Εμπλοκή στο Κυπριακό από τις απαιτήσεις του Ακιντζί

Εμπλοκή στο Κυπριακό από τις απαιτήσεις του Ακιντζί

Έθεσε επιτακτικά θέμα παραχώρησης προνομίων στους Τούρκους πολίτες, ανάλογα με αυτά που θα απολαμβάνουν οι Έλληνες !

Εμπλοκή στο Κυπριακό από τις απαιτήσεις του Ακιντζί
Εμπλοκή σημειώθηκε στις συνομιλίες για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας, καθώς η τουρκική πλευρά όχι μόνο δεν δείχνει καμία διάθεση συνδιαλλαγής, αλλά θέτει και θέματα τα οποία δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να γίνουν αποδεκτά από την ελληνική πλευρά και την ΕΕ.

Στη πρωινή συνάντηση των κυρίων Αναστασιάδη
Κλείσιμο
και Ακιντζί
ο Τουρκοκύπριος ηγέτης έθεσε επιτακτικά θέμα παραχώρησης προνομίων στους Τούρκους πολίτες, ανάλογα με αυτά που θα απολαμβάνουν οι Έλληνες πολίτες ως πολίτες της ΕΕ.

Μάλιστα ο κ.Ακιντζί φέρεται να διαμήνυσε πως δεν πρόκειται να προχωρήσει καμία άλλη συζήτηση αν η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν υποχωρήσει σε αυτό το θέμα. Ουσιαστικά αυτό που ζητάει ο κ. Ακιντζί είναι η μετατροπή των Τούρκων υπηκόων σε πολίτες της ΕΕ κάτι που δεν μπορούν να δεχθούν σε καμία περίπτωση τα όργανα της ΕΕ αφού θα καθιστούσε τη Τουρκία μέλος της ΕΕ από τη πίσω πόρτα. 

Η απογευματινή συνάντηση για τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων καθυστέρησε καθώς ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ κάλεσε τον κ. Αναστασιάδη και τον κ. Ακιντζί εκτός προγράμματος σε διαβουλεύσεις. Η συνάντηση τέλειωσε πριν από λίγο και αναμένεται να ξεκινήσει η διάσκεψη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κλίμα είναι βαρύ καθώς η στάση του κ. Ακιντζί καθιστά σαφές πως πρώτιστος στός τυ είναι το συμφέρον της Τουρκίας και δευτερευόντως των Τουρκοκυπρίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης