Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για το «Ερρίκος Ντυνάν» αποφάσισε η Εξεταστική

Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για το «Ερρίκος Ντυνάν» αποφάσισε η Εξεταστική

Το άνοιγμα θα αφορά τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων - Θα επεκταθεί και σε πρώην υπουργούς εάν διαπιστωθεί  ότι εμπλέκονται με την διαδικασία μεταβίβασης του νοσηλευτικού ιδρύματος - Η νομιμότητα της απόφασης θα εξεταστεί από την επιστημονική επιτροπή της Βουλής 


Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για το «Ερρίκος Ντυνάν» αποφάσισε η Εξεταστική
Την απόφαση να προχωρήσουν σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των μελών των διοικητικών συμβουλίων του «Ερρίκος Ντυνάν» επιβεβαίωσε η πλειοψηφία της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.

Η πλειοψηφία δε μετά από πρόταση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα αποφάσισε να επεκταθεί η απόφαση για άνοιγμα λογαριασμών και σε πρώην υπουργούς Υγείας εφόσον διαπιστωθεί ότι εμπλέκονται με την διαδικασία μεταβίβασης του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Πάντως, η απόφαση της επιτροπής θα εξεταστεί και από την επιστημονική επιτροπή της Βουλής προκειμένου να διαπιστωθεί ότι τηρεί τις νόμιμες διαδικασίες. Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς εξήγησε πως η εξεταστική επιτροπή έχει αρμοδιότητες εισαγγελέα πλημμελειοδικών επισημαίνοντας πως η συγκεκριμένη κατηγορία δικαστικών λειτουργών δεν μπορούν να προχωρούν μονομερώς σε άνοιγμα τραπεζικών λειτουργών (σ.σ. απαιτείται έγκριση από δικαστικό συμβούλιο κ.α.).

Επίσης, η επιτροπή αποφάσισε να στείλει νέα κλήση για εξέταση στον πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρο Παπαδημητρίου ο οποίος επέλεξε αντί φυσικής παρουσίας να αποστείλει υπόμνημα. Αρχικά, ο κ. Λάππας εισηγήθηκε την βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα, πρόταση με την οποία συντάχθηκε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. Ωστόσο, αποφασίστηκε να σταλεί νέα αυστηρή επιστολή που να καλεί τον μάρτυρα για κατάθεση.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης