Νίκος Παππάς κατά Βαρδινογιάννη και Κοντομηνά για τις τηλεοπτικές άδειες

Νίκος Παππάς κατά Βαρδινογιάννη και Κοντομηνά για τις τηλεοπτικές άδειες

«Θα μπορούσε ο κ. Βαρδινογιάννης να είναι υπερθεματιστής, που κατέθεσε μεγαλύτερη πρόταση 18 εκατ. ευρώ, ενώ συμμετείχε με δύο εταιρείες; Ποιος του φταίει του κ. Κοντομηνά, που οι εκπρόσωποί του δεν πέρασαν σε καμία άδεια στην τελική φάση;»

Νίκος Παππάς κατά Βαρδινογιάννη και Κοντομηνά για τις τηλεοπτικές άδειες
Στο... γήπεδο της οικογένειας Μητσοτάκη επιχείρησε να μεταφέρει την «μπάλα» ο Νίκος Παππάς, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαπλοκή
και τη διαφθορά.

Η ιστορία της διαπλοκής πάει πίσω στο 1993, όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έλεγε ότι ο Αλαφούζος θέλει τηλεοπτική άδεια με το στανιό και ο Αλαφούζος ότι έδινε επιταγές στον Μητσοτάκη, επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας.

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε πω η ΝΔ σήμερα αναπαράγει την κριτική όσων θίγονται από την κυβέρνηση και διαμαρτύρονται μέσα από αήθεις προσωπικές επιθέσεις.

Δε θα κάνω πρόβλεψη για την αντισυνταγματικότητα του νόμου, είπε και προσέθεσε ότι το ΣτΕ είχε χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό το καθεστώς της μη αδειοδότησης και απέρριψε όλες τις μέχρι σήμερα προσφυγές. Υπερασπίστηκε, μάλιστα, την απόφαση αναβολής της συνεδρίασης, μιλώντας για τηλεοπτική πίεση με στόχο τους δικαστές.

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε και στις κατηγορίες που έχει δεχθεί «από τον Τούρκο καναλάρχη, στον Καλογρίτσα και τώρα λίγα επεισόδια με Σαββίδη». Ο κ. Παππάς υπερασπίστηκε τη διαδικασία, τονίζοντας ότι ήδη έχουν εισπραχθεί 90 εκατ. ευρώ, ενώ οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν παραχωρήσει τη διαχείριση των συχνοτήτων στη DIGEA με μόλις 18 εκατ. ευρώ, από τα οποία έχουν πληρωθεί μόνο τα έξι.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους αποτυχόντες του διαγωνισμού, τον κ. Βαρδινογιάννη και τον κ. Κοντομηνά: «Θα μπορούσε ο κ. Βαρδινογιάννης να είναι υπερθεματιστής που κατέθεσε μεγαλύτερη πρόταση 18 εκατ. ευρώ, ενώ συμμετείχε με δύο εταιρείες; Ποιος του φταίει του κ. Κοντομηνά, που οι εκπρόσωποί του δεν πέρασαν σε καμία άδεια στην τελική φάση;». 

Σχολιάζοντας τη μελέτη του ΣΕΒ, στην οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Παππάς έκανε λόγο για «υπολογισμούς του Καραγκιόζη» και υποστήριξε ότι η έρευνα είναι των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών.

Ελάτε να κάνουμε το ΕΣΡ και όχι να κάνετε μηνύσεις στους υπαλλήλους, σημείωσε, λέγοντας πως είναι ντροπή να αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο δημόσιους λειτουργούς. Εδώ είναι η πολιτική ηγεσία, κατηγορήστε εμάς, δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός Επικρατείας απέδωσε την επίθεση στον κ. Μαντζουράνη στο γεγονός πως είχε φέρει στη δημοσιότητα τα τιμολόγια της Siemens για τον κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι καλό να υπάρχουν συμφέροντα που να νομίζουν ότι θα πατάνε κουμπιά και θα λαλάνε βουλευτές, είπε στους βουλευτές της ΝΔ, ζητώντας τους να κάνουν την αυτοκριτική τους.     
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης