«Απολογία» του υπουργείου Πολιτισμού για το νορβηγικό Survivor στην αρχαία Μεσσήνη

«Απολογία» του υπουργείου Πολιτισμού για το νορβηγικό Survivor στην αρχαία Μεσσήνη

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι στον συγκεκριμένο χώρο έλαβε χώρα μόνο ένα αγώνισμα, ενώ τα υπόλοιπα γυρίσματα έγιναν σε φυσικούς χώρους της περιοχής

Με σημερινή ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που αναφέρονται «σε γυρίσματα της νορβηγικής δήθεν εκδοχής του τηλε-παιχνιδιού Survivor στο ανακαινισμένο στάδιο της αρχαίας Μεσσήνης».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το Νορβηγικό Αθλητικό Παιχνίδι Mesternes Mester (Οι άσσοι των πρωταθλητών) του NRK 1, Κρατικού Ραδιοτηλεοπτικού Δικτύου της Νορβηγίας, είχε επικεφαλής τον ποδηλάτη Dag Erik Pedersen, βραβευμένο το 1992 με το Εθνικό Βραβείο Αγώνα Δρόμου της Νορβηγίας. 

«Με την άδεια από την αρμόδια τοπική Εφορία Μεσσηνίας της οποίας προΐσταται η Ευαγγελία Μηλίτση, έκανε γυρίσματα τον περασμένο Σεπτέμβριο στο αρχαίο Στάδιο της Μεσσήνης τα οποία διάρκεσαν μια μόνον ημέρα και δεν παρουσίαζαν κίνδυνο καμίας έμμεσης ή άμεσης βλάβης του μνημείου», τονίζει το υπουργείο.

Όπως επισημαίνει, τα γυρίσματα, για ένα από τα δέκα επεισόδια της σειράς, αφορούσαν ένα μόνο αγώνισμα. Το νορβηγικό κρατικό κανάλι έκανε αίτηση για κινηματογράφηση ενός αγωνίσματος μετ’ εμποδίων στο Στάδιο της αρχαίας Μεσσήνης στις 28/6/2016, και η απάντηση από την Εφορία δόθηκε στις 22/7/2016. Όλα τα υπόλοιπα γυρίσματα έγιναν σε φυσικούς χώρους της περιοχής. Επιβλέποντες στα γυρίσματα ήταν οι φύλακες του αρχαιολογικού χώρου που διασφάλισαν ότι όλα έγιναν υπό απόλυτο έλεγχο.

«Για την παραχώρηση του αρχαίου Σταδίου της Μεσσήνης, σύμφωνα με την ειδική εγκύκλιο για την κινηματογράφηση σε αρχαιολογικούς χώρους, δεν απαιτείται σχετική εισήγηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Η Έφορος Ευαγγελία Μηλίτση επισημαίνει ότι πριν μια διετία είχε δοθεί θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ για ένα αίτημα της Σουηδικής Κρατικής Τηλεόρασης με αντίστοιχο «concept». Οπότε ετούτη τη φορά, με την ευχέρεια που της παρέχει ο νόμος, δεδομένου και του ότι το αρχαίο Στάδιο της Μεσσήνης δεν εντάσσεται στον κατάλογο μνημείων της ΟΥΝΕΣΚΟ, έκρινε ότι μπορούσε ως αρμόδια Έφορος να δώσει τη σχετική άδεια», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

patra

ΤΟΥΣ ΝΟΡΒΗΓΟΥΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΤΕ ,ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΕΜΑΣ !!! ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΤΑΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΕΓΡΑΦΑΝ ΜΕ ΣΠΡΕ'Ι' ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ !

Ντοπιος

< δεν παρουσίαζαν κίνδυνο καμίας έμμεσης ή άμεσης βλάβης του μνημείου Οι Νορβηγοί να είσαι σίγουρος ότι σέβονται τον χώρο γιατί έχουν παιδία. Μάλλον από εγχώρια ορκ κινδυνεύει περισσότερο το μνημείο και το Δεύτερο Λύκειο της Άνω κολοπετινιτσας που θα αναρωτηθεί γιατί δεν τον θέλει πια η Λίτσα. Αλλά ξέχασα ότι αυτά είναι περιουσία του λαού και τα κάνουμε ότι θέλουμε. Όπως είχε πει και ο μεγάλος λαοπλάνος καταστροφέας της Χώρας, Δεν υπάρχουν θεσμοί παρά μόνο ο Λαός.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

akintzi_tsav

«Συνομοσπονδία ή δύο κράτη» η εισήγηση του Τούρκου ΥΠΕΞ - Εγώ δεν φέρνω τέτοια πρόταση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, φέρεται να απάντησε ο Μουσταφά Ακιντζί - Τι μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ για τη συνάντηση στο «προεδρικό» του ψευδοκράτους

8
4434405

Μιλώντας στο Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής ο πρωθυπουργός είπε ότι η έξοδος από τα προγράμματα στήριξης και η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές εντείνουν τις διαδικασίες για την ανάληψη πρωτοβουλιών για την περαιτέρω βελτίωση της εικόνας της χώρας

8
syriza-grafeia-koumoundourou_0

«Καλλιεργείται υπέρμετρη αισιοδοξία - Είναι δρόμος με συνεχή εμπόδια» αναφέρουν σε νέο κείμενο και ζητούν ένα καθαρό σχέδιο από τον ΣΥΡΙΖΑ -  Ευθείες βολές για τον υπουργό Άμυνας - Καταγγέλλουν ερασιτεχνισμούς, επιπολαιότητες, πρακτικές παλαιάς κοπής, πολεμική ορολογία και γραφικότητες!

3
0692ACA9

«Η τουρκική συμπεριφορά δημιουργεί μια ευρύτερη απειλή στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» επεσήμανε ο Κύπριος πρόεδρος στην παρέμβασή του