Στη Βουλή δικογραφίες για παράνομη χρηματοδότηση ΜΚΟ επί υπουργίας Παπανδρέου-Στυλιανίδη

Στη Βουλή δικογραφίες για παράνομη χρηματοδότηση ΜΚΟ επί υπουργίας Παπανδρέου-Στυλιανίδη

Αίτημα να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες Παπανδρέου-Λοβέρδου που ζημίωσαν το Δημόσιο με πάνω από 6,3 εκατ.ευρώ - Για παράνομες χρηματοδοτήσεις το 2005 ελέγχεται και ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης

Στη Βουλή δικογραφίες για παράνομη χρηματοδότηση ΜΚΟ επί υπουργίας Παπανδρέου-Στυλιανίδη
Στη Βουλή διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής δικογραφία, η οποία έχει σχηματιστεί, μεταξύ των άλλων, σε βάρος του Γιώργου Παπανδρέου για το διάστημα που διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών και του Ανδρέα Λοβέρδου για την χρονική περίοδο που διετέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών (2001-2003). Η  δικογραφία   αφορά την παράνομη χρηματοδότηση 5 Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών (ΜΚΟ)  και Ανωνύμων Εταιριών που ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο με πάνω από 6,3 εκατομμύρια ευρώ.
           
Τη σχετική δικογραφία διαβίβασε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των δυο πολιτικών προσώπων που φέρονται να συνήργησαν σε  παράνομη χρηματοδότηση Νομικών Προσώπων (ΜΚΟ και ΑΕ) από το υπουργείο Εξωτερικών.
         
Η επίμαχη δικογραφία εκτός των πολιτικών προσώπων αφορά και μη πολιτικά πρόσωπα και έχει να κάνει με την παράνομη χρηματοδότηση Νομικών Προσώπων (ΜΚΟ και Α.Ε.) από το υπουργείο Εξωτερικών κατά τα έτη 2001- 2003 ως προς τα πολιτικά πρόσωπα καθώς τότε υπογράφηκαν οι σχετικές αποφάσεις και κατά τα έτη 2001-2008 ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, καθώς οι πράξεις τους ακολούθησαν τις αποφάσεις των πολιτικών προσώπων.
         
Η επίμαχη δικογραφία ολοκληρώθηκε στις 24 Μαρτίου 2017 από την εισαγγελία Διαφθοράς (την ημέρα δηλαδή της παραίτησης της  Ελένης Ράικου) και διαβιβάστηκε στον Άρειο Πάγο αυθημερόν.

Κλείσιμο
Οι αξιόποινες πράξεις αφορούν: 1) «απιστία στην υπηρεσία κατά μόνας και κατά συναυτουργία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμο περί καταχραστών δημοσίου     και 2) «ηθική αυτουργία στην πράξη κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση».        
         
Μεταξύ των  μη πολιτικών  προσώπων που τελούν υπό κατηγορία είναι ο γνωστός από την εμπλοκή του και σε άλλες σχετικές δικογραφίες Αλεξ. Ρόντος, πρώην γενικός διευθυντής Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας ( ΥΔΑΣ), Νικ. Μπάζας πρώην διευθυντής της διευθύνσεως αναπτυξιακής πολιτικής και Γ. Φιλιππέος υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας.
         
 Για ηθική αυτουργία διώκονται οι εκπρόσωποι των ΜΟΚ και των Α.Ε. και ειδικότερα των:

-Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία/ΜΚΟ Ακαδημία Τηλεπικοινωνιών Νοτιοανατολικής Ευρώπης,   

-Ινστιτούτο Μελετών, Ερευνών, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Χωρών Ν.Α. Ευρώπης Α.Ε.
-Διαβαλκανικό και Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Κέντρο Α.Ε.
-Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης Α.Ε.
-Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία Επιχειρηματικό Γραφείο Οικονομικής Συνεργασίας στη Ν.Α. Ευρώπη. 

Δεύτερη δικογραφία στη Βουλή

Ο υπουργός Δικαιοσύνης    Σταύρος Κοντονής διαβίβασε σήμερα το μεσημέρι στον πρόεδρο της Βουλής και  άλλη δεύτερη δικογραφία, σχετικά με την παράνομη χρηματοδότηση σε  ΜΚΟ και Α.Ε.  από το υπουργείο Εξωτερικών, η οποία αφορά χρηματοδοτήσεις    που έγιναν το έτος 2005 όταν υφυπουργός Εξωτερικών ήταν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.
   
Και αυτή η δικογραφία ολοκληρώθηκε στις 24 Μαρτίου 2017 από την εισαγγελία Διαφθοράς (την ημέρα δηλαδή της παραίτησης της  Ελένης Ράικου) και διαβιβάστηκε στον Άρειο Πάγο αυθημερόν.
         
Τώρα,  στη Βουλή  διαβιβάστηκε αυτή η δεύτερη δικογραφία  προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις του κ. Στυλιανίδη, καθώς φέρεται να έχει διαπράξει τα αδικήματα της  απιστίας στην υπηρεσία κατά μόνας και κατά συναυτουργία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου     και της   ηθικής αυτουργίας στην πράξη αυτή κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση.      
         
Σύμφωνα με τη δικογραφία φέρεται ότι έγινε μη νόμιμη χρηματοδότηση στην ΜΚΟ «Ευαισθητοποίηση του Κοινού για τις Κακοποιημένες Γυναίκες και τα Κακοκοποιημένα Παιδιά της Αφρικής»  και την «Εταιρεία για την Ανεξιθρησκεία, την Ευημερία και την Ανάπτυξη Λαών».Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης