρή νίκη - συνεχίζουμε».

Στο πλαίσιο αυτό, οι συνεργάτες της απέφυγαν να σηκώσουν το γάντι του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος μίλησε για κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική.

«Τώρα πρέπει να πάμε στην επόμενη μέρα. Να αγωνιστούμε για μια κοινωνία που θα είναι παράδεισος ευκαιριών για όλους τους Έλληνες, ιδιαίτερα αυτούς που δεν άντεξαν τα τελευταία χρόνια. Για εμένα στρατηγικός αντίπαλος είναι το κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική. Είχες μια κληρονομιά, είχε κάποιος χρήματα, γίνεσαι ισχυρότερος. Ήταν ο πατέρας σου πολιτικός; Αρα πιθανότατα να γίνεις κι εσύ πολιτικός σε σχέση με κάποιον που δεν έχει την κληρονομική ισχύ. Εγώ δεν θέλω αυτή την κοινωνία.» δήλωσε χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με την στρατηγική για το δεύτερο γύρο και τι θα πει στους πολίτες για να τον επιλέξουν ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως μπορεί να εγγυηθεί ότι η επόμενη μέρα θα είναι ημέρα πολιτικής ανανέωσης. «Ο κόσμος ζητά κάτι καινούργιο που να είναι πραγματικά καινούργιο. Όχι μόνο νέα πρόσωπα φερετζές σε ένα παλιό σύστημα εξουσίας, αλλά μια καινούργια παράταξη που θα έχει σκοτώσει μέσα της τη δημαγωγία και το πελατειακό κράτος. Αυτό μπορώ να εγγυηθώ στις 200 χιλιάδες ψηφοφόρους» τόνισε. 

Διευκρίνισε επίσης ότι θα παραμείνει στην παράταξη ακόμη κι αν ηττηθεί. «Εγώ πάντα ήμουν εδώ. Δεν έφυγα ποτέ. Αγωνίστηκα ακόμη κι όταν κινδύνευε να μην μπει στη Βουλή το κόμμα μας. Δεν εμπορεύομαι την παρουσία μου.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία