Τώρα ο Φλαμπουράρης τα ρίχνει στις επιχειρήσεις για το χαμένο «πακέτο Γιούνκερ»

Τώρα ο Φλαμπουράρης τα ρίχνει στις επιχειρήσεις για το χαμένο «πακέτο Γιούνκερ»

Καμία απάντηση για τα νούμερα που δείχνουν ότι δεν έχει αξιοποιηθεί ούτε το 30% των χρημάτων για την Ελλάδα - Αντίθετα λέει ότι είναι χρονοβόρα διαδικασία και δεν ευθύνεται η κυβέρνηση

Να βγάλει τελείως από τις πλάτες της κυβέρνησης την ευθύνη για την μικρή απορροφητικότητα του λεγόμενου πακέτου Γιούνκερ
επιχειρεί τώρα ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης
μετά την παραδοχή του ότι η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τα χρήματα από το πακέτο που φέρει την ονομασία του προέδρου της Κομισιόν.

Δύο ημέρες μετά τη δήλωσή του που προκάλεσε σάλο και καυστικά σχόλια στο διαδίκτυο
ο κ. Φλαμπουράρης όχι μόνο δεν αναγνωρίζει καμία ευθύνη στην κυβέρνηση - αν και στη συνέντευξή του είχε πει στην παρατήρηση του δημοσιογράφου για τις καθυστερήσεις ότι ««δεν γίνονται σε ένα χρόνο αυτά τα πράγματα. Είμαστε κυβέρνηση δύο χρόνια» - αλλά αντίθετα ρίχνει τις ευθύνες στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δε, κατηγορεί τα μέσα ενημέρωσης για σπέκουλα και διαστρέβλωση της αλήθειας.

«Το "πακέτο Γιούνκερ" αποτελεί δανειοδότηση, κυρίως προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και απαιτεί business plan ώστε να αποδεικνύεται η βιωσιμότητα της επένδυσης, ώστε να είναι εφικτή η απορρόφηση του δανείου. Αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα. Δεν έχει την ευθύνη επί τούτου η ελληνική κυβέρνηση και γι’ αυτό το λόγο καθυστερεί η έγκριση του δανείου, αλλά κυρίως η εκταμίευσή του» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας στη δήλωσή του.

Πάντως ο κ. Φλαμπουράρης δεν δίνει καμία απάντηση για την αμείλικτη αλήθεια των αριθμών που δείχνουν ότι σε μόλις από τα περίπου 15 δισ. επενδύσεων που αναμένονταν πριν από δύο χρόνια μέχρι και φέτος στη χώρα μας η αξιοποίηση Γιούνκερ ανέρχεται μόλις στα 3,7 δισ. ευρώ.

Η δήλωση του κ. Φλαμπουράρη έχει ως εξής:

«Για μια ακόμη φορά παραποιήθηκε η αναφορά μου στο ‘’πακέτο Γιούνκερ‘’ ώστε να υπάρξει σπέκουλα και διαστρέβλωση της αλήθειας. Το ‘’πακέτο Γιούνκερ‘’ αποτελεί δανειοδότηση, κυρίως προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και απαιτεί business plan ώστε να αποδεικνύεται η βιωσιμότητα της επένδυσης, ώστε να είναι εφικτή η απορρόφηση του δανείου. Αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα. Δεν έχει την ευθύνη επί τούτου η ελληνική κυβέρνηση και γι’ αυτό το λόγο καθυστερεί η έγκριση του δανείου, αλλά κυρίως η εκταμίευσή του.
Αυτή ακριβώς ήταν η δήλωσή μου. Έχει καμία σχέση με αυτά που γράφονται και λέγονται;».

Το βίντεο με την αρχική δήλωση Φλαμπουράρη:Η αλήθεια των αριθμών: Ούτε στο 30% η αξιοποίηση
 
Βασικός μοχλός αναπτυξιακής βοήθειας του Σχεδίου Γιούνκερ, εκτός από τα 35 δισ. ευρώ των κοινοτικών επιδοτήσεων (που είναι ουσιαστικά τα ίδια κοινοτικά κονδύλια που δικαιούτο και από πριν η χώρα μέσω του ΕΣΠΑ) είναι και τα επιπλέον αναπτυξιακά δάνεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), του χρηματοδοτικού μέσου του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη. Το Επενδυτικό σχέδιο αυτό, όταν ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2014 ως «Σχέδιο Γιούνκερ», προέβλεπε χρηματοδότηση επενδύσεων ύψους 315 δισ. ευρώ συνολικά έως το 2017 για ολόκληρη την Ευρώπη. Από τα ευρωπαϊκά ταμεία της Ε.Ε. και της ΕΤΕπ επρόκειτο να διατεθούν 21 δισ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα θα προέρχονταν από ιδιώτες επενδυτές και μόχλευση κεφαλαίων.
 
Σε ό,τι αφορά στη χώρα μας, την πρώτη περίοδο που είχε ανακοινωθεί το «Σχέδιο Γιούνκερ» είχε γίνει ο υπολογισμός ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει την έγκριση επενδυτικών προγραμμάτων συνολικής αξίας 12-15 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, από τα 315 δισ. που αφορούσαν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτά προβάλλονταν τότε από την κυβέρνηση ως αντίβαρο στο νέο Μνημόνιο στο οποίο έμπαινε η χώρα.
 
Στην πράξη όμως, από τα δάνεια αυτά η Ελλάδα έχει απορροφήσει μόλις 1,2 δισ. ευρώ και αυτό έχει οδηγήσει μέχρι τώρα σε υποπολλαπλάσιες από το αναμενόμενο επενδύσεις.
 
Αν και ο επικεφαλής της Κομισιόν στην Αθήνα κύριος Πάνος Καρβούνης χαρακτήριζε μιλώντας στο newmoney.gr την επίδοση της Ελλάδας ως «ιδιαίτερα καλή» (δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων είναι μικρές και πολύ μικρές) επισήμανε ότι «το 1,2 δισ. που οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν απορροφήσει έως σήμερα, μπορεί να οδηγήσει σε επενδύσεις 3,7 δισ. ευρώ». Με άλλα λόγια, ούτε το 1/3 των επενδύσεων των 12-15 δισ. που αναμένονταν ως το 2017 δεν έχουν πραγματοποηθεί.

Από την άλλη πλευρά, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των ελληνικών επιχειρήσεων, για να ξεπεράσουν τα σοβαρά προβλήματα πρόσβασης στη χρηματοδότηση και των capital controls. 

ΣΧΟΛΙΑ (13)

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ.

ποσο χαμενο ειναι το πακετο;;; μηπως το τσεπωσανε οι συριζοφιλαργυρες απατεωνισες ;;; για ολα ειναι ικανες.

ΟΥΣΤ!!!

Ακόμα ΔΕΝ κατάλαβαν οι σταλινοφασίστες οτι ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ με μιά "κυβέρνηση" ιδεολογικών ανισόρροπων, που το μόνο που ξέρει είναι να φορολογεί για να διορίζει άχρηστους "σύντροφους".... Ούτε καν η αξιοποίηση του Ελληνικού δεν πρόκειται να προχωρήσει, μιάς και κάτι ξόανα θέλουν όλη την έκταση "μητροπολιτικό πάρκο" για να κάνουν την πιάτσα τους μαστούρηδες και αναρχοκάθικα. ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΕΛΑΤΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ, ΨΟΦΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 400 ΕΥΡΩ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ...

Syrizaras

spase to grafeio sou apo katou 50 xronia

Το μονο που ακουω

Χικ, παλιόκρασσο...

Μάνος

Γίνεται να φύγετε και μην ξανάρθετε ποτέ? αηδία καταντήσατε....

ΓΓ

το ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΠΟΝΑΜΑΣ....Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΛΙΓΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Κ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ....ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;;;ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ 50 Ε ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ;;;;;;απο την αρχη ηταν δεδομενο οτι δεν βολευε Ελλαδα.....ΣΕ ΟΥΓΚΑΝΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ, ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΠΑΠΑΤΖΗ ΑΥΤΙΑ Κ ΚΟΥΛΟ-ΛΑΓΝΟΥΣ , ΤΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΟΜΩΣ;;;;

Φλαμπού στο ύψος σου

Δηλαδή θέλετε ο Φλαμπού να σας δώσει κονδύλια χωρίς προϋποθέσεις και μετά οι Ευρωπαίοι να τα ζητάνε πίσω από τον Ελληνικό λαό; Δηλαδή κάτι σαν τις επιδοτήσεις Χατζηγάκη; Ακόμα ρε άχρηστοι του Ιδιωτικού Τομέα δεν βάλατε μυαλό; Ότι πιο άθλιο στη χώρα είναι ο κρατικοδίαιτος ΙΤ.

Platonas

Ευτυχως που υπαρχουν και τα ηχητικα γιατι θα μας τρελανουν αυτοι στο τελος

ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ

ΦΛΑΜΠΟΥ.....ΠΟΣΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΕΧΕΙΣ ΠΙΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ??????

...

Κάθε μέρα μας βυθίζουν πιο πολύ στο ΧΑΟΣ! Αν ο Πάκης είχε την παραμικρή ευαισθησία για τη ζημιά που προκαλεί αυτή η κυβέρνηση , θα είχε παραιτηθεί για να μας σώσει.

@...

Τι λες; Ο Πάκης τη λέξη παραιτηση την έχει για να εκφοβιζει πολιτικά τους χάχες

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

naupaktos_ar

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο ΠτΔ κατά τις επετειακές εκδηλώσεις για την Ναυμαχία της Ναυπάκτου - Έκανε λόγο για αυθαιρεσίες της Άγκυρας στη Μέση Ανατολή που δεν θα γίνουν ανεκτές από την ΕΕ

73
cem

Ο «γκουρού» της «Γαλάζιας Πατρίδας» Τζεμ Γκιουρντενίζ μιλά στο protothema.gr για τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και για το πώς μπορεί να αποφευχθεί ένα «θερμό επεισόδιο» - Στο «στόχαστρο» της Άγκυρας 153 ελληνικά νησιά, νησίδες και βράχοι στο Αιγαίο

66