Το κομπολόι του πρωθυπουργού, τα γέλια του Παππά στα ορεινά και το φόρεμα... χελωνονιντζάκι

Το κομπολόι του πρωθυπουργού, τα γέλια του Παππά στα ορεινά και το φόρεμα... χελωνονιντζάκι

Τα σχόλια, οι αντιδράσεις και τα παραλειπόμενα από τη συζήτηση για τη Διαφθορά

Το κομπολόι του πρωθυπουργού, τα γέλια του Παππά στα ορεινά και το φόρεμα... χελωνονιντζάκι
Στη διάρκεια της ομιλίας του κ.Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός έστρεφε το βλέμμα του πολλές φορές στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη που καθόταν δίπλα του και σχολίαζαν τα όσα έλεγε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στη δευτερολογία του κ.Μητσοτάκη πάντως, αρκετές ώρες αργότερα, ο πρωθυπουργός εμφανίσθηκε πολλές φορές συνοφρυωμένος, ενώ κρατούσε και ένα κομπολόι...

Όταν ο κ.Μητσοτάκης κατά την πρωτολογία του για τη διαφθορά και τη διαπλοκή,  άρχισε να μιλάει για το ΣτΕ και τη Δικαιοσύνη, ο πρωθυπουργός γέλασε ειρωνικά, ενώ άρχισε να κρατά σημειώσεις- πράγμα που δεν διέλαθε της προσοχής του ομιλητή, ο οποίος μάλιστα τον παρότρυνε να συνεχίσει να σημειώνει...
Κλείσιμο

Τα ορεινά της πτέρυγας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είχε επιλέξει για να καθίσει και μάλιστα μόνος του, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Από κει, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν παρέλειπε να σχολιάζει, ενώ παμπολλες φορές χαμογελούσε με ειρωνικό βλέμμα, αντιδρώντας έτσι στα λεγόμενα του κ.Μητσοτάκη.

Στα τελευταία έδρανα κάθισαν οι υπουργοί Γιάννης Σταθάκης και Αριστείδης Μπαλτάς.


Πάντως, έντονα αντέδρασαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις αναφορές του κ.Μητσοτάκη στη σχέση ανάμεσα στην τράπεζα Αττικής, τον κ.Χρήστο Σπίρτζη και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα. Στις αντιδράσεις, μάλιστα, πρωτοστάτησε ο βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας, που δεν «γλίτωσε» την παρατήρηση από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.


Με ένα εντυπωσιακό σε όγκο πάκο με χαρτιά και φακέλους μπήκε στην αίθουσα της Ολομέλειας ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Τα άφησε μπροστά του σε κοινή θέα, ενώ κατά διαστήματα ανατρέχει στους φακέλους, προετοιμαζόμενος, προφανώς, για τη συνέχεια.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία δεν ενθουσίασε ιδιαίτερα τη βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ (που έχει κάνει γνωστό, μάλιστα, ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές), την κ.Άννα Βαγενά. Έτσι, ξεχώριζε για δύο πράγματα. Το φόρεμα...χελωνονιτζάκι που είχε επιλέξει (μαύρο με φωσφοριζέ πράσινο), αλλά και την εφημερίδα που διάβαζε μέσα στην Ολομέλεια. Στη συνέχεια, όμως, όταν σταμάτησε το διάβασμα, άρχισε να αντιδρά με φωνές στα όσα έλεγε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Πες για τα δάνεια, φώναξε βάζοντας τα χέρια της στο στόμα της ως... ντουντούκα. Αργότερα, πάντως, όταν οι περισσότεροι βουλευτές είχαν εγκαταλείψει την αίθουσα της Ολομέλειας, η κ.Βαγενά πήγε στο εντευκτήριο των βουλευτών και κατά την προσφιλή της τακτική, άπλωσε τα πόδια της σε ένα τραπεζάκι για να ξεκουραστεί.

Εφημερίδα, όμως, «συνελήφθη» από το φωτογραφικό φακό να διαβάζει και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης- το ρεπορτάζ, πάντως, αφορούσε την Παιδεία

Από τους πρώτους που μπήκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Μια φωτογραφία στο κινητό του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε αντικείμενο συζήτησης και γελώτων σε πηγαδάκι μεταξύ βουλευτών της ΝΔ πριν την έναρξη της διαδικασίας.

Ιδιαίτερα ευθιάθετοι όμως, ήταν στο πηγαδάκι που είχαν δημιουργήσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πριν την έναρξη της συζήτησης και ενώ οι βουλευτές έμπαιναν στην αίθουσα: Πρωταγωνιστές ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Δ.Βίτσας με τους κ.Τριανταφυλλίδη, Παπαδόπουλο και Μπαλάφα.

H Ολομέλεια άρχισε να αδειάζει όταν κατέβηκε από το βήμα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ οι περισσότεροι βουλευτές παρέμειναν εκτός της αιθούσης και κατά την ομιλία της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά.

Δεν κατάφερε να κρύψει τον εκνευρισμό του ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, όταν ο πρωθυπουργός, στη δευτερολογία του, έκανε αναφορά στον Χαρίλαο Φλωράκη, λέγοντας ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας ήταν φίλος του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ. Ο κ.Γκιόκας από την πρώτη σειρά των εδράνων χτυπούσε με εκνευρισμό το χέρι του.

Εξανέστησαν, όμως, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όταν, στη διάρκεια της δευτερολογίας του, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλεσε «ψεύτη» τον πρωθυπουργό. Εν χορώ οι κυβερνητικοί βουλευτές άρχισαν να φωνάζουν, ενώ μετά από απανωτές επιπλήξεις από το προεδρείο της Βουλής, ο βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας, αποχώρησε εκνευρισμένος.  Πώς αντέδρασε ο ίδιος ο πρωθυπουργός με την κυβερνητικό του εταίρο; Γελούσαν.

Ενοχλημένος φαινόταν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, όταν κάποια στιγμή, λίγο πριν από τις 11 το βράδυ, τον πλησίασε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και κάτι του είπε. Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν απάντησε και ο Πάνος Καμμένος επέστρεψε στα υπουργικά.

Οι αντιδράσεις από την πτέρυγα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ιδιαίτερα της Εύης Χριστοφιλοπούλου κράτησαν -για λίγο- τον πρωθυπουργό στην αίθουσα της Ολομέλειας: Ο κ.Τσίπρας σηκώθηκε για να αποχωρήσει όταν ανέβαινε στο βήμα η κ.Γεννηματά -πράγμα που είχε κάνει και κατά την πρωτολογία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Τελικά, κοντοστάθηκε, έμεινε ένα λεπτό στην αίθουσα και αποχώρησε αμέσως μετά...





















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης