Φίλης: Η οικονομική ανάκαμψη γίνεται με όρους ανισότητας

Φίλης: Η οικονομική ανάκαμψη γίνεται με όρους ανισότητας

Μομφές κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης από τον πρώην υπουργό Παιδείας

Φίλης: Η οικονομική ανάκαμψη γίνεται με όρους ανισότητας
Οι σχεδιασμοί και οι στόχοι της επόμενης ημέρας συζητήθηκαν σήμερα στη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
, παρουσία του πρόεδρου Αλέξη Τσίπρα, όπου δεν απουσίαζαν και  οι επικριτικές φωνές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Τα μέλη του οργάνου έθεσαν ως ζήτημα την έλλειψη συντονισμού μεταξύ των υπουργείων, αλλά και την ανεπαρκή ενημέρωση των βουλευτών ακόμα και για τη νομοθετική διαδικασία. Παράλληλα, αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα να υπάρξει  τη στροφή στην καθημερινότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι βουλευτές φέρεται να είπαν ότι βλέπουν την τελευταία στιγμή νομοσχέδια και δεν προλαβαίνουν να τα μελετήσουν. Ο
Νίκος Φίλης
Κλείσιμο
ο τόνισε πως ¨χρειαζόμαστε μια νέα κουλτούρα διακυβέρνησης. Συνεπώς μια νεα αφετηρία με προτεραιότητα στην αντιμετωπιση της καθημερινότητας. Η οικονομική ανάκαμψη γίνεται με όρους ανισότητας λόγω της παρατεταταμένης λιτότητας και μόνο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αξιοποιήσει τις ρωγμές προς όφελος των λαικών και των μεσαίων στρωμάτων. Η νέα αυτή αφετηρία χρειάζεται ένα συλλογικό δημοκρατικό κόμμα και έτσι πρέπει να λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ¨. 

Στη συνεδρίαση, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ο υπουργός Οικονομιών φέρεται να ζήτησε καλύτερο συντονισμό μεταξύ των υπουργείων, τονίζοντας πως υπάρχουν περιπτώσεις που ενημερώνεται από την τηλεόραση. Ο κ. Τσακαλωτος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να αναφέρθηκε επικριτικά και στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Η αναφορά του υπουργού των Οικονομικών δίνει συνέχεια  στην πρόσφατη  διαμάχη που είχε ο κ. Τσακαλώτος με τον κ. Παππά στο υπουργικό συμβούλιο, με αφορμή τη διαστημική υπηρεσία.

Απο την πλευρά του ο κ. Γιάννης Δραγασακης φέρεται να τόνισε ότι ο στοχος μας είναι, όχι μόνο να διεκδικούμε την κυβερνητική εξουσία, αλλά να εδραιώσουμε την Αριστερά ως αξιακό πρότυπο για την ελληνική κοινωνία, ως βασικό πόλο της πολιτικής ζωής και δύναμη ικανή να επηρεάζει αποφασιστικά τις εξελίξεις από όποια θέση και αν βρίσκεται” ,Εκτίμησε πως η πρώτη έξοδος στις αγορές ήταν προϋπόθεση για να αρχίσει η χώρα να ξανακερδίζει βαθμούς ελευθερίας και να μπορέσει οριστικά το 2018 να απεξαρτηθεί από τα μνημόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης