Μητσοτάκης: Τα ψέματα του Τσίπρα τα πληρώνει καθημερινά ο λαός

Μητσοτάκης: Τα ψέματα του Τσίπρα τα πληρώνει καθημερινά ο λαός

«Και κινδυνεύει να τα πληρώνει και μετά το 2019» - «Δίδαγμα για την Ελλάδα η νίκη Μακρόν απέναντι στον λαϊκισμό» - «Αποδείχθηκαν πιο παλιοί και πιο διεφθαρμένοι» - «Για να εφαρμοστούν τα "ψευτοαντίμετρα" απαιτείται πλεόνασμα 5,5%»

Μητσοτάκης: Τα ψέματα του Τσίπρα τα πληρώνει καθημερινά ο λαός
Επίθεση στην κυβέρνηση Τσίπρα
ότι «τα ψέματά της τα πληρώνει καθημερινά ο λαός και κινδυνεύει να τα πληρώνει και μετά το 2019» εξαπέλυσε ο
Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Κλείσιμο
Με αφορμή το τέταρτο Μνημόνιο οι λεπτομέρειες του οποίου είδαν το φως της δημοσιότητας για το νέο μαχαίρι σε συντάξεις, επιδόματα και φοροαπαλλαγές
ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι πρόκειται για «το τέταρτο Μνημόνιο, δεύτερο συνεχόμενο της σημερινής κυβέρνησης. Ένα Μνημόνιο με εξαιρετικά επαχθείς χώρους που δεσμεύει τη χώρα και μετά τη λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης».

Όπως είπε είναι ένα Μνημόνιο
«με δυσβάσταχτα μέτρα, που εξυπηρετεί ένα και μόνο σκοπό την παραμονή Τσίπρα στην εξουσία. Ενδιαφέρονται να κερδίσουν χρόνο παραμονής στην καρέκλα αλλά και να στήσουν το δικό τους καθεστώς».

«Ο αμοραλισμός τους δημιουργεί αντιδράσεις ακόμα και από εμφανή στελέχη της αριστεράς» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπενθύμισε τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Αθανασίου λέγοντας ότι «θα ψηφίσουν και με τα δύο χρόνια όπως κομπάζουν μερικοί βουλευτές τους με θράσσος που προκαλεί τη χλεύη των πολιτών».

«Ευθύνη μας είναι να απελευθερώσουμε την κοινωνία» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αποδείχθηκαν πιο παλιοί και πιο διεφθαρμένοι

Υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί το τέλος των Μνημονίων, είχε επιδοθεί σε εμπόριο πατριωτισμού και είχε υποσχεθεί μάχη με το παλιοό και τη διαπλοκή αλλά και στα τρία έγιναν ακριβώς τα αντίθετα στην επιχείρηση της μεγαλύτερης πολιτικής εξαπάτησης στη χώρας.

«Υποσχέθηκαν το τέλος των Μνημονίων και υπέγραψαν το δεύτερο συνεχόμενο με την περικοπή ενός μισθού για τους μισθωτούς και την απώλεια δύο συντάξεων και δεσμεύουν τη χώρα σε λιτότητα χωρίς ημερομηνία λήξης. Κέρδισαν τις εκλογές υποσχόμενοι ανακούφιση 12 δισ. και έχουν ψηφίσει μέτρα 12,5 δισ. Έστυψαν τη χώρα σαν λεμονόκουπα. Υποσχέθηκαν ότι θα τελειώσουν με το παλιό και τη διαπλοκή και αποδείχθηκαν πιο παλιοί και πιο διεφθαρμένοι» είπε ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζοντας την απόπειρα ελέγχου των ΜΜΕ με την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά.

«Πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης συκοφαντούνται συστηματικά τη στιγμή που στελέχη της κυβέρνησης ταξιδεύουν με λιαρ τζετ αμφιβόλου ταυτότητας προσώπων ενώ την ίδια στιγμή χαρίζονται δεκάδες εκατομμύρια με τροπολογίες για να στηθούν νέα τζάκια. Όλα αυτά είναι εικόνα απόλυτου αμοραλισμού. Δεν θα γίνει η Ελλάδα χώρα του Μαδούρο όσο και αν ο Τσίπρας αποφεύγει να καταδικάσει ό,τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα» συνέχισε τη δριμεία επίθεση ο κ. Τσίπρας.

«Ούτε φυσικά μπορεί να είναι πρότυπο ηγεσίας της χώρας μας η πρώην πρόεδρος της Αργεντινής την οποία συνάντησε με χαρά ο κ. Τσίπρας ενώ είναι κατηγορούμενη για υποθέσεις διαφθοράς» κατέληξε την κριτική του σε αυτό το επίπεδο ο πρόεδρος της ΝΔ με αφορμή την παρουσία της Κριστίνα Κίρχνερ στην Ελλάδα τη Δευτέρα.

Για να εφαρμοστούν τα «ψευτοαντίμετρα» απαιτείται πλεόνασμα 5,5%

Από τα πυρά του κ. Μητσοτάκη δεν γλίτωσαν και τα «ψευτοαντίμετρα» τονίζοντας ότι για να εφαρμοστούν θα πρέπει το πλεόνασμα να είναι 5,% για να ενεργοποιηθούν τα μέτρα του 2%. Ακόμα και αν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό, οι πολίτες και η κοινωνία θα είχε εξουθενωθεί.

Επανέλαβε, δε, την πρότασή του να επιστραφεί τώρα το 0,5% του ΑΕΠ από το υπερπλεόνασμα «αφού όπως λένε πηγαίνει πολύ καλά η οικονομία» ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μείωση 20% στον ΕΝΦΙΑ.


Αναρωτήθηκε, μάλιστα «αν δεν είναι βέβαιοι ότι μπορούν να επιστρέψουν το 0,5%, πώς μπορούν να υποσχεθούν ότι θα επιστρέψουν 3,6 δισ. ευρώ; Αυτά είναι τα μαθηματικά του ψεύδους».

«Ψεύδος και αυταπάτη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη μετά την αξιολόγηση. Δεν έχει το όραμα και την πίστη η κυβέρνηση Τσίπρα για να υλοποιήσει τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν έχει ανάγκη η χώρα πολιτικούς χαμαιλέοντες

Σταχτοπούτες υπάρχουν μόνο στα παραμύθια, πρόσθεσε με νόημα ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις Τσακαλώτου ότι θα παραιτηθεί αν το αφορολόγητο έπεφτε κάτω από τα 9.000 ευρώ και τον κ. Σπίρτζη που με δάκρυα στα μάτια υπέγραψε για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και στη συνέχεια πήγε να στήσει νέο δημόσιο ΟΣΕ

«Πολιτικούς χαμαιλέοντες δεν έχει ανάγκη η χώρα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι «το ζητούμενο δεν είναι να εφαρμοστεί κατά γράμμα το Μνημόνιο όπως κάνει με την υπερφορολόγηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες ξέρουν ότι ο Τσίπρας δεν μπορεί να κάνει την επανεκκίνηση. Είναι παρελθόν όσες μεταλλάξεις και αν κάνει».

Επανέφερε την ανάγκη για πολιτική αλλαγή με επαναφορά της αξιοπιστίας με ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος και δήλωσε αποφασισμένος το επόμενο διάστημα να επικοινωνήσει ακόμα πιο εντατικά με τον λαό «για να παρουσιάσουμε το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για οριστική έξοδο από την κρίση. Για να καταλάβουν πόσο διαφορετικοί είμαστε από τον ΣΥΡΙΖΑ του ψέματος και της αποτυχίας». 

Δίδαγμα για την Ελλάδα η επικράτηση Μακρόν

Με αφορμή τη νίκη Μακρόν στη Γαλλία υπογράμμισε ότι «μετά από μια περίοδο έξαρσης ο λαϊκισμός υφίσταται μια στρατηγική ήττα είτε στην ακροδεξιά είτε στην ακροαριστερή λογική του».

«Η επικράτηση Μακρόν σηματοδοτεί νέα εποχή μεταρρυθμίσεων και ελπίδας αλλά και ρεαλισμού και ειλικρίνειας. Η νίκη αυτή υπενθυμίζει τη δίψα της κοινωνίας για ανανέωση αλλά και την απόφαση της κοινωνίας να ανταμείψει την ειλικρίνεια. Αυτό είναι ένα πολιτικό δίδαγμα για τη χώρα μας» πρόσθεσε για το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επισήμανε, δε, ότι «η κοινή γνώμη της Γαλλίας, ιδιαίτερα ευαίσθητη απέναντι στην Ελλάδα είχε το προνόμιο να ξέρει που καταλήγουν τα ψεύδη και οι κίβδηλες υποσχέσεις. Είχε επίγνωση τις κούφιες εξαγγελίες του Τσίπρα, την άτακτη υποχώρηση για το Grexit που ήταν θανάσιμος κίνδυνος για την Ελλάδα».

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «οι πολίτες διψούν για ένα θετικό όραμα. Ψάχνουν την αλήθεια και την ειλικρίνεια» και όπως εξήγησε η ΝΔ το επόμενο διάστημα θα ρίξει μεγάλο βάρος στο ξεδίπλωμα του σχεδίου της προκειμένου «να δείξουμε ότι αυτά που ζούμε σήμερα δεν είναι μονόδρομος».

«Η καλύτερη και περισσότερη Ευρώπη είναι ταυτισμένη με τα εθνικά μας συμφέροντα και η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει» είπε και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας: «Αυτοί που μας έλεγαν ότι η Ευρώπη αλλάζει, τα έδωσαν όλα για να μείνουν στην εξουσία. Αυτοί που φώναζαν Go back madame Merkel, συμβιβάζονται με μια Ελλάδα σε μια ιδιότυπη οικονομική ζώνη. Μια Ελλάδα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας δεν μπορεί να είναι αυτή που ονειρευόμαστε. Μόνο μια φιλοευρωπαϊκή πατριωτική δύναμη σαν τη ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί ότι η Ελλάδα θα είναι ισότιμος εταίρος και όχι επαίτης της αλληλεγγύης».

Δεν έχουμε δικαίωμα να απογοητεύσουμε κανένα

Περιγράφοντας το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «στην πρότασή μας δεν υπάρχουν υπερβολές αλλά το μέτρο και η λογική. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θέλουν να δουλεύουν με αξιοπρέπεια και όχι μια Ελλάδα που ζει με επιδόματα και συσσίτια. Δεν θέλουν το όνειρο των σημερινών νέων να είναι μια σύμβαση με το δημόσιο. Αργά ή γρήγορα θα έρθει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Εμείς θα φέρουμε λιγότερους φόρους για να αναπνεύσει η κοινωνία και οι επιχειρήσεις. Αν έρθουν επενδύσεις θα επιστρέψουν τα παιδιά που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης. Τους θέλουμε και τους χρειαζόμαστε μαζί μας».

«Δεν έχουμε δικαίωμα να απογοητεύσουμε κανένα. Καθήκον μας δεν είναι μόνο η σκληρή αντιπολίτευση αλλά και η συστηματική προετοιμασία. Αποστολή μας είναι να γίνουμε κυβέρνηση που θα βγάλει την χώρα από την μιζέρια. Λέμε "όχι" στο φόβο και τη φτώχεια, λέμε "ναι" στην ελπίδα. Έχουμε μια πανέμορφη χώρα και η εποχή της ασχήμιας φτάνει στο τέλος της» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης