Καραμανλής: Κεφάλαιο μεν ο Μεϊμαράκης αλλά πρέπει να ζυγίζουμε την κάθε λέξη μας

Καραμανλής: Κεφάλαιο μεν ο Μεϊμαράκης αλλά πρέπει να ζυγίζουμε την κάθε λέξη μας

Ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ χαρακτήρισε ζουρλομανδύα το μνημόνιο και είπε πως δεν έχει βάση να ρίχνουμε μέρος της ευθύνης για την κατάσταση της χώρας στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή

«Ο κ. Μεϊμαράκης αποτελεί κεφάλαιο για την παράταξη της ΝΔ όλοι όμως στη ΝΔ πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι σε τόσο σοβαρές καταστάσεις οφείλουμε να τηρούμε σοβαρή στάση. Να ζυγίζουμε την κάθε λέξη μας και να μετράμε καλά και τις αποφάσεις και τις πράξεις μας» είπε ο Κώστας Καραμανλής, βουλευτής Σερρών της ΝΔ για τις πρόσφατες δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε πως καλά έκανε η ΝΔ το 2015 και ψήφισε ώστε να μην βγει η χώρα από το ευρώ ενώ είπε πως σήμερα η ΝΔ δεν έχει κανένα λόγο να ψηφίσει τα μέτρα Τσίπρα.
Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε ζουρλομανδύα το μνημόνιο ενώ σημείωσε ότι η ΝΔ δεν πιστεύει πως μπορεί να υπάρξει Ελλάδα εκτός Ευρώπης και είπε πως δεν έχει βάση να ρίχνουμε μέρος της ευθύνης για την κατάσταση της χώρας στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Σημείωσε πως το γεγονός ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν σημαίνει ότι υπήρξε συνεννόηση του Κώστα Καραμανλή με την σημερινή κυβέρνηση.
Τόνισε πως οι παρεμβάσεις πρώην πρωθυπουργών πρέπει να είναι μετρημένες και σοβαρές λέγοντας ότι δεν βοηθά πολιτικοί που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο να παρεμβαίνουν να και να σχολιάζουν τα πάντα. Ανάφερε δε ότι ο Κώστας Καραμανλής μίλησε στο δημοψήφισμα
Είπε επίσης πως η ΝΔ δεν πιστεύει στην Ευρώπη πολλών ταχυτήτων λέγοντας ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής.
Ανέφερε πως η Ευρώπη περνά μια κρίσιμη φάση ενώ έκανε λόγο για γερμανοποίηση της Ευρώπης.
Απέφυγε να μπει στη λογική Μητσοτακικών και Καραμανλικών στο κόμμα λέγοντας ότι όσιοι ανήκουμε στο κόμμα πιστεύουμε στο καταστατικό και στις αρχές του ιδρυτή του κόμματος.

 
Διαβάστε τα κύρια σημεία της συνέντευξη του Κώστα Καραμανλή στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά:

Για τις «ομάδες» στο εσωτερικό της ΝΔ  

Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο ζήτημα στη ΝΔ. Πριν από ένα χρόνο εκλέξαμε μετά από μια επώδυνη εσωκομματική διαδικασία αρχηγό του κόμματος τον κ. Μητσοτάκη και αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι ενωμένοι, με ένα μέτωπο αρραγές κατά μιας κυβέρνησης  που όπως νομίζω ότι όλοι συμφωνούνε είναι η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Οπότε νομίζω ότι αυτή η κουβέντα είναι καφενειακού επιπέδου και έχω την πεποίθηση και την αίσθηση ότι όλοι μαζί είμαστε ενωμένοι μέσα στη ΝΔ για να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη ζημιά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία.  

Αναφορικά με τη δήλωση «τζάμπα μαγκιές» του  Μεϊμαράκη  

Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Άλλο είναι το 2015 και άλλο το 2017. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολύ καλά έκανε η ΝΔ και ψήφισε υπέρ το 2015 όπως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δεν έχουμε κανένα λόγο να ψηφίσουμε τα μέτρα που φέρνει ο κ.Τσίπρας το 2017.  Ο κ. Μεϊμαράκης αποτελεί κεφάλαιο για την παράταξη της ΝΔ όλοι όμως στη ΝΔ πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι σε τόσο σοβαρές καταστάσεις οφείλουμε να τηρούμε σοβαρή στάση. Να ζυγίζουμε την κάθε λέξη μας και να μετράμε καλά και τις αποφάσεις και τις πράξεις μας. Η ΝΔ υπό την ηγεσία του κ. Μεϊμαράκη ψήφισε το 2015 για να μην εκτροχιαστεί και βγει η Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκών θεσμών, ο κ. Μεϊμαράκης δεν ψήφισε τους όρους της διαπραγμάτευσης, δεν μας κάλεσε ποτέ η κυβέρνηση να πάμε να διαπραγματευτούμε. Δεν ψηφίσαμε τα μέτρα ψηφίσαμε τη στιγμή εκείνη την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και ο κ. Τσίπρας έκανε δύο χρόνια από τότε για να κλείσει μια αξιολόγηση. Δεν ευθύνεται η ΝΔ για αυτό, δεν συμμετείχε η ΝΔ ούτε στο κόψιμο των συντάξεων ούτε στην μείωση των αφορολογήτων, ούτε σε όλα τα άλλα επώδυνα μέτρα αυτά όλα έχουν υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου.  

Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Η ΝΔ απέδειξε, από την πράξη, ότι μέσα σε αυτό τον ζουρλομανδύα του μνημονίου μπορούσε σιγά –σιγά να βγάλει τη χώρα στο ξέφωτο.  Υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν ότι υπάρχει χώρος για μια Ελλάδα εκτός Ευρώπης, εμείς αυτό δεν το πιστεύουμε και θεωρούμε ότι πρέπει να πάρουμε όλες τις δύσκολες αποφάσεις…  

ΔΗΜ.: Άρα πιστεύετε και εσείς ότι είναι ζουρλομανδύας το μνημόνιο   Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Βεβαίως είναι ζουρλομανδύας. Όλοι στη ΝΔ είμαστε Καραμανλικοί υπό την έννοια ότι πιστεύουμε στις αρχές του Κων/νου Καραμανλή, όλοι μέσα στη ΝΔ βλέπουμε ότι και οι δανειστές έχουν ευθύνες, ότι έχουν κάνει πολύ μεγάλα λάθη.  

ΔΗΜ: Πιστεύετε ότι ο Κων/νος Καραμανλής θα ανεχόταν τέτοια εθνική ταπείνωση;

Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω για τον Κων/νο Καραμανλή το τι θα έκανε και σε υποθετικές ερωτήσεις. Ήταν άλλοι ηγέτες τότε και άλλες οι  εποχές, σήμερα όμως βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε και η ουσία είναι ότι η ΝΔ έχει αποδείξει ιστορικά ότι ξέρει να λέει τα μεγάλα ναι και τα μεγάλα όχι. Και αν θέλετε να σας πω ήταν δική μας η ευθύνη που όλα αυτά τα χρόνια δεν προσέξαμε τα δημοσιονομικά μας και αναγκαστήκαμε να μπούμε στο ζουρλομανδύα του μνημονίου, από την άλλη όμως έχουν τεράστια ευθύνη και οι ξένοι  για την πολιτική τους.  

ΔΗΜ.: Αποδίδετε ευθύνες και στο κόμμα σας για τη δανειακή υπερφόρτωση της χώρας; Δηλαδή αποδίδετε ευθύνες και στην περίοδο του Κώστα Καραμανλή  

Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Η αλήθεια είναι ότι η χώρα μετά τη δεκαετία του ’80 και μετά την είσοδο στην ΕΕ δεν εκμεταλλεύτηκε όλες τις ευκαιρίες τις οποίες μπορούσε να εκμεταλλευτεί, αυτή όμως η προσπάθεια να ρίξουμε όλες τις ευθύνες στην περίοδο Καραμανλή δεν έχει καμία βάση και καμία λογική. Το 2008 χτύπησε τη χώρα μας μια πρωτοφανή κρίση, ο Κ. Καραμανλής βγήκε από τον Φεβρουάριο  του 2009 και ζητούσε συναίνεση με τον κ. Παπανδρέου και μετά πήγε σε εκλογές και είπε την απόλυτη αλήθεια στον ελληνικό λαό. Επομένως επειδή βλέπω τώρα τελευταία  διάφορους εκτός ΝΔ να παριστάνουν τους αυτόκλητους υπερασπιστές του Καραμανλισμού και οι περισσότεροι το κάνουν απλά για να αλιεύσουν ψήφους …  

ΔΗΜ.: Εννοείτε τον κ. Καμμένο;          

Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Βεβαίως γιατί ο κ. Καμμένος λυπάμαι που το λεω είναι «Καραμανλικός ευκαιρίας», είναι Καραμανλικός  a la cart.  Ο Κων/νος Καραμανλής έβαζε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό συμφέρον χωρίς μεγάλα λόγια και χωρίς λαϊκισμούς. Αν κάτι σημαίνει να πιστεύεις στις αρχές αυτές σημαίνει να πιστεύεις στη δωρικότητα, στη μετριοπάθεια και στη σοβαρότητα πολύ λυπάμαι αλλά ο αρχηγός των ΑΝΕΛ δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις αρχές! Και με τον κ. Τσίπρα και με τον Καραμανλή δεν γίνεται! Δεν μπορούμε να είμαστε εκτός ΝΔ, δεν μπορεί να ανεβαίνουμε στις καλένδες της τρέλας και μετά να λέμε ότι είμαστε υποστηρικτές του Καραμανλισμού, αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.  

Για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας  

Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Η επιλογή του προέδρου της Δημοκρατίας στη μεταπολίτευση, και ο κ. Καραμανλής είχε προτείνει τον κ. Παπούλια και ο Αν. Παπανδρέου είχε προτείνει τον Κ. Στεφανόπουλο είναι λοιπόν φυσικό για να δημιουργείται μια συναίνεση στην εκλογή του προέδρου το κυβερνών κόμμα να προτείνει πολιτικά πρόσωπα από τον άλλο χώρο. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η υστερία με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επειδή έγινε ο Πρ. Παυλόπουλος πρόεδρος της Δημοκρατίας ξαφνικά αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια αγαστή υπόγεια συνεννόηση με τον πρώην πρωθυπουργό και με την κυβέρνηση αυτή! Αυτά είναι υπερβολές και έχω την εντύπωση ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.  

Ερωτηθείς γιατί σιωπά ο κ. Καραμανλής

Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: …Στο δημοψήφισμα ο Καραμανλής πήρε θέση ξεκάθαρη… όταν ο Κ. Καραμανλής έπρεπε να πει κάτι το είπε. Θυμάστε τη φράση του Κων/νου Καραμανλή «όταν όλοι οι άλλοι μιλούν κάποιοι πρέπει να σιωπούν». Οι παρεμβάσεις ενός πρώην πρωθυπουργού, όχι μόνο του Κ. Καραμανλή οποιουδήποτε πρώην πρωθυπουργού, πρέπει να είναι μετρημένες και πολύ σοβαρές. Ο κόσμος δεν θέλει τους πρώην πρωθυπουργούς να βγαίνουν κάθε πέντε λεπτά και να σχολιάζουν την επικαιρότητα. Δεν νομίζω ότι βοηθάει όταν πολιτικοί που διαδραμάτισαν κάποιο σημαντικό ρόλο να βγαίνουν καθημερινά και να σχολιάζουν τα πάντα επί παντός επιστητού.  

Ερωτηθείς αν πιστεύει στην Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων

Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Πρέπει και εμείς  που είμαστε το κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα να βγούμε να κάνουμε πολύ αυστηρή κριτική και στην κυβέρνηση αλλά και στους χειρισμούς των δανειστών. Εμείς δεν πιστεύουμε στην Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων, εμείς δεν πιστεύουμε ότι αυτή η οικονομική κατάσταση οδηγεί πουθενά, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. Είμαστε η μόνη χώρα που δεν έχουμε βγει από την τρέλα του μνημονίου και για αυτό υπάρχουν ευθύνες και στο εξωτερικό αλλά μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και τεράστιες ευθύνες στο εσωτερικό της χώρας. Βλέπουμε μια Ευρώπη που γερμανοποιείται, βλέπουμε αυτή τη στιγμή μια Ευρώπη που αντί να λειτουργεί με συναίνεση και με συνοχή λειτουργεί με καθαρά δημοσιονομικά κριτήρια και εδώ είναι και το μεγάλο ζήτημα. Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι κρίσιμο, περνάει μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στη μεταπολεμική περίοδο και εκ των πραγμάτων εμείς πρέπει να καταλάβουμε τα πολλά θετικά που έχει η συμμετοχή μας αλλά να είμαστε και πολύ ειλικρινείς στην κριτική που κάνουμε στην Ευρώπη και ειδικά σε μια πολιτική της Γερμανίας η οποία τελικά οδηγεί σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση της ΕΕ. Η Ευρώπη περνάει σε μια πολύ κρίσιμη φάση και αντί να κάνουμε ευρωπαϊκή τη Γερμανία βλέπουμε τη γερμανοποίηση της Ευρώπης, αυτή είναι μια πραγματικότητα, αυτό δεν είναι μομφή είναι μια πραγματικότητα που δεν την βλέπει μόνο ο ελληνικός λαός τη βλέπουν και άλλοι λαοί του Νότου.    

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι οι Μητσοτακικοί έχουν καλές σχέσεις με τους Καραμανλικούς  
Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Θα μου επιτρέψετε να μην μπω σε μια λογική Μητσοτακικών –Καραμανλικών. Όλοι όσοι ανήκουμε στο κόμμα της ΝΔ πιστεύουμε στο καταστατικό και στις ιδρυτικές αρχές της παράταξης και του ιδρυτή μας. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να μιλήσω με όρους της δεκαετίας του ‘70 και του ’80. Καταλαβαίνω ότι η οικογενειοκρατία και ο νεποτισμός ενοχλούνε πολύ τον κόσμο και με το δίκιο του και από εκεί και πέρα δεν πρέπει να μπαίνουμε εμείς σε μια τέτοια κουβέντα. Σήμερα είμαστε όλοι ενωμένοι υπό την ηγεσία του κ. Μητσοτάκη για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα αδιέξοδα.   

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/karamanlis-karamanlikos-efkerias-kammenos

ΣΧΟΛΙΑ (9)

ΓΙΩΡΓΗΣ

Η ΝΔ ψηφισε τοτε για να μεινει η Ελλαδα στην Ευρωπη, αλλα και να βγει σιγα-σιγα απο τα μνημονια. ενω ο Τσιπρας τωρα, επιδιωκει να βγει η Ελλαδα απο την Ευρωπη και να μεινει στα μνημονια! Δεν ειναι το ιδιο αλλα ακριβως το αντιθετο!(Παγκοσμια Τραπεζα κλπ)

kyriakos

Καιρός είναι ο πιο έξυπνος λαός του κόσμου ν' αρχίσει να σκέφτεται ότι πρέπει να κάνει πρωθυπουργό τον άλλο ανηψιό.

πολυ σοβαρος ο μικρος

και θα το δειτε στο μελλον.οσο για τις πολιτικες του συγγενειες ειναι ενας λογος παραπανω να ειναι δυο φορες σοβαρος στα λογια και στις πραξεις. ειδαμε και την ασυδοσια και αμετροεπεια αλλων χωρις πολιτικο παρελθον ...

Ροβήρος ο Κατακτητής

Ο Κώστας έχει να πει κάτι; Όχι ε;

καθαρές κουβέντες

Είσαι πολύ μικρός εσύ, Καραμανλάκο, για να μιλάς για τον Μεϊμαράκη. Στα 100 εσύ πρόσφερες 2 στη ΝΔ και ο Μεϊμαράκης από νέος ακόμα 98 !!!!!! Και αν δεν ήσουν και γόνος του Καραμανλή δεν θα σε ήξερε απολύτως κανένας . Καθαρές κουβέντες και να κάνεις γαργάρες πρώτα προτού να μιλάς για Μεϊμαράκη. Ή μάλλον βούλωσέ το.

ΚΑΚΙΩΝ

Οταν ψηφιζετε το μνημονιο, ψηφιζετε και τους εκτελεστικους του νομους, αλλιως να μην το ψηφιζατε. Ολα τα αλλα ειναι μπουρδες και δικαιωνουν τον Μειμαρακη που μιλησε για τζαμπα μαγκες.

major65

Καλώς τονα τον εξάδελφο του ανιψιού του θείου. ΟΥΣΤ ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.

Τρομπετας

Αλλος ενας μελλοντικος Πορδυπουργους αυτης της καραγκιοζοχωρας. Η ατυχια του Λιαπη να συγγενευει με τον "μεγαλο εθναρχη" απο την πλευρα της μητρος του. χαχαχαχαχαχααχ κλαψ.

Rebel

Ζουρλομανδυα θελετε εσεις και οσοι αλλοι κρατιστες οι ασχετοι πολιτικοι καταντησαν την οικονομια να θελει μνημονια για να συνελθει.Νομιζα οτι οι αντιμνημονιακοι ειχαν καταλαβει αλλα αυτοι κρυβονται παντου.Ο τυπος αυτος δεν κανει κριτικη στο μειγμα του μνημονιου που θα ηταν σωστη αλλα συνολικα βλεπει τα μνημονια ζουρλομανδυα αν καταλαβα καλα.Αν εχει τετοια λαικιστικη ρητορικη δεν εχει θεση στην ΝΔ.Πρεπει να φυγουν αυτοι και επιτελους να προτεινει η ΝΔ το δικο μας μνημονιο με την σωστη αναλογια μειωσης κρατικων δαπανων και παραλληλη μειωση φορων.Ενα μεταρυθμιστικο μνημονιο και οχι φορομπηχτικο που στερει τα κινητρα για παραγωγη πλουτου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mits01_2

Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να εκθέσει στη Γερμανίδα καγκελάριο τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδίου που θα υλοποιήσει, εφόσον οι πολίτες εμπιστευθούν τη διακυβέρνηση της χώρας στη Νέα Δημοκρατία

1
tsip00

Η Τουρκία να σταματήσει αμέσως την παραβίαση του διεθνούς δικαίου, τις παράνομες δραστηριότητες εντός της ΑΟΖ της Κύπρου, διότι παραβιάζοντας την κυπριακή κυριαρχία, παραβιάζει την ευρωπαϊκή κυριαρχία, είπε προσερχόμενος στην σύνοδο της ΕΕ ο πρωθυπουργός

2