Ο Παυλόπουλος στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE

Ο Παυλόπουλος στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE

Θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Η αρχή της Αλληλεγγύης στο πλαίσιο του πρωτογενούς ευρωπαϊκού δικαίου»

Με ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου
θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 19.30 ο εορτασμός των 20 χρόνων από την Ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου (Hellenic Observatory) της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (London School of Economics). 

Η ομιλία του κ. Παυλόπουλου θα λάβει χώρα στην αίθουσα “Νίκος Σκαλκώτας” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και θα έχει ως θέμα: “Η αρχή της Αλληλεγγύης στο πλαίσιο του πρωτογενούς ευρωπαϊκού δικαίου: Οι εγγυήσεις της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση και της Συνθήκης για την Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Εισαγωγικές τοποθετήσεις, πριν την ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθούν από τον Πoλ Κέλλυ, (Καθηγητή Πολιτικής Θεωρίας στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του LSE) και από τον Κέβιν Φέδερστοουν, (Καθηγητή στην Έδρα “Ελευθέριος Βενιζέλος” Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο LSE). Θα υπάρξει ταυτόχρονη διερμηνεία από τα αγγλικά στα ελληνικά.

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο αποτελεί κομμάτι του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) και εστιάζει στην ανάλυση, υπό το πρίσμα των κοινωνικών επιστημών, των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων σε σχέση με τη θέση της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την περιοχή της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης.

Η εγκαθίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου στο LSE έγινε σε αναγνώριση του μοναδικού ρόλου που το τελευταίο μπορεί να παίξει από την άποψη αυτή. Η σύσταση της έδρας “Ελευθέριος Βενιζέλος” με αντικείμενο τις Σύγχρονες Ελληνικές Σπουδές, το 1996, αποτέλεσε μια σημαντική πρωτοβουλία στον χώρο των κοινωνικών επιστημών. Ήταν η πρώτη έδρα στο είδος της εκτός των ορίων της Ελλάδας και χρηματοδοτήθηκε με τη γενναιόδωρη συνεισφορά μεγάλων ελληνικών τραπεζών, ιδιωτικών εταιριών και δημοσίων ιδρυμάτων.

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας του το Ελληνικό Παρατηρητήριο του LSE πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

katruogalos

«Επρεπε να κλείσουμε, όπως κλείσαμε, με εθνικά επωφελή τρόπο, το Μακεδονικό, για να απελευθερώσουμε πολύτιμο διπλωματικό κεφάλαιο», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών

2
tsipro_arthroooo

Καταγγελίες για χαριστικά δάνεια, προνομιακές ρυθμίσεις, πλαστογραφία, εξωχώριες εταιρίες και προσφυγές στη Δικαιοσύνη συνθέτουν το πεδίο του... διαλόγου κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης

14
tsipras_arthrro

Φωτιά άναψαν οι καταγγελίες του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ για δωροδοκία πολιτών προκειμένου να υποκινηθεί βία ενόψει του δημοψηφίσματος - Οργισμένη αντίδραση από τον Ιβάν Σαββίδη

29
dragasakis

Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση θα επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στους εργαζόμενους, θα καταργήσει τον νόμο που πάγωνε τον κατώτατο μισθό, στέλνοντας το μήνυμα πως σήμερα η ανάκαμψη της Ελλάδας στηρίζεται στις επενδύσεις και στις εξαγωγές

4