Οι Κινέζοι «καλωσορίζουν» το ελληνικό βέτο στην ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Οι Κινέζοι «καλωσορίζουν» το ελληνικό βέτο στην ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Θέση της Ελλάδας είναι ότι η άσκηση αντιπαραγωγικής και συχνά επιλεκτικής κριτικής έναντι συγκεκριμένων μόνο χωρών δεν βοηθά στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υποστηρίζουν διπλωματικές πηγές

«Καλωσορίζουν» την απόφαση της Ελλάδας να «μπλοκάρει» την απόφαση της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Κινέζοι αναλυτές, ενώ ελληνικές διπλωματικές πηγές τονίζουν πως «δεν υπήρξε ομοφωνία μεταξύ των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σχολιάζοντας το σχετικό τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters που υποστήριξε ότι η Ελλάδα «μπλόκαρε» επικριτική δήλωση της ΕΕ στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ σε σχέση με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως θέση της Ελλάδας είναι ότι η άσκηση αντιπαραγωγικής και συχνά επιλεκτικής κριτικής έναντι συγκεκριμένων μόνο χωρών δεν βοηθά στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες αυτές ούτε στις σχέσεις τους με τη ΕΕ, ενώ τονίζουν ότι και άλλες χώρες διατύπωσαν παρόμοιες επιφυλάξεις κατά τη  διαδικασία διαμόρφωσης της κοινής δήλωσης.

Αναφέρουν, επίσης, ότι «ο τρόπος που στο σχέδιο της δήλωσης της ΕΕ διατυπωνόταν η ευρωπαϊκή θέση ουσιαστικά υπονόμευε ακόμα και την πραγματοποίηση του θεσμοθετημένου διαλόγου ΕΕ-Κίνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα που μετά από χρόνια και πολλές αναβολές προγραμματίζεται να λάβει χώρα το προσεχές διάστημα». Ο διάλογος ΕΕ-Κίνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι, άλλωστε, υπογραμμίζουν, το καταλληλότερο πλαίσιο για τη συζήτηση των θεμάτων αυτών.

Παράλληλα, ο κινεζικός Τύπος επικροτεί την στάση της Ελλάδας στο συγκεκριμένο ζήτημα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα Global Times του Πεκίνου, Κινέζοι αναλυτές με αφορμή την εξέλιξη αυτή ζητούν πιο δίκαιη αντιμετώπιση και μεγαλύτερη κατανόηση από την Ευρώπη. 

Στο ίδιο ρεπορτάζ, Κινέζος αξιωματούχος επισημαίνει πως είναι διαφορετική η οπτική προς τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχει η Κίνα με ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. «Η Κίνα εστίασε την προσοχή της στην επιβίωση του λαού και στην ανάπτυξη δικαιωμάτων, ενώ δυτικές χώρες δίνουν προσοχή περισσότερο στα πολιτικά δικαιώματα και την ελευθερία. Για την Κίνα, τα πιο σημαντικά και επείγοντα ζητήματα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα σχετίζονται με την βελτίωση της ποιότητας ζωής του λαού, κάτι που απαιτεί κοινωνική σταθερότητα, που επιτυγχάνεται με κάποιους κοινωνικούς περιορισμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά. 


ΣΧΟΛΙΑ (63)

Απο Wikipedia

Germany is China's biggest trading partner and technology exporter in Europe, and the amount of German investment in China ranks second among European countries, after the United Kingdom. China is Germany's second largest trading partner outside of the European Union, after the United States. The trade volume between China and Germany surpassed 100 billion U.S. dollars in 2008. By 2014 German Chancellor Angela Merkel had visited China on trade missions seven times since assuming office in 2005, underlining the importance of China to the German economy. Όπως φαίνεται δεν τους απασχολεί και πολύ το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στρατηγικός Αναλυτής

Ωραία και καλά ακούγονται όλα αυτά, "ανθρωπιστικά" θα έλεγε κανείς, μόνο που όταν ανήκεις σε μια συμμαχία/μπλοκ και μάλιστα ως το πιο αδύναμο/υπό αίρεση μέλος, δεν σε παίρνει για τέτοιες "μαγκιές". Επίσης δεν σε συμφέρει να το παίζεις "διπλό ταμπλώ", ειδικά άμα το κάνεις εις βάρος αυτουνού που μπορεί να σε βλάψει περισσότερο και στον οποίον οφείλεις τη θέση σου, δηλ. τους δανειστές σου. Είναι όπως όταν ένα "δύσκολο" παιδί φέρεται καλύτερα σε ξένους παρά στους ίδιους του τους γονείς ή τους δασκάλους του.

Στρατηγικός...

...λιγόψυχος???

Εξωτερική πολιτική του κ...

Οι Ευρωπαίοι οφείλουν να καταλάβουν ότι οι Έλληνες είναι εχθροί τους και να πάψουν να μας αντιμετωπίζουν σαν συμμάχους. Πρέπει να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε, χωρίς φυσικά να διαγράψουν χρέος και να συνεργαστούν με τις γειτονικές μας χώρες για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος. Θα μπορούσαν επίσης να μας πουλήσουν στους Τούρκους ή στους Αμερικανούς ή να μας κόψουν σε πολλά κομμάτια για να πάρουν όλοι, όπως κάνανε οι φίλοι μας οι Άγγλοι στην Κύπρο. Αντί να χάνουν λεφτά πληρώνοντας συντάξεις και μισθούς θα μπορούσαν να κερδίζουν. Έτσι όπως πάμε θα τα σκεφτούν κι αυτά

@

ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΟΥ ΤΗΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Ή ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝ ΠΡΟΤΙΜΑΣ, ΜΟΣΧΑΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Άγγελος

Οι άνθρωποι που δαγκώνουν το χέρι που τους ταζει, συνήθως γλείφουν τη μπότα που τους κλωτσάει.

Στρατηγικός Αναλυτής

Κοίτα, άμα κάποια στιγμή δουν ότι μπορούν να "κόψουν" καλύτερο deal με αυτόν τον τρόπο, π.χ. να πάρει ο Ερντογάν όλη τη Θράκη και αρκετά από τα νησιά αλλά να εγγυηθεί κιόλας ότι το ποσοστό του χρέους που αντιστοιχεί αναλογικά σε αυτές τις περιοχές θα εξυπηρετηθεί, θα το κάνουν δίχως δεύτερη σκέψη, και θα "ελαφρύνουν" και το χρέος σε ότι μείνει απο την Ελλάδα. Ξεμπερδεύουμε έτσι και με την χρηματοδότηση των άγονων γραμμών, έξοδα νησιωτικής/ακριτικής άμυνας/διοίκησης κτλ. Ακριβώς ό,τι γίνεται και όταν "πουλάς" ένα μη εξυπηρετούμενο δάνειο σε κάποια εισπρακτική. Εσύ παίρνεις ένα τίμιο ποσοστό από τα λεφτά σου αμέσως, και αφήνεις σε άλλον την "μαλλούρα" του να "τρέχει" τον κακοπληρωτή σου. Και μην νομίζεις ότι δεν θα το κάνανε. Ακριβώς όπως ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις ανάλογα με το ποιός μπορεί να ψηφίσει ή να εφαρμόσει καλύτερα. Ο Τσίπρας είναι απαράμιλλος στο να ΨΗΦΙΖΕΙ μέτρα, γι' αυτό και πήρε τη θέση του Σαμαρά. Για να τα εφαρμόσει όμως, η θέση του είναι αμφίβολη. Πάντως, ο Τσίπρας θα ήταν και ο πιο κατάλληλος ώστε να περάσει ένα "deal" σαν αυτό που περιέγραψα, οπότε ή θα έχουμε εξελίξεις αμέσως μετά τις Γερμανικές εκλογές, ή αλλιώς ο Τσίπρας θα γίνει "αιώνιος" πρωθυπουργός της Ελλάδας. Εξάλλου, είναι νέος, και μπορεί να κυβερνήσει άνετα άλλα 30-40 χρόνια.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

στην Κίνα δεν καταπιέζουν τους Θιβετιανούς, το Θιβέτ οι Κινέζοι ποτέ δεν το καταλάβανε, υπάρχει πολυκομματισμός, δεν υπάρχει θανατική ποινή, και τους οπαδούς του Φαλούν Γκονγκ δεν τους στέλνουν στον άλλο κόσμο μια ώρα νωρίτερα για να τους πάρουν τα όργανα. Μια φορά ΖΩΟ μπολσεβίκος ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΖΩΟ μπολσεβίκος

Chris

Οφείλω και εγώ ένα μπράβο για αυτήν την κίνηση. Βέβαια δεν αρκεί από μόνη της. Επίσης, ίσως φέρει και αντιδράσεις από γερμανικής πλευράς. Ακόμα δεν πέρασε η δόση από το γερμανικό κοινοβούλιο, και ίσως μας φέρουν στο αμήν πάλι. Ίσως να ήρθε η ευκαιρία μας να φύγουμε από την ΕΕ. Ας το κάνει και ο Τσίπρας αυτό, καλοδεχούμενο είναι. Κάποτε θα γίνει έτσι και αλλιώς. Ας γίνει μια ώρα νωρίτερα. Επίσης, καλό είναι να διδαχθούμε από την Κινεζική κοινωνία. Τα παιδιά τους, σέβονται τον άλλον, και έχουν πολύ καλή παιδεία και είναι πολύ ανταγωνιστικά. Και οι οικογένειές τους, είναι οικογένειες, δεν είναι δυτικά καρναβάλια.

Παναγιώτης

Ψηφίζεις κιόλας;

Αυτός ΚΑΙ ψηφίζει ΚΑΙ ξέρει για ποιό πράγμα μιλάε

Εσύ,αμόρφωτο ευρώδουλο όρνεο,τι πετάχτηκες;Σου θίξανε τον Σόιμπλε;Η'μήπως το πρόσφατο ταξίδι σου στη Λούτσα (γιατί πιο πέρα δεν έχεις πάει) σου προσέφερε γνώσεις σχετικά με την κινεζική κοινωνία;Ασε μας από δω ρε μπετόβλακα.

Vaggelis

Εγω προχθες γυρισα απο την Κινα. Δεν ειναι ετσι ακριβως οπως τα λεει ο Chris. Ειναι σχεδον ζουγκλα οι σχεσεις εργοδοτων (κρατους) - εργαζομενων. Η ανθρωπινη ζωη δεν εχει και πολλη αξια. Αν τωρα λετε να φυγουμε απο την ΕΕ και να παμε στους Κινεζους κλπ συγνωμη εχετε παραφρονησει και εσυ και ο αλλος....

Chris

Φίλε Vaggelis. Προφανώς θα πρέπει να έχεις δίκιο. Εγώ πιστεύω, (από ενδείξεις που έχω, όχι γνωρίζοντας την καθημερινότητα), ότι η Κινέζικη κοινωνία έχει μια απαράμιλλη ορμή. Δημιουργείται μια μεσαία τάξη, και αυτή η τάξη διεκδικεί τη θέση της στον κόσμο. Παράλληλα, αυτή η τάξη σέβεται την παράδοση, και δεν φαίνεται να αμφισβητεί το καθεστώς. Οπότε, πιθανότατα να γίνει μια μετάβαση, σε ένα πιο χαλαρό καθεστώς, χωρίς επανάσταση και έξαρση βίας. Επίσης η Κίνα, στην εξωτερική της πολιτική είναι πολύ πιο δημοκρατική από τις δυτικές χώρες. Έχει άλλη κουλτούρα στις διεθνείς σχέσεις. Σκέψου πόσους πολέμους έχει κάνει η Αμερική τα τελευταία πενήντα χρόνια, και πόσους η Κίνα. Το μέλλον ανήκει στην Κίνα και γενικότερα στην Ασία.

Chris

Φίλε Παναγιώτη, στην Αμερική που είμαι, σε ένα από τα πανεπιστήμια με πολύ ακριβά δίδακτρα. Οι Κινέζοι φοιτητές αποτελούν το 85% του πανεπιστημίου. Είναι ανταγωνιστικοί και γεμάτοι θέληση για μάθηση. Αγαπούν τη χώρα τους, και θέλουν να γυρίσουν πίσω. Ήδη τα καλύτερα μυαλά τους γυρίζουν πίσω για να στελεχώσουν τα πανεπιστήμιά τους. Ενώ είναι παιδιά πλουσίων οικογενειών, παρόλα αυτά, σέβονται τους δασκάλους τους. Σέβονται πραγματικά και όχι τύποις. Έχουν πολύ καλές οικογένειες, και με αυστηρές αρχές. Σε είκοσι χρόνια, η Κίνα θα έχει τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο. Δυστυχώς, αυτός είναι ο λόγος που θα γίνει και σύντομα ο τρίτος παγκόσμιος. Διότι, τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία της Κίνας εκτός από έναν πόλεμο. Μην τυφλώνεστε από τη Δύση. Η Δύση επιβλήθηκε δια της βίας και των πολέμων σε όλον τον κόσμο. Δεν αποτελεί πρότυπο πολιτισμού και πλέον αποτελείται από θλιβερές παρακμάζουσες κοινωνίες.

Chris πες τα φίλε μου

Γιατί κάποιοι δεν έχουν βγει πέρα απο τον μικρόκοσμο τους. Μην τους παρεξηγείς. Αν είχαν βγει λίγο παραέξω θα ήξεραν πως η ζωή δεν τελειώνει στα κομματάκια που ψηφίζαν τοσα χρόνια ούτε στο ΠΘ...

Κώστας

Μπράβο στον Τσίπρα για την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική που έχει χαράξει η χώρα προς όλα τα μήκη και πλάτη.

xan4625

Με 10.000.000 κινέζους τουρίστες το χρόνο , σε 5 χρόνια ξοφλήσαμε 😜😜😜

κακομοίρη

Στα ξένων συμφερώντων ξενοδοχεία γκαρσονάκι των 400 ευρώ και των 12 ωρών θα είσαι

g21

Η ΕΕ δεν κοιταει να κανει καμια δηλωση κατα των ανθρωπινων δικαιωματων στην Νατοικη και συμμαχο Σαουδικη Αραβια, και μετα ας πιασει και την Κινα. Α τι οχι? Αγορασαν αεροπλανα απο τον Τραμπ? Ναι αλλα βιαζουν ανηλικα οι Ιμαμηδες εκει. Ελα μωρε δεν πειραζει........η Κινα ειναι η κακια.

tarzan

Οταν ερθει η ωρα που θα ζηταμε ξανα βοηθεια απο τους ευρωπαιους θα δουμε τι θα γινει. Εχω την εντυπωση οτι θα φαμε πολυ ξυλο στο μελλον. Δε δαγκωνης το χερι που σε ταιζει

Κουλης

Τοτε να δεχτουμε και ολες τις γενοκτονιες .. Γιατο οχι, αν μπορπυμε να παρουμε καμια πενταρα. Εισαστε ολοι τελοια μπαγκλαμαδες.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras

Σφοδρή αντιπαράθεση γύρω από το λεγόμενο «ολιστικό πρόγραμμα ανάπτυξης» - Τσίπρας vs Γεννηματά που ζήτησε μετ΄ επιτάσεως άμεση προσφυγή στις κάλπες - «Λαγό του Τσίπρα» θεωρούν στη ΝΔ τον Καμμένο μετά την πρόταση για τριπλές εκλογές τον Μάιο του 19

tsipras

Ελλάδα και Ιταλία βρίσκονται στο επίκεντρο του γερμανικού τύπου ενόψει Γιούρογκρουπ. Ιδιαίτερα έντονη η δυσπιστία απέναντι στη νέα ιταλική κυβέρνηση, που αναμένεται να υιοθετήσει σκληρή στάση στις Βρυξέλλες

antonaros

Με ανάρτησή του στο facebook ασκεί σκληρή κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ για τις αναφορές του στη Βουλή και σημειώνει ότι οι παράγοντες που επεδίωκαν αναταραχή ξεπερνούσαν τις περιορισμένες δυνατότητες δράσης της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς - «Άλλοι ήταν που πάτησαν το κουμπί» γράφει χαρακτηριστικά 

19
19552895

Η υπαίθρια γλυπτοθήκη είναι η πρώτη στο είδος της στην Ελλάδα - Ο Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε την σημασία της, καθώς αφορά έναν από τους σπουδαιότερους σύγχρονους γλύπτες, τον Γιώργο Ζογγολόπουλο

1
ke_syriza_tsipras

«Η Νέα Δημοκρατία έχει εδώ και χρόνια υιοθετήσει τις πιο ακραία νεοφιλελεύθερες και κοινωνικά ανάλγητες πολιτικές, που συνοδεύονται από υπερσυντηρητικές και ακροδεξιού χαρακτήρα επιλογές» - «Η πλήρης προσχώρηση του ΠΑΣΟΚ στις νεοφιλελεύθερες, αντικοινωνικές πολιτικές είχε ως αποτέλεσμα τη διάρρηξη των σχέσεων και των δεσμών ανάμεσα στην σοσιαλδημοκρατία και τις κοινωνικές δυνάμεις που τη στήριζαν παραδοσιακά»

20
23dcbc61ad2b8eedaa0d1e8fc3558bd4

Ο επικεφαλής του ΕΚ συναντήθηκε με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος τον ενημέρωσε για την πρόσφατη επίσκεψή του στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης όπου κρατούνται παράνομα οι δύο Έλληνες αξιωματικοί