Μητσοτάκης: Τα τρία πιο μεγάλα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ

Το «τέλος της λιτότητας», το «εμπόριο πατριωτισμού» και η «μάχη με τη διαπλοκή» - Υπαινιγμοί από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις σχέσεις με το καθεστώς Μαδούρο και καταγγελία της συνάντησης με την «κατηγορούμενη για υποθέσεις μεγάλης διαφθοράς» τέως Πρόεδρο της Αργεντινής

Τα τρία πιο μεγάλα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια ομιλία πολύ υψηλών τόνων που εκφώνησε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, δίνοντας το σύνθημα για τη σκληρή πολιτική αντιπαράθεση που θα κορυφωθεί την προσεχή εβδομάδα στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το νέο πακέτο με τα μέτρα και τα «ψευτοαντίμετρα», όπως τα αποκαλούν στην αξιωματική αντιπολίτευση. 

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό, τις επόμενες μέρες, και μέχρι την ψήφιση του τέταρτου Μνημονίου, να επαναλαμβάνουμε στους συμπολίτες μας συνέχεια ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκε σε τρία μεγάλα ψέματα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης εξηγώντας ότι πρόκειται για τα εξής: 

*Πρώτον, στο τέλος της λιτότητας και το σκίσιμο των Μνημονίων.
*Δεύτερον, στο εμπόριο πατριωτισμού, την δήθεν αντίσταση στους ξένους και την τάχα ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, και 
*Τρίτον, στη μάχη με το παλιό και τη διαπλοκή. 

«Και στα τρία έγιναν τα ακριβώς αντίθετα στη μεγαλύτερη επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης που γνώρισε ποτέ η χώρα», υποστήριξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

«Υποσχέθηκαν το τέλος στη λιτότητα και το σκίσιμο των Μνημονίων. Και σήμερα τα υπογράφουν δυο - δυο», είπε, προσθέτοντας: «Στο αχρείαστο τρίτο Μνημόνιο του 2015 προσθέτουν ένα ακόμα Μνημόνιο, το τέταρτο. Με την περικοπή ενός μισθού για τους μισθωτούς, λόγω της μείωσης του αφορολόγητου, και δύο συντάξεων τελικά για πολλούς συνταξιούχους. Την ίδια ώρα, δεσμεύουν τη χώρα, για πολλά ακόμα χρόνια, σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, σε μια λιτότητα χωρίς ημερομηνία λήξης».

«Εξελέγησαν με υποσχέσεις για παροχές 12 δισ. και επέβαλαν μέτρα 12,5 δισ.», υποστήριξε. «Η συνολική απόκλιση από τις ψεύτικες υποσχέσεις τους, ξεπερνάει τα 24 δισ. Και δυστυχώς, προκύπτουν - και φαντάζομαι ότι θα προκύψουν και άλλες - νέες ουρές που δεν γνωρίζαμε», συνέχισε. Και με αφορμή την παραδοχή της υπουργού Εργασίας ότι δρομολογούνται και άλλες αυξήσεις στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και στις πληροφορίες ότι έρχονται μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια των ένστολων, από την πίσω πόρτα, συμπλήρωσε ότι το κόμμα του τις επόμενες μέρες, θα εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες «με νηφαλιότητα και σοβαρότητα ποιες θα είναι οι επιπτώσεις των μέτρων που θα ψηφιστούν στην καθημερινή τους ζωή».

«Η μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας»

«Υποσχέθηκαν ότι θα ορθώσουν ανάστημα στους ξένους και θα ανακτήσουν την κυριαρχία της χώρας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Αντ’ αυτού υπέγραψαν άλλα δύο Μνημόνια», συμπλήρωσε. Θύμισε ότι «παραχώρησαν την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος στον SSM για 35 χρόνια, ενώ δέσμευσαν την περιουσία του Δημοσίου, μέσω του Υπερταμείου, για 99 χρόνια». Και από το «τέλος της υποτέλειας», όπως είπε, «βρεθήκαμε στην μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που έγινε στην πρόσφατη ιστορία». 

«Υποσχέθηκαν το τέλος της λιτότητας και  επέβαλαν ακόμα μεγαλύτερη λιτότητα από αυτή που ζητούσαν οι ίδιοι οι δανειστές», ανέφερε. «Υπερηφανεύονται για το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά βούλιαξαν την οικονομία στην ύφεση και έστυψαν την παραγωγική Ελλάδα σαν λεμονόκουπα για να το πετύχουν. Και μάλιστα, χωρίς να κερδίσουν κανένα συγκεκριμένο όφελος. Αντίθετα, έδωσαν πρόσθετα επιχειρήματα σε όσους ισχυρίζονται ότι τα υψηλά πλεονάσματα πρέπει να διατηρηθούν για αρκετά χρόνια ακόμα, φυσικά πάντα μέσα από εξαντλητική υπερφορολόγηση», σημείωσε.

Η διαπλοκή, η μη καταδίκη Μαδούρο και η Κίρχνερ

«Υποσχέθηκαν "να τελειώνουν με το παλιό και τη διαπλοκή" και αποδείχθηκαν οι πιο παλιοί και οι πιο διαπλεκόμενοι», υπογράμμισε. Έκανε λόγο για «αναξιοκρατία» και δημιουργία κομματικού στρατού στο Δημόσιο, με παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων. Αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, που καταγγέλλουν οι ίδιες οι δικαστικές ενώσεις. Επεσήμανε την απόπειρα ελέγχου των Μ.Μ.Ε. με τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά.

Και τόνισε: «Ζούμε και την πλήρη απαξίωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, με υπουργούς που δεν προσέρχονται καν να απαντήσουν σε ερωτήσεις βουλευτών και με νομοσχέδια και κυρίως τροπολογίες που ψηφίζονται εκτός των προβλεπόμενων διαδικασιών».

Συνεχίζοντας το «κατηγορώ» υποστήριξε ότι «πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης συκοφαντούνται συστηματικά, την ώρα που κυβερνητικοί ταξιδεύουν με ιδιωτικά λίαρ τζετ αμφιλεγόμενων προσώπων σε εξωτικούς προορισμούς για να κάνουν τους μεσάζοντες σε αδιευκρίνιστες υποθέσεις». Και όλα αυτά, συνέχισε, «ενώ χαρίζονται δεκάδες εκατομμύρια με φωτογραφικές τροπολογίες, ώστε να δημιουργηθούν νέα τζάκια». 

Αναφερόμενος εμμέσως στην «υπόθεση Σαββίδη» συμπλήρωσε: «Αυτά που έγιναν τις τελευταίες μέρες είναι μια εικόνα απόλυτης παρακμής και αμοραλισμού». Τόνισε, ωστόσο, ότι «η Ελλάδα δεν θα γίνει η Βενεζουέλα του Μαδούρο». Και με αυτή την ευκαιρία υπαινίχθηκε ανάρμοστες σχέσεις με την ηγεσία της λατινοαμερικανικής χώρας. Επισημαίνοντας την άρνηση του κ. Τσίπρα «να καταδικάσει ένα καθεστώς που σκοτώνει καθημερινά τους πολίτες του», σχολίασε: «Προφανώς, θα υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος που το αποφεύγει...».

Δεν παρέλειψε, τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σχολιάσει και τις επαφές του πρωθυπουργού με την τέως πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ. Δεν μπορεί, είπε «να είναι πρότυπο ηγεσίας για τη χώρα μας η τέως Πρόεδρος της Αργεντινής με την οποία συναντήθηκε ο κ. Τσίπρας μες στην καλή χαρά. Το σύμβολο του περονικού εθνολαϊκισμού που διέλυσε μια πλούσια χώρα. Μια πολιτικός που είναι κατηγορούμενη για υποθέσεις μεγάλης διαφθοράς στη χώρα της». 

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Ξεχασμενα ψεματα

Κουλη ξερεις γιατι ο λαος πηγε την ΝΔ στο 25%?? γιατι εσεις ειστε ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ που εφτασε η ελλαδα εδω, και κανενας αλλος!!!

Xρυσαυγiτns

Πως θα καταλάβετε ότι μιλάτε με έναν *σoσιαλιμπεραλ; Θα σας πει για το nγετικό ανάστnμα του Koύλn ή του Mπένυ και θα μιλήσει για την ηγετική του φυσιογνωμία και στην αμέσως επόμεvη στιγμή, όταν δηλαδή θα αμφισβητήσεις τα ηγετικά χαρiσματα του Koύλn θα πει: "Οι εποχές αλλάξανε δεν χρειάζεται ο πολιτικός να έχει τέτοια χαρακτηριστικά". Eivαι ικανoi μέσα σε μια πρόταση να επιβεβαιώσoυν τον Θουκυδiδη και την iδια στιγμή να τον αμφισβnτήσουν. Toυς αvτιλαμβάvoμαι, αν έxω xρόvo τους πάω και βόλτα για καφέ... *(πρooδευτικός αντιρατσιστή του τόξου φιλελές)

Αγύριγο κεφάλι

Προς ΔΕΞΙΟΝ:_________Μα αφού μας ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΤΕ, με τι τόλμη και ποίο ηθικό ανάστημα ΞΑΝΑ-ζητάτε την ψήφο του Ελληνικού λαού;________Πάει, εσείς πλέον "καήκατε" σαν "μάνες" στο 31!..__________Λογικά, πρέπει να αυτο-διαλυθείτε. Και ποτέ πλέον, ούτε σαν στελέχη ΑΛΛΟΥ ίσως ΚΟΜΜΑΤΟΣ, δεν πρέπει να θέσετε υποψηφιότητα σε εκλογές. ________Η αυστηρά ΗΘΙΚΗ αυτό προστάζει!______Δηλαδή, κάνετε ότι τα αγνοείτε αυτά τα ανωτέρω τα οποία σας παραθέτω και εμμένετε στυγνά και ωμά μετερχόμενοι την πολιτική ως ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ αυτής; _____ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ!..

Χριστοφοράκος

Κούλη, τι έγινε; Ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις από τους συνδέσμους; Να σε δω το Σεπτέμβρη πως θα κάνεις τις βόλτες σου στη Θεσσαλονίκη, που όλοι σας αφήσατε στην τύχη της και ρίχνετε λάσπη σ' αυτόν που δημιούργησε χιλιάδες θέσεις εργασίας. Για το κουμπαράκι σου στην Κρήτη όμως κουβέντα βαρώνε της διαπλοκής.

Βοσκοτόπι

Πρωινός - πρωινός ...

ΓΙΩΡΓΗΣ

Εσυ,να καταλαβουμε, μιλας με το στομα ολοκληρης της Θεσσαλονικης, για το αν θελει, η οχι το Μητσοτακη; Τον εγγονο του οπλαρχηγου Κυριακου Μητσοτακη απο την Κρητη, που με δικο του εκστρατευτικο Σωμα εθελοντων, ηρθε και πολεμησε για την απελευθερωση της Μακεδονιας μας; Μα εσυ,δεν μπορεις ακομη να διαχωρισεις οτι αλλο ειναι ο Κομματισμος και αλλο ο Αθλητισμος,αλλο ειναι ο ΠΑΟΚ και αλλο ο Συριζα,αλλο η επιχειρηματικοτητα και αλλο ηδιαπλοκη Τσιπρα-Σαββιδη! Με αυτες τις αδυναμιες που εμφανιζεις, δεν σε πιστευουμε πως μιλας εξονοματος των Θεσσαλονικεων!!

Χριστοφοράκος

Καλά κάτσε να έρθω και τα λέμε αν θα μπει το αφεντικό σου φυλακή ....

Πρώnν τoξότns vυν X.Α.

@11:34: Γιώργη, βάλε τον τσιρίδα να κάνει μια δήλωση κατά του Σαββίδη και υπέρ του Χριστοφοράκου. Ξέρεις ποιον τσιρίδα, αυτόν που κορόιδευε τον Κούλη και έβριζε την ΝΔ και τα στελέχη της -θα βρεις τα videάκια του στο διαδίκτυο. Αλήθεια, πως πάει η μείωση του χρέους των 215 εκατομμυρίων ευρώ; Πουλάτε κάνα κομπολόι, μπρελόκ, χαϊμαλί για να πέσει το χρέος σας;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

skopiano-new_main02

Κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, ενώ Κοτζιάς-Ντιμιτρόφ προχωρούν στην επόμενη φάση, χωρίς επίλυση, αλλά με τη δέσμευση να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες

178