Μετά την (ν)τροπολογία, διοργανώνουν συνέδριο για την... καλή νομοθέτηση!

Μετά την (ν)τροπολογία, διοργανώνουν συνέδριο για την... καλή νομοθέτηση!

Η έναρξη των εργασιών θα γίνει σήμερα στις 17:40 από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για να ακολουθήσει 30λεπτη ομιλία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

Μετά την (ν)τροπολογία, διοργανώνουν συνέδριο για την... καλή νομοθέτηση!
Συνέδριο για την καλή νομοθέτηση διοργανώνει η Βουλή σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης και το εργαστήριο Μελέτης για την Διαφάνεια της νομικής σχολής του ΑΠΘ, ελάχιστες ώρες μετά το τέλος της επεισοδιακής συνεδρίασης της Ολομέλειας για την ντροπολογία που διαγράφει πρόστιμα λαθρεμπορίας, κατά την οποία παραβιάστηκε το σύνολο των προβλέψεων του Κανονισμού του Κοινοβουλίου και της ορθής νομοθέτησης.

Υπό αυτά τα δεδομένα μόνο ως αυτό-τρολάρισμα ακούγεται ο τίτλος του διήμερου συνεδρίου: «Η καλή νομοθέτηση ως αναγκαία προϋπόθεση μιας δίκαιης και αποτελεσματικής λειτουργίας της Πολιτείας» στο οποίο θα παρελάσει σχεδόν το σύνολο του θεσμικού κόσμου της χώρας και πλήθος ακαδημαϊκών και πολιτικών ανδρών.

Κλείσιμο
Η έναρξη των εργασιών θα γίνει σήμερα στις 17:40 από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για να ακολουθήσει 30λεπτη ομιλία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο  με τίτλο «Η καλή νομοθέτηση ως θεσμικό αντίβαρο στην αποδυνάμωση του κανόνα δικαίου».

Στην πρώτη ενότητα με τίτλο «Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο παραγωγής κανόνων δικαίου και οι δυσλειτουργίες του» θα μιλήσουν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και οι κ.κ. Σπυρίδων Βλαχόπουλος, Καθηγητής ΕΚΠΑ, Γιάννης Τασόπουλος, Καθηγητής ΕΚΠΑ, Γεώργιος Γεραπετρίτης, Αν. Καθηγητής ΕΚΠΑ, Ξενοφών Ι. Παπαρρηγόπουλος, Αν. Καθηγητής Παν. Πελοποννήσου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης