Πυρ ομαδόν κατά Δασκαλόπουλου από τα κόμματα

Πυρ ομαδόν κατά Δασκαλόπουλου από τα κόμματα

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προκάλεσαν οι αιχμηρές επισημάνσεις του προέδρου του ΣΕΒ  Δημήτρη Δασκαλόπουλου, ο οποίος επέκρινε το πολιτικό σύστημα.

Πυρ ομαδόν κατά Δασκαλόπουλου από τα κόμματα
Την έντονη αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προκάλεσαν οι αιχμηρές επισημάνσεις του προέδρου του ΣΕΒ  Δημήτρη Δασκαλόπουλου, ο οποίος επέκρινε το πολιτικό σύστημα.

Μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ το απόγευμα της Τρίτης, ο κ. Δασκαλόπουλος είχε χαρακτηρίσει τα κόμματα του μεταπολιτευτικού σκηνικού «διαπλεκόμενα με το κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο της Μεταπολίτευσης, είτε οργανικά είτε ιδεολογικά» και υποστήριξε ότι «είναι προφανής σήμερα η απροθυμία όλων των κομμάτων να κόψουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται», γιατί «αισθάνονται ότι η συρρίκνωση του Κράτους και η ανεμπόδιστη ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και οικονομίας, θα συρρίκνωνε την εξουσία τους -άρα και τα προνόμιά τους».

Απαντώντας στις σχετικές αναφορές του κ. Δασκαλόπουλου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής, ο κ. Χάρης Καστανίδης επιστράτευσε τη λαϊκή ρήση «χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο γιακά».
Κλείσιμο

«Να έχουμε συνείδηση ότι την πολιτική δεν μπορούν να την κρίνουν οι διανοούμενοι, που σιωπούν και μιλούν μόνον όταν έχουν συμφέρον, άρα δεν υπάρχουν. Την πολιτική δεν μπορούν να την κρίνουν και να την αλλάξουν επιχειρηματίες βουτηγμένοι στη διαπλοκή, που αφού επί χρόνια κατασπατάλησαν κρατικούς πόρους, προστατευόμενοι από κρατικές συνθήκες, τώρα ανακάλυψαν και ισχυρίζονται ότι η ελεύθερη οικονομία από μόνη της -ακόμα και στις δύσκολες συνθήκες βέβαια, ζητούν από το κράτος να βοηθήσει την ελεύθερη οικονομία- μπορεί να δώσει τη λύση του προβλήματος», είπε ο υπουργός.

Στη δική του παρέμβαση ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, με αφορμή περικοπές που εξήγγειλε στις αποδοχές των βουλευτών και των υπαλλήλων της Βουλής, αναφέρθηκε γενικότερα στο «εύφορο κλίμα» που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της κρίσης, «για όσους επιχειρούν να ασκήσουν μη τεκμηριωμένη κριτική», ή, ακόμα περισσότερο, «που επιδιώκουν συνολικά την απαξίωση, συλλήβδην την απαξίωση της πολιτικής και όλων των προσώπων». 

«Κατά τη γνώμη μου, αδιαφορούν για τη Δημοκρατία μας και την ποιότητά της, όσοι διαμορφώνουν στην κοινή γνώμη ένα γενικευμένο κλίμα απόρριψης, μέσα από γενικεύσεις, αναλήθειες, διαστρεβλώσεις και έναν άκρατο λαϊκισμό για τους κινδύνους που γεννιούνται για τη λειτουργία των θεσμών σ’ αυτή τη χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής.
Για «ανοίκειες και αήθεις επιθέσεις κατά του κύρους του Κοινοβουλίου και της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, που εκπορεύονται από πομπούς μηνυμάτων, που χρησιμοποιούν δημόσια αγαθά» έκανε λόγο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τζαβάρας.
Σκληρή επίθεση σε κυβέρνηση και επιχειρηματικό κόσμο εξαπέλυσε και η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σημειώνοντας ότι «παρεμβαίνουν με ξετσίπωτο τρόπο».
Σκληρή ήταν όμως και η παρέμβαση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη.
«Εκείνοι οι οποίοι καταλήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980, βγάζοντας στις Ελβετίες τα κεφάλαια του Έλληνα πολίτη, αυτοί έρχονται σήμερα να είναι οι τιμωροί και οι εισαγγελείς ... καλά θα κάνουν, λοιπόν, όλοι αυτοί οι κεφαλαιοκράτες να προσέξουν πάρα πολύ, γιατί η επιείκεια με την οποία τούς έχει συμπεριφερθεί ο πολιτικός κόσμος, νομίζω ότι τους δημιουργεί περισσότερη αναίδεια και γίνονται θρασύτεροι απ’ ό,τι πρέπει. Ας προσέξουν», ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Δηκτική ήταν και η αναφορά του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για την πάταξη της διαφθοράς στο Δημόσιο Νίκου Τσούκαλη, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων πως «πλέον γεννήθηκε σε αυτήν εδώ τη χώρα, ο Σωτήρας».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης