Απειλεί ο Τσαβούσογλου: Να μην προκαλεί ο Καμμένος, μπορεί να προκύψει ατύχημα...

Απειλεί ο Τσαβούσογλου: Να μην προκαλεί ο Καμμένος, μπορεί να προκύψει ατύχημα...

«Ο Αλλάχ να μας φυλάξει, αν γίνει κάποιο ατύχημα, η βλάβη θα είναι ανεπανόρθωτη» λέει ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας και κατηγορεί την ελληνική πλευρά ότι με αφορμή το θέμα των Ιμίων κλιμακώνει την ένταση

Απειλεί ο Τσαβούσογλου: Να μην προκαλεί ο Καμμένος, μπορεί να προκύψει ατύχημα...
Σε νέα πρόκληση προχωρά η Τουρκία
διά του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος στοχοποιεί τον υπουργό Εθνικής Άμυνας
Πάνο Καμμένο για τη
ρίψη στεφάνου στα Ίμια
Κλείσιμο
αλλά και τις δηλώσεις του ότι «τα Ίμια είναι ελληνικό έδαφος και η μετάβαση όχι μόνο του υπουργού Άμυνας, αλλά οποιουδήποτε πολίτη εκεί είναι "βόλτα στο σπίτι του"».

Ο κ. Τσαβούσογλου σε ένα ρεσιτάλ προκλητικότητας καλεί τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας να λογικευτεί, όπως αναφέρει σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Χουριέτ η οποία επιλέγει να τις φιλοξενήσει στο πρωτοσέλιδό της.

Ο Αλλάχ να μας φυλάξει, λέει ο Τσαβούσογλου, αλλά αν γίνει κάποιο ατύχημα, τότε η βλάβη θα είναι ανεπανόρθωτη! 



Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζει, μάλιστα, ότι η Τουρκία «συμπεριφέρεται λογικά για να μην υπάρξει ένταση με τους γείτονες» κατηγορώντας την ελληνική πλευρά ότι «βρίσκει ευκαιρία με το θέμα των Ιμίων και προκαλεί».

«Αυτός ο υπουργός αποτελεί μια συνεχή πρόκληση. Η Ελλάδα προχωρά σε προκλήσεις συνεχώς» προσθέτει ο Τούρκος υπουργός.

Ο κ. Τσαβούσογλου φτάνει, δε, στο σημείο να εκτοξεύσει ευθείες απειλές λέγοντας στην ίδια συνέντευξη ότι «ξέρουμε να απαντάμε με κάθε απαραίτητο τρόπο να μην προκαλούν».

Η δήλωση Τσαβούσογλου (μετάφραση από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων):

«Εμείς συνεχίσαμε τις διερευνητικές. Στην κυβέρνηση Τσίπρα, ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος που είναι εταίρος της εξουσίας, είναι και υπουργός Άμυνας. Αυτός ο υπουργός προβαίνει συνεχώς σε προκλήσεις. Η Ελλάδα κάνει προκλητικά πράγματα από καιρό. Εμείς είμαστε ψύχραιμοι για να μην υπάρξει ένταση με τη γείτονα. Τα περισσότερα ούτε καν τα δημοσιοποιούμε. Αλλά κλιμακώνουν την κατάσταση, με αφορμή το θέμα των Ιμίων. Ο υπουργός Αμύνης πρέπει να είναι σώφρων. Δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται την σωφροσύνη μας. Ξέρουμε να δώσουμε τη δέουσα απάντηση. Δεν είναι νέα η συμπεριφορά του υπουργού. Εμείς αυτά τα έχουμε πει στον Τσίπρα και τα λέμε. Μεταξύ των δυο χωρών τα θέματα που διαφωνούμε πρέπει να επιλύονται με διάλογο. Πρέπει να είμαστε διακριτικοί. Αν η κατάσταση κορυφωθεί και προκύψει ένα ανεπιθύμητο ατύχημα, δεν θα μπορεί να διορθωθεί. Συμπεριφερόμαστε με ωριμότητα. Και ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας πρέπει να κινείται με ωριμότητα».


Πάνος Καμμένος: Δεν θέλουμε τσαμπουκά στο Αιγαίο, αλλά τα καουμποϊλίκια δεν περνάνε
Τα Ίμια είναι ελληνικό έδαφος και η μετάβαση όχι μόνο του υπουργού Άμυνας, αλλά οποιουδήποτε πολίτη εκεί είναι «βόλτα στο σπίτι του», είπε ο Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Ο υπουργός Άμυνας απάντησε έτσι στις αιτιάσις που ήθελαν την ένταση με την Τουρκία να κλιμακώνεται μετά την απόφασή του να μεταβεί στα Ίμια και να ρίξει στεφάνι στον τόπο που θιυσιάστηκαν οι τρεις αξιωματικοί στην κρίση του 1996.

Ο υπουργός Άμυνας επισήμανε ότι το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων είναι υψηλό και κανείς Έλληνες δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται, ενώ επισήμανε ότι η Τουρκία είναι εκείνη που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες. Υπογράμμισε επίσης, αναφορικά με τις απειλές για το προσφυγικό, ότι η Τουρκία έχει υπογράψει συμφωνίες όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά και με την ΕΕ -μέλος της οποίας επιθυμεί να γίνει- και με το ΝΑΤΟ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης